Ono to nie je az take uplne jednoduche s tym objemom. AK mam sediet dlho a robit objem, tak na druhej strane potrebujem mat dalsich traderov, tiperov, gamblerov a lamy. Musi teda existovat ochota protihracov (alebo spoluhracov?) minat na danom zapase peniaze a dovody na take minanie su rozne - napr. dolezitost (?) zapasu, stav v zapase, bezpecnost vysledku, martingale a pod.
Ja spekulujem na pohyb kurzu, nie na vysledok samotny a stalo sa mi uz, ze este pred zapasom som spravil objem aj 10-12-nasobok stavky a relativne vyznamne som prispel k startovaciemu objemu, ci objemu na danom kurze. Lenze v takom pripade musi byt ochota na zmenu/oscilaciu kurzu. Predzapasove objemy mi nehovoria nic ine nez len to, aku obchodnu strategiu zvolim. Vysokolikvidny zapas vyzaduje v live/inplay uplne iny pristup/strategiu nez nizkolikvidny zapas.

Ak sa bavime o predzapasovom nabere, tak nieco naznacuje a ja ten nazor beriem do uvahy, ale aj tak sa nakoniec zariadim podla seba => preto napr. na kazdom fixe (alebo "fixe"), ktory som hral a kde remiza pred zapasom mala kurz 1,5 som prerobil. Ja skratka neviem hrat fixnute zapasy => prestal som ich hrat.

Pri objeme v inplay je to zase rozne. Vcera/predvcerom niekto za remizoveho stavu v rumunskom zapase backol v slavnej cca 86. minute remizu za 22k eur a o minutu padol gol, pricom naber na remize bol podstatne nizsi nez ta stavka a tych 22k sa nezobchodovalo. Na druhej strane v zapase lazia niekto layoval polcasove 0-0 s cca dvojnasobnou stavkou (nejakych 20-50k) nez bol celkovy naber na polcasove 00. Tie peniaze tam viseli hodnu chvilu a kratky cas po zobchodovani padol gol. V inplay skratka treba vediet precitat charakter urcujucej stavky - a v konecnom dosledku treba vediet precitat aj charakter nejakeho naberu ci pohybu kurzu pred zapasom.
Ak by som to cele mal zovseobecnit, tak v zasade plati, ze cim nizsi kurz, tym vyssi naber a cim dolezitejsi (?) zapas, tym vyssi naber (na nizkom kurze).

Nabery v tenise ci inych sportoch maju zase nejaky charakter (pricom obluba nizkych kurzov a dolezitych (?) zapasov ostava zrejme zachovana) a tiez treba precitat charakter naberu/trhu.