Citace Původně odeslal caladan
Tohle mi přišlo zajímavý, že týpek sází na střelce NHL, a i když tohle budou asi dva tikety z desitek jiných "nepovedených", tak ty kurzy jsou hodně zajímavý a asi by to stálo za zanalyzování, jaká je pravděpodobnost, že nějaký hráč vstřelí gól. Já se o NHL nikdy příliš nezajímal, páč mi ty výsledky přišly příliš nahodilé a relativně málo odhadnutelné. Nějaký názor od místního NHL odborníka?
Jestli dobře vidím, tak ani jeden z tiketů není výherní. Takže je úplně jedno, kolika chyb se sázející dopustil. Jde totiž v prvé řadě o to, jakým způsobem tyto tipy dotyčný sází - "cpát" pět, šest střelců na jeden tiket je dle mého názoru nesmysl, resp. nejistý běh na hodně dlouhou trať. To považuji za základní chybu.
Nicméně si myslím, že se tomuto typu sázek dá poměrně dobře věnovat. Resp. jsem se tomu věnoval v době, kdy tyto sázky vypisovala pouze Chance. Dnes je situace lepší v tom, že je vypisuje jak Tipsport, tak Fortuna a lze eliminovat MP. Statistiky - co se NHL týká - jsou velmi dobré. Tzn. kolik hráč tráví na ledě času, zda hraje přesilovky, oslabení, kolik má střel a jaké má procento úspěšnosti střelby. Problematické může být nalezení hodnoty u hráčů typu Ovechkina, Hossy a dalších elitních střelců (protože je sází každý a kurz je poptávkou tlačen dolů - zvláště když nelze vsázet na to, že hráč gól nevstřelí). Ale když jim to lepí, jako teď Ovechkinovi nebo třeba Hejdukovi, i takové tipy se dle mého názoru dají sázet. Pak jsou hráči, kteří zrovna mají formu nebo kteří se vinou zranění dostali z první pětky třebo do druhé apod. Podobné změny kurz ne vždy reflektuje, protože jde o hráče, kteří jsou většinou stranou zájmu sázejících.
Současně je třeba sledovat program mužstva - proti některým soupeřům by měl tým vstřelit více branek a roste pravěpodobnost, že se trefí i dotyčný hráč. Dále si stojím za tím, že sázky na střelce je potřeba hrát s výhledem několika dalších zápasů - být důsledný - a preferovat sóla. Tou důsledností myslím, že nebudu sázet stylem: dnes se mi líbí Ovechkin, góla nedal. Zítra Washington hraje taky, ale já tentokrát nedám Ovechkina, ale vsadím Nashe, protože se mi líbí víc (a on se netrefí Nash, ale Ovechkin, který se mi na první pohled až tak nezamlouval). Zkrátka moje zkušenost je taková, že když se takový Ovechkin netrefí několik zápasů po sobě, tak ta pravděpodobnost vstřelení gólu u střelce jeho kvalit roste. Jinými slovy předpokládá to mít vhodný money management, intuici a určitý systém výběru hráčů.