Ahoj !

Tak jsem koukal na tu Kellyho strategii. Určitě je to fajn na ruletu, kde je taky jasně vidět, že se na ní nemá sázet. Ale pravděpodobnost tedy value je hrozně individuální záležitost. Možná by to fungovalo tam, kde zůstaly viset nadkurzy tolik, že dělají value. Tam je to matematicky jasný. Stejně ale přichází občas takové série, že je to na zblbnutí.
Kdysi jsem hrával ruletu a stalo se mi třeba, že červená a nula nepadla 18x za sebou. V případě Kellyho bych měl sázet (kdyby to šlo) třeba na červenou a nulu 1/19 banku. Tak bych byl s bankem víte kde.
Zkrátka Kellymu v sázení nevěřím. Problém je zde v tom, že jakmile uzamkneme naše sázení do nějakého systému (musím teď vsadit tolik, podle Kellyho) tak to půjde do háje.
Dle mého názoru je nejjistější sázet okolo 1-2% banku "to win". Ještě ale pořád kolísám mezi tím jestli zvyšovat, nebo nezvyšovat vklady po prohře.

Zajímalo by mě, jak dlouhá série proher se vám stala.

Jo a ještě něco k tomu money managementu. Pokud sázíme nestabilní množství peněz, může se přece stát, že si vybereme štěstí za nižší peníze, než kolik vložíme na smolnou sázku. Můžeme tedy mít matematický edge 5%, ale reálně můžeme být v mínusu. Tedy když sázet tak pořád za stejně ?