No budes se divit, ale ja to tak delam. Forum pro me opravdu nikdy nebyl konicek. Puvodne to pro me byl zdroj info, nebo el byt, pak se k tomu pridali lidi. Nechci rict, ze vedome vim, co presne delam, nikdo neni stroj, spoustu veci citis prave a ja citil, ze lidi, co treba chteji sazet za neco stojej vic nez jiny lidi. Proto sem psal na forum a pisu treba dal i kdyz ne tak moc, protoze uz nemam jen forum a zaroven se snazim ucit za delat veci jinak. Kazdopadne ja fakt nic nedelam jen tak, to bych se prave posral; resp. snazim se odhalovat prave tyhle veci, co nedavaji smysl a eliminovat je. Pokud je delam a pisu o nich, tak vzdycky se snazim tam dat to varovani, ze je to picovina. Rekneme ze treba hledam furt ty zkurveny letenky za dobrou cenu, coz je ne sice tak neefektivni jako pro gatese prodavat bitcoin, ale furt je to picovina. No pracuju na tom to nedelat.Kdybys chtel byt "dlouhodobe normalni" a maximalne efektivni, tak nejses tolik aktivni tady na foru, das rodice do domova duchodcu, najmes si otroky, meris si cas nejakym nastrojem na produktivitu a delas jednu dve veci, ve kterych mas nejakou absolutni vyhodu.
Ty ostatni veci, no, tam ukazujes fakt ze ses asi posral no. Ze prave fakt nevidis to, ze clovek sam o sobe neznamena nic, ze jde o lidi kolem. Na tom ze clovek strci kohokoliv kamkoliv neni nic efektivniho. To, ze ty nekoho nekam strcis proste jen sam sobe rikas, ze tenhle svet je dobrej akorat tak pro to, abys nekoho nekam strcil s minimalnima nakladama. Ono strkat nekoho nekam a hledat burzu s nejnizsima feeckama je fakt rozdil. Pokud tohle nechapes, jsi proste idiot. Ne nejde mi o nejaky plany moralizovani, jde mi jako vzdycky o funkcnost, jde mi o to dostat se co nejdal. Pokud se ja nebudu starat o svet kolem sebe, pokud se nebudu snazit urovnat veci a nebudu nyst tihu tohohle sveta, tak podvedomi, kterymu se driv rikalo "buh", proste posere dalsi veci co kdy budu delat. Je jedno jestli ve spravnou chvili nezmacknu nekde nejakej SELL knoflik, nebo si nebudu verit ze se vejdu do nejaky mezery na dalnici az nekam budu spechat. Proste to nebude fungovat.
Co se otroku tyce, ty bych klidne najal, ale lidi bejt otrokama nechteji, resp nechteji si to priznat a radsi jsou nekde za jeste mizernejsi love a sami si plati jiny lidi, ktery jim porad mavaji iluzi svobody pred ocima. Cas si merit nepotrebuju, GTD me nebere, meri mi ho moje hlava. Jo snazim se delat veci, ve kterych jsem efektivni a pak veci, ktery se muzou hodit do budoucna, protoze to, co je skutecne efektivni se ukaze az casem a obvykle se ukaze ze to,v cem clovek si mysli ze je efektivni je prave dost nedulezity. Takze jista diverzifikace z hlediska efektivnosti v sirsim ramci ma smysl. Jak moc do sirky to clovek ma delat, to je prave to, o cem ma smysl premyslet, proc je soucasti prace piti caje a zirani do prirody nebo pro nekoho to muze byt neco jinyho. Ale temer urcite to neni prodej jednoho nebo par bitcoinu billem gatesem a to je to oc tu jde. Zvlast, pokud jak bill rika, je btc letadlo. Pak to rposte smysl nedava z jeho pohledu. Jenze on prave tim, ze ten btc prodaval ve skutecnosti projevenou akci ukazuje, ze ten btc je az moc dulezitej. A bohuzel je to kluk od pocitacu, ze mu to nedochazi.
Pani na uklid je clovek, keryho si poustis do soukromi. Kdykoliv kdy clovek resi, zda si ma neco koupit nebo ne, tak to neni, ze kdyz neco koupis tak dostanes stejnou sluzbu jako kdyz si to udelas sam. Obvykle kdyz si clovek neco dela sam a neni blbej, udela to nejlip. Ja treba varim rad a varim tak ze mi to chutna. Proste na trhu mam proble sehnat lidi, co varej tak aby mi to chutnalo. Treba ted tady takovyho cloveka mam, ale zas to nese s sebou dalsi problemy, tj. to neni o penezich, ale o tom ze musis toho cloveka ubytovat, zaridit pro nej to at zde muze byt atd. Tj. musis se zabyvat nejakyma vecma formalnima, na ktery by sis normalne zas mel nekoho najmout atd. Pak te ten clovek nasere pac neumi nebo nechape jiny veci krome vareni. Pointa vsak stale je, ze ten svet je multidimenzionalni a ma smysl se v nem snazit. Prave proto, ze jestli je neco trenink na trh a rozhodovani je to prave tohle. Prave v situacich kdy najimas uklizecku nebo si skladas nabytek to vubec neni jen o penezich. Je to o tom, ze kdyz si predstavim treba v cesku svuj exbyt, tak proste nechci v hale cuchat fusekle hodinovyho manzela nebo proste se nechi vubec s nikym bavit. Penize jsou u techhle sluzeb uplne vedlejsi. Je to o sirsim pristupu.Zrovna jsem ted premyslel, jestli si nenajmout nejakou pani na uklid a pak mi to vlastne prislo divny. To same treba skladani nabytku, nejaka drobna oprava apod. Nebo treba chodim pesky i vzdalenosti, nad kterymi by Amik nechapave kroutil hlavou, jednak protoze je to ztrata casu a jednak protoze je to dalka, kterou usel naposledy na stredni.
