Musim jeste doplnit ten 12 kingdoms, jak se mi denodenne potvrzuje ten leitmotiv celyho serialu, kterym je vztah vladce a Kirina.

V tech kralovstvich totiz vladne kral/kralovna, ale je to trochu slozitejis, protoze krale a kralovny vybira prave nesmrtelne stvoreni Kirin, