Souhlas s obouma. Neznám ho samozřejmě osobně, ale už hodně dávno jsem četl jeho knihu a tehdy mi přišel celkem jako borec, ale to jsem byl hodně mladej, navíc to bylo ještě celkem krátce po revoluci. Teď je pro mě hodně kontroverzní postava, ale bude dělat i dobré věci, to zas jo. Jeho proklamované hráčské srdce: Popisuje tam různé osobní sázky: jak se např. vsadil, že uběhne za nějaký ostrý čas tuším 5 km, v době kdy byl totálně bez kondice, s totálně špatnou životosprávou a jak začal trénovat a pak happy end, pokud nebylo smyšleno OK beru. Ale jak přišel k penězům? Držel bank jako černej bookie v Chuchli, v kartách a později ve Fortuně. Normální kalkulující bankéř. A když viděl, že nastupuje internetové sázení, tak ve vhodný čas podíl ve Fortuně prodal. Nic proti tomu. Akorát skutečný hráč u mě hraje i proti banku, to je u mě pak frajer.
On je jenom exponent současného režimu, pravda a láska a u nich mě baví sledovat jak dalece zamrzli v nadávání na minulý režim a Rusko(zajímavý je tady z toho důvodu i původ jeho rodiny) a jak dalece si lžou do vlastní kapsy. Jsou ale i horší než je on. Citace: Mě nabíjí štěstím každé ráno, kdy si po probuzení řeknu: "Nevládne mi bolševik." Dodávám skvěle: ta volnost říct si vlastní názor v době, kdy už se za něj opět zavírá atd. Ale on ví samozřejmě moc dobře, co se děje, protože píše, že žijeme v hrozné a nádherné době zároveň. A perla na závěr citace: Následuje další válka, stalinismus, okupanti, normalizace. A teď si představte, že bychom nabídli lidem, kteří žili v těchto dobách, že je můžou vyměnit za dobu naši. Za dobu, kdy nám není vládnuto z Vídně, Berlína ani z Moskvy. Není tu režim, který by nám podle rasy nebo třídního původu umožňoval, nebo neumožňoval nevzdělání dosáhnout vzdělání a dělat práci, kterou dělat chceme. Že není cenzura a můžeme cestovat po světě...

Odpověď s citací