Citace Původně odeslal Schmeichel Zobrazit příspěvek
no žít v Brazílii a myslet na jídlo v Brně je samo o sobě trochu blbost, ale snad chápu že šlo o princip

když to otočim.. neni nakonec větší diskomfort si ty přání plnit? že vyměklej je ten co se bojí hrůzy ze splněných přání?

na otázku co s libidem, no nech ho žít a když tě bude srát tak mu ukaž kdo je pán
znova rikam, ze tohle je z definice stejny jako pokusit se najit konec mobiova krouzku

neboli, tim, ze si zacnes plnit ta prani, proste jen shiftnes problem jinam, ztratis energii a neco malo si uzijes, to je cele, na tom toho ke zkoumani moc neni

druha vec je to proste neudelat a neco vymyslet, protoze prave ta tenze te k tomu dokope (napriklad jak udelat ceskej rohlik na strouhanku v Brazilu)

To, ze ma clovek strach, vubec neznamena, ze je to neco co musi byt prekonany. Jsou strachy, co jsou funkcni a jsou strachy co jsou nefunkcni. Jisty je, ze cesta k prizdisracovi je proste skrz ulevovani si. Mechanizmus toho, jak se to deje, kolik je nebo neni povoleno atd. necham jako mystery, ale proste ta cesta je skrz ulevovani si. Cesta k letum do vesmiru je skrz neulevovani si. Tzn. ten strach muze byt opravnenej. Takovej ten axiom dneska - bojuj se svym strachem, studem, s nizkym sebevedomim, s pocitem nestesti, s depresi atd. je jsem presvedcenej chyba, poud se aplikuje obecne a bojuje se proti tomu, jen proto, ze to tam je. Jsem presvedcenej, ze clovek by mel dost casto (ano otazka je jak casto!!) bojovat spis s tou totalitou spolecnosti, ktera mu narizuje nebat se, nestydet se, byt sebevedomi, stastny a vesely.

Protoze proste svet je o mixu tech protikladu, to za prve. A za druhe to neni o nahodnem mixu, ale o mixu, co dava smysl, co je funkcni. Co posune cloveka jako zrnko zeleza mezi dvema magnetama tam kam ma (pominu co je to tam kam ma).

Jeste jinak receno, stacet tuhle debatu na ten diskomfort samotnej, na lidsky pocity, na to jaky by mel clovek byt atd. je dalsi hruza, kterou si nadale ponecham a budu za ni davat bany

jinak samozrejme ta namitka, ze spnit si ta prani je mozna nejvetsi diskomfort je platna a clovek by se mel poprit, ale jak rikam, uz jsem to dostkrat udelal, nejvic asi kdyz jsem se zkusil zabit... cim silnejsi splneny prani, tim vic se clovek znici; proste vim, co se stane (samozrejme jistotu clovek nema nikdy)

cela tahle disputace je proste o tom, ze je proste v "poradku" litat v tom stavu mezi

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

jinak jeste k tej strouhance - samozreje ze kdyby mi sem nekdo dones ten smazak, jak ma bejt (treba z Ikey) a ja ho ted snedl, tak budu dvojnasob nestasten - jednak patrne, ze jsem ho dostal a me prani je naplneno, ztratil jsme energii a nekde za rohem na me vybane nejaka dalsi picovina

druha vec je, ze me to mozna vubec neuspokoji, protoze JA proste CHCI TED, sedet v Brne a ted ho tam chci jist, v ty hospode, kde je vsechno presne tak jak ma byt... proste konzum musi bejt autentickej, zadny siditko... takze z tohohle pohledu se mi to sidtiko ve smyslu, jet do autobusem ria, shanet dovezene ceske pecivo, po tydnu ho sehnat, koupit brazilskej fritak, zjistit ze nefunguje, sehnat jiny olej nez olivovy atd... zacina libit, protoze to docela dobre pripomina tak 99% pokusu splnit si vlastni sen

Koneckoncu cela brazilska anabaze je presne tohle a to proc tu jsem je prave pokora vuci sve vlastni debilite. A nebyla by to proste ta nejistota, kdybych samozrejme nemoh videt i Schmeicheluv protiargument, kde lidi az moc trvaji na svych debilitach, jen proto, aby vytrvali.

Mimochodem to jediny jidlo, co se tu dalo jist, byla pizza a bal jsem se o ni prijit tak moc, az jsem koupil celou pizzerii a dopadlo to katastrofalne.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Proste treti cesta... Gordický uzel – Wikipedie

Nejde jen tak litat zleva doprava a zprava doleva. Chci rict, ze jsou oblasti, kde to clovek vidi. Kocku jednou placnete, pak pohladite, tim smyslem, co cloveka vede v mixu (+) a (-) nalad vuci ni, je proste nejaka vychova, vtisteni nejakyho radu souziti s kockou. A pak jsou oblasti, jako cela lidska spolecnost, kde se to proste momentalne rozstrelilo a evoluce dela bugr a nikdo nevi nic. Kdo na neco prijde a exekuuje to, dostane kralovstvi.