Zobrazují se odpovědi 1 až 15 z 15

Téma: Revolut

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Nevim jestli jsem to tu uz psal. Moje dojmy z navstevy Litvy byly proste, ze tam jsou prilis drahy auta a drahy hospody a ubytovani na to jak se ty lidi chovaj a jak je tam dost zanedbana infrastruktura. Proste mi to nesedi. Je to fakt jen dojem z kratkyho pobytu. Ze tam tecou ve velkym prachy, co jsou zaslouzeny treba mnohem min nez v diskutabilnim Cesku/nepobaltsky EU. Rusko se samozrejme nabizi samo jako vysvetleni. Ale tohle je proste fakt nicim nepodporenej momentalni pocit, umocnenej treba ted tim, jak relativne chudy jsou fakt makajici Japonci. Jak maji laciny auta. Jaka je tam perfektni infrastruktura. A jakej je tam uzasnej pomer cena vykon u zradla/hotelu ve vsech cenovych kategoriich. Tj. nejaky prachy jsou jak v Litve tak v Japonsku, ale je citit ze nekde proste jen pritekaji bez ladu a skladu a jinde se fakt generuji odspodu.
    Gambling feels like endless ejaculation

Citace Původně odeslal Orbital Zobrazit příspěvek
    tam jsou prilis drahy auta a drahy hospody a ubytovani na to jak se ty lidi chovaj a jak je tam dost zanedbana infrastruktura. Proste mi to nesedi. Je to fakt jen dojem z kratkyho pobytu. Ze tam tecou ve velkym prachy, co jsou zaslouzeny treba mnohem min (...) ale je citit ze nekde proste jen pritekaji bez ladu a skladu a jinde se fakt generuji odspodu.
    Realita je taková, že víc než čtvrtina Litevců pracuje v zahraničí, všude možně po Evropě; oficiálně v zahraničí žije cca 20% plus možná dalších 10-15% někde pracuje, klidně nárazově, ale nechávají si bydliště v LT.
    Podobně jako Japonsko je to země, která se vylidňuje, i když i jiného důvodu.

Takže je to srovnatelné se situací, kdyby 3M Čechů pracovalo v Německu, infrastruktura v ČR by jim byla celkem fuk, ale zase to auto by si koupili a když už by byli v Česku, nevadilo by jim utratit za oběd.
    Jakýkoliv fintech, který se tam teď rozvíjí, je zajímavý, ale v poměru k remittances je to zatím mizivé procento. Pračky na peníze byly naopak ty zbývající dvě pobaltské země (Estonsko, Lotyšsko) a ne Litva.

Imho je ta země ohledně mentality jako taková bohatší Ukrajina (s Českem bych nesrovnával, natož s Japonskem), samozřejmě je výhoda členství v EU a rozumní politici - no a díky tomu se tam teď může rozvíjet to podhoubí pro nějaké online banky nebo možná i krypto.

Podle mě je to správný směr jak z hlediska země, tak z hlediska Revolutu, i když fakt nevím do čeho se Revolut vyvine za pár let.
    Revolut vlastně vůbec není "revoluční" ani první, bylo mnoho takových služeb i před ním (Paysera, Transferwise), ale Revolut rozhodně ví líp jak to uchopit (technologicky, regulačně, marketing), aby rostli fakt brutálním tempem.
    Hodně lidí si stěžovalo na jejich CEO: https://twitter.com/phillipcaudell/s...81229351415808 ale svým způsobem je mi docela sympatický.

Pravidla přispívání