Kazdopadne znova zopakuju: pokud jsem Bill Gates tak prodavat bitcoin nemuzu, pac pak jsem uz retard nebo jsem proste vzdycky byl lucky retard. Mozne jsou obe varianty. Pokud se clovek nechce spolehat na to stesti, tak proste musi se snazit byt lepsi. Pokud se o tohle snazis treba pul zivota a pak v duchode si reknes ze mrdas na vse a jdes rozdat 175giga cernouskum, a ve volnym case kterej te stoji 500K prodavas bitcoin za 500, tak jsi proste v pici. Uz nemas svetu co rict to jednak. Jednak tvoje hlava to vi, tvy podvedomi chape, ze jsi nekdo, kdo uz tu nema byt. Ostatne tak to rekla dalsi takova ikona Jobs. Kterej jak mi je nesympatickej, pac z nej debilove delaji poloboha, tak byl velmi sympatickej tim, ze si koupil barak a nechal ho shnit, protoze na nej nemel cas.
Timhle odkopavas jen sam sebe. Rikas si ze mas dost a muzes si "uzivat zivota". Na to ti jen rikam, ze ses prave nechal chytit do toho pekla a neustojis to. Myslis si ze te tvy prachy do smrti ochranej od upadku, kdyz nebudes delat az moc neefektivnich veci. To je blbost. Kdysi tu mel kdosi krasnej podpis, neco jako "vyhravej jen tolik, nakolik si troufas". Ne ze bych s tim souhlasil, ale spis to asociuje to, ze clovek si proste musi troufat na maximum, ktery nezna.Myslim, ze nejdulezitejsi je nehnat to do extremu, mit mozek v poradku, mit nejakou vizi a cil a pak si clovek muze dovolit delat i neefektivni veci.
Tohle hrani si s tim, ze uz neco mam a ted muzu byt tak trochu debil, se mi hnusi. Smrdi to hnilobou a cervama. Je to strasne nepokorny. Nechci tomu byt nablizku. Chci at jsou lidi kolem me lepsi a kdyz jsou lepsi, tak at nejsou sracky a jdou dal. Tohle je proste k zbliti. Ty si mozna rikas, ze je vsechno v klidku. Koneckoncu tak je postavena spolecnost. No neni to v klidku, pokud ti to nedojde nez umres, tak ti to dojde tesne predtim a pak ti bude hodne smutno. O coz nejde, to je tak nejak tvuj boj a lidi z tvyho okoli. Kazdopadne pak nema smysl, abysme se tu bavili, pac pak jsi lehce v roli toho typka co mu smrdej fusekle.
Zivot je o tom jit a bojovat az do konce. Kdo s timhle prestane, tak skoncil. Prave i ten boj spociva v tom, ze clovek bojuje porad nejak jinak. Samozrejme, ze to cely makani na banku zacina tim, ze nejste kokoti, co si nehlidaji vydaje apod. Ale v urcitou chvili prave ty strasne podstatny veci, ktery clovek dela na zacatku, je strasne dulezity opustit. Je to hodne tezky, ale nikdo na svete nema dost penez nebo libida, aby si moh dovolit prestat makat a nutit se do tech spravejch veci. Jo casto to byva, ze sotva se clovek donuti do toho smenit svy chovani jednim smerem a posune ho to tak rychle, ze sotva si na to zvykne, tak hned aby sel zas jinym smerem. Jestli je v necem zivot opravdu zajimavej, tak jsou to prave tyhle posuny.
Takze po tobe ted budu chtit jen nasledujici: bud tady ted reknes ze mam pravdu a pak tu prestanes psat sracky a budes tu naopak psat v cem se cryptomultimilionar dal snazi nebo dostanes ban. Nikdy me nebavilo poslouchat hovna lidi, co si s orbitalem prisli popovidat o tom, jak je vlastne fajn byt sracem, co se nesnazi az poti krev a slzy. Kupodivu se na tom nic nemeni.
I v non-online zivote jsem kvuli tomuhle opustil sileny spousty lidi a i kdyz jsem si jeste donedavna rikal, ze mozna nakonec jsem magor, co by to nemel az tak moc hrotit. Jenze jak starnu, tak se fakt stal zazrak a vidim, ze to za to stoji a citim neco uzasnyho a natolik intimniho, ze to nebudu ani nikde popisovat. Je to jak kdyby byl bitcoin za 0.00001 USD 20 let a vy byste ho kupovali celou dobu a pak by prisel ten run. Nejde o to, ze by me furt neboleli ty lidi, co zmizeli. To jsou proste prirozeny traumata cloveka-savce, co je naprogramovanej na ziti v tlupe. Jde o to, ze proste ty koncepty, co clovek nejak delal na dlouhy lokte a v uplny tme vykurveny imprinovany kultury, skutecne nesou ovoce a nejak to cely stoji za to.

Odpověď s citací