Strategia LTD uz za zenitom je, prave preto ju treba hrat inak ako zvysok sveta. Ked som sa pozeral do mojich cisel, tak v 10. mesiaci mi remiza tvorila 15,5%-ny podiel na zisku - v tom su aj zapasy, ktore nakoniec skoncili remizou.
Smola? Ano, aj to sa stava. Nedavno som vymakol den, ked som hral mozno 10 zapasov a asi 7-8 z nich skoncilo 0:0. No a co? MM je od toho, aby som to vedel ustat financne a smola je od toho, aby som to vedel ustat psychologicky, lebo je len otazkou casu, kedy taka/podobna situacia (znova) nastane.
Ja som cely tento biznis zacal takto:
Na moje stare kolena mi raz pri pive kamarat vravel, ze jeho kamarat zaraba na gambli a to tak, ze stabilne a vela. A ja jednym uchom dnu a druhym von, lebo gamble = zlo. Lenze predsa mi nieco zostalo v hlave. (Jednym uchom dnu, druhym uchom von a predsa to zostane v hlave. Co je to? ......Krompac). Asi o mesiac neskor som sa ho spytal, ako je mozne na gabmli aj stabilne aj vela. Tak mi vysvetlil, ze existuje arbitraz - o ktorej som dovtedy nemal absolutne ani tusenia a automatom, stavkovkam a kasinam som sa oblukom vyhybal, aby som sa nahodou nestal zavislakom. Nasledne som googloval, co je arbitraz, ako sa hlada, atd atd a najcastejsie sa vo vyhodenych vysledkoch objavoval betfair. Tak som kazdy den sledoval, ako sa tam tie kurzy pohybuju a ako tam vytvorit arb. V mimozapasovom case (zvycajne od 22:00 do 5-6:00) som tvoril xls tabulky, do ktorych som si zapisoval kurzy, ich zmeny atd. Jednou z prvych mojich tabuliek bol vzorec na vypocet arbu na tenis (dve moznosti) a futbal. Neskor som pridal arbkalkulacku na 4,5,6...moznosti. Tie arb kalkulacky som si navrhoval/pocital sam, lebo som nemal ani tusenia, ze nieco take uz na nete je. Stalo ma to mozno viac casu nez nahadzat kurzy na nejaku arbstranku, ale aspon som zistil, ako funguje ten vzorec. Dokonca som vyprodukoval aj nejake sustavy X rovnic o X+1 neznamych a simuloval som pohyby kurzov a vyvoj zapasov.
Na zaciatku to vyzeralo vsetko strasne jednoduche, lebo "aha gol...ak by som na tom zapase mal nahodenych 1000 eur, zarobil by som na nom 800 - zisk jak svina".
Toto vsetko som robil este PRED registracioou na betfair.
Jednu nedelu som ale nasiel odvahu a niekedy okolo 13:00 som sa zaregistroval na BF s tucnym vkladom 22 eur. 22 to bolo preto, lebo davali 20e bonus ak vlozim 20 v cistom a 22-poplatok za prevod = cca 20,xx cisteho. Zacal som tak, ze som si vybral zapasy, v ktorych bola cca 70. minuta, tam som na momentalne vyhravajucu moznost polozil 2e a cakal som do konca. Vtedy som bol toho nazoru, ze futbal je pomala hra a ked tam daju jeden-dva goly, tak je to tak akurat. Ja som futbal nikdy nesledoval a za cely svoj zivot som bol na styroch zapasoch, z toho 2x to bolo o "namiesto do krcmy podme na futbal, niekto hrat bude" a 2x real madrid. Napriek tomu, ze som svojou ritou zohrieval striedacku realu madrid (fotku mam) som vtedy (a vlastne aj teraz) vedel o futbale velke hovno. Stavky som da sa povedat okamzite ( okolo 16:00) zvysil na 5 a neskor na 10e, lebo zisk z 2e stavky bol nizky, ale vyhraval som. V tu nedelu vecer som mal nakoniec na ucte okolo 45 eur (bez bonusu), takze "strategiu" som zhodnotil ako uspesnu a hodnu chvilu som v nej pokracoval a to aj napriek prehram. Samozrejme, po zisteni, ze po 86. minute uz gol nepadne (vid ine vlakno tohto fora) som zdokonaloval "strategiu" a nakoniec som skoncil pri stavke 30e a relativne stabilnom prijme. Pruser bol, ze ked som raz tych 30e prehral, tak som musel 1-2 dni klikat, aby som sa dostal na stav banku pred prehrou. Samozrejme, po cely cas mojho "zarabania" som studoval, vytvaral strategie, Nakoniec ma zastavil Leverkusen (spominam to v tomto clanku)
