Nedoplnil som / nestihal som... tak aspon len tolko, ze v uplnom zaciatku zapasu mi prislo dost nevolno. Takze celu 1Q som uvazoval ci pojdem prec alebo ostanem. Zaciatkom 2Q mi to preslo, tak som sa ako - tak zacal sustredit na hru. Zapas zacal dost nervozne, dost chyb bolo vidiet na oboch stranach. Kosicania viedli iba raz a to v 6 min / 1Q. Ku koncu 2Q Rancik hodil dolezite 3 body a uz som si zacal vraviet, ze s KB to vyzera dost zle. Kosicania ma prijemne prekvapili a podarilo sa im to este do half-time dotiahnut na velmi priatelnych 40:36. Prva polovica 3Q fantasticka pre domaci celok. Vedenie o 16 bodov uz zarucovalo Interu dost potrebnu pohodu, vedel som vsak, ze Kosice budu hryzt. Poslednych 5min v 4Q bola epicka pre Kosice, zdramatizovali to poriadne a boli uz blizko aby to aj otocili a vyhrali. No vzdy ked uz to bolo velmi blizko, tak rozhodli tusim 2 trojky Radukica a presne FT Vlahovica. Neskutocne hral aj napriek veku Rado Rancik (23 P). Uplny zaver zapasu bol trosku komicky (pre mna stastie???) menej ako 1 sekunda do konca, Vlahovic fauluje... nasledne Ziak free throw 3/3
Příloha 536
Foto: Vladimir Dornak
Oliver Vidin: „Zranil sa nám rozohrávač Bulatovič, do konca zápasu to musel ťahať Vlahovič, ktorému sa dnes až tak nedarilo. Naproti tomu, Bulatovičovi sa darilo, mal efektivitu +14 a robil rozdiel na ihrisku. Čaká nás ale ďalší zápas, musíme sa už naň koncentrovať a na tento zabudnúť. Bolo to prvé kolo, vždy je to tak. Hrali sme doma, cítili sme tlak, že musíme zvíťaziť. Dúfam ale, že do ďalších kôl bude náš prejav stále lepší a lepší.
Ivan BENNINGHAUS: „Výsledok je po priebehu zápasu pre nás veľmi lichotivý, pretože počas troch štvrtín sme na Inter nemali. Niežeby sme boli horší tím, ale hrali sme, najmä v obrane, veľmi zle. Nemali sme doskočené lopty, tým sme nevedeli založiť rýchly protiútok a dávali sme Interu stále šance, aby nám odskakoval. Pozitívum nachádzam v tom, že v poslednej štvrtine sme sa dokázali vrátiť do zápasu a v záverečných minútach sme z toho urobili drámu. To som rád. Samozrejme, boli by sme šťastnejší, keby sme odchádzali ako víťazi. Ale je to len začiatok sezóny a čaká nás ešte veľa roboty. Verím, že sa to bude už len zlepšovať.“