Citace Původně odeslal operator
Tak teď se musím přiznat, že jsem v koncích s chápáním souvislostí. A to jsem si myslel, že vím alespoň v obrysech, jak to chodí.

Vždycky jsem si myslel, že sázkovka se snaží o bilancovanou akci, aby se sama nemusela angažovat ve hře. Nebo se té rovnováze alespoň přiblížila, na korunu přesně to asi nebude nikdy. Pokud ale rozdělíme sázkovky na dva tábory - profi a lamí, tak už to tak nemůže fungovat. Když předpokládám, že profi hráči (šarpové) jsou v plusu a lamy v mínusu, tak z čeho platí profi sázkovka šarpům jejich výhry? Počítám, že u lamých sázkovek si nemůže sama vsadit pro dorovnání rovnováhy a nemůžou tam hrát ani šarpové, jelikož tam mají limit 140 Kč/sázka.
Bilancovana akce je povera.

"Lami" sazkovky ji nepotrebuji, nebot si hraji svoje hry s psychologii a nechutne na ni vydelavaji asi jako kdybys mohl davat sazky na hod minci a panna by byla s kurzem 1.5, orel 2.5 a darilo by se ti brat vetsinu sazek na pannu.

Sharp sazkovka samozrejme bere nejen sharpy ale i velke sazkare (high rollers) i napr. ostatni male bookies, kteri si potrebuji minimalizovat riziko, pokud nemaji dostatecny bank na sve sazky (tam ma snad jedine idea balanc. akce opodstatneni). Sharp je clovek ktery bud rychle reaguje na situaci pri nejake zmene v teamu nebo tak nebo clovek co najde diru v otviracich kurzech, kdy ovsem muze vsadit za hodne malo penez. Tyhle sharpy maji napr. na pinnacle dobre vytipovane, nejlepsi z nich zamestnaji napr. na urcitou specifickou oblast (zvlast ty co berou otviraci kurzy, jelikoz tam se teprve ukaze... co trone??). Meritkem neni ani tak financni uspesnost, ktera se dlouhodobe dostavi, ale to o kolik ti sharps pokori zaviraci kurz. To ze "profi" sazkovky prijimaji sharp akce neznamena ze berou pouze sharp akce. Naprosta vetsina sazek na profi sakovkach samozrejme neni sharp, dost casto jde proti pohybum sharpu a z toho jsou sharps pohodlne placeni (tipycky jsou to zajistovaci akce tech malych bookies, kteri si zajisti sve sazky proti pohybu a na sazkovkach s malym vigem dostanou nejvetsi hodnotu). Nedokazu rict, i kdyz mne to zajima zhruba nekde na urovni existence Boha, zda Pinnacle s kurzem nehybe podle lam vubec nebo "pouze" znacne omezene. Pravdepodobne plati to druhe. Zkratka jeden sharp dokaze s kurzem udelat mnoho a jsem presvedcen ze diky motylimu efektu ho dokaze i nasmerovat, tam kam by bez jedne sazky na zacatku vubec nesel. Dukaz pro to ale samozrejme nemam.