jo este sem si vzpomnel na tu zizekovu hlasku, ze: jediny zpusob jak poznat, ze penize jsou k nicemu, je jich mit dost... defacto tohle je asi jako kdyz clovek ochrne, silena pecka... ja byl vzdycky socka, takze mi (zaplatpanbuh) k tomu pocitu dost stacilo malo a nemusel jsem prekonavat Forbes #1

Na druhou stranu si myslim, ze dost lidi se zene furt nahoru a vejs a vejs prave kvuli tomu, ze odmitaji prijmout tu neskutecnou prazdnotu, co jim penize prinesou.

Podle me je to ale tak, ze prave ta prazdnota je uzasna value a teprv v tu chvili clovek naplno pociti, ze mu fakt nezbejva nic jinyho, nez se starat o lidi a veci kolem sebe.

Da se to i otocit: bida neni spatna kvuli tomu, ze musite zrat shnilej sejra a mrznete, protoze nemate na topeni. To je ve skutecnosti uplny prd. Ten nejvetsi pruser bidy je, ze proste zabiji dusi a stavi cloveka do opozice vuci zlymu svetu.

Zaver je: skromnost ma ohromnou value, protoze vam pak staci vydelat si zivotni minimum a ta zmena prijde (ale prijemna moc neni).