Cely biznis som stopol (lebo som zrejme zlikvidoval bank) a studium som trocha pritvrdil. Kdesi som zistil, ze 10% zapasov konci 0:0, tak som si povedal, ze 90% je priserne vysoka pravdepodobnost a zacal som layovat 0:0. Medzitym som objavil chrtbu a studoval som chrtbu. Zapacili sa mi dostihy, kedze tak pekne sa o tom pisalo, ale podcenil som milion veci. Kedze som bol stale priposraty, klikal som place market a zvycajne nie favorita; na favorita a win market som sa neodvazil. Tiez som na uplnom zaciatku "obchodoval" tenis a boli to teda riadne nervy, aj ked nejake peniaze to zrejme prinieslo. Zrejme pisem preto, lebo ziadne uctovnictvo som si neviedol ani na futbale, ani na tenise a ani na konoch. Skratka bordel par excelance a gamble jak svina. Tenis som skoncil po zapase, kde som mal back Federer za vela penazi na kurze myslim 1,04. Cely zapas som sa pozeral na to, ako kurz na Federera rastie, on prehrava, ale ja som si stale hovoril, ze "on to urcite otoci"
Takymto postupom som postupne preflakal niekolko tisic eur pri relativne malych stavkach (zvycajne 2-30e). Jedneho dna som si uz povedal, ze toho bolo dost a ked vedia zarabat zraloci, tak musi existovat moznost, ako zarobim aj ja. Uz neviem kto to bol, ale niekomu napisal "chod na sazkar.net a prestuduj si sekciu "jak sazet" a najma prispevky od orbitala". Tak som zacal studovat "jak sazet a najma prispevky od orbitala" a nezostal som len pri tom. Daj Boze tomu chlapovi dlhy a stastny zivot za to, ze ma nasmeroval. Cela tato moja gamblerska a bordelarska etapa teda skoncila tak, ze som zacal studovat.
Po prestudovani sazkar.net som si sadol, stiahol som si (rucne) vysledky cca 15 000 zapasov a zacal ich rucne v exceli spracovavat. Po asi tyzdni-dvoch denno-nocnej prace som dostal nejake cisla a spocital som si ziskovost lay 0:0. Vysla mi z toho strata. Logika vravi, ze ak lay 0:0 je strata, tak back 0:0 musi byt zisk. Lenze ja som si prepocital aj back 0:0, aby som si overil, ci je to naozaj tak. A "vyslo" mi, ze aj back 0:0 je strata. Nasledne som si na ziskanych datach nasimuloval milion strategii, ale bud boli stratove, alebo "mozno trocha ziskove", ale debilne. Jeden den okolo polnoci ma napadla uplne jednoducha vec a ked som si to prepocital, tak to konecne "vyslo". Mal som 100 chuti vybehnut na balkon a celemu svetu zakricat "vy kokoti, je to uplne jednoduche a vsetci to robite napicu". Po chvili euforie som sa skludnil a nasledujuce dni som simuloval a simuloval a preveroval a preveroval, ci je to naozaj tak a ci som niekde nespravil chybu.
Po overeni som si spravil navrh MM a financny plan. Do BF poslal poslednych 30e a po mesiaci klikania som vykazal cisty zisk 30+ eur. Dalsi mesiac som vykazal zisk 60+. Neustale som sledoval straty a vynosy, analyzoval chyby, vylepsoval financny plan, MM a strategiu. A samozrejme som si zaviedol uctovnictvo, aby som mal prehlad. Nasledovala registracia na chrtbu a neskor aj na sazkara a moje prve prispevky.
Ked som sa naucil klikat moju prvu strategiu do stabilneho zisku, siel som na skumanie dalsich trhov a navrhy dalsich strategii, ich overovanie, nastavovanie MM - skratka praca s excelom a cislami. Lay the draw som napr. zacal hrat az tento rok a v zasade su vsetky strategie zalozene na jedinom principe: musim mat vyssi zisk nez stratu.

Odpověď s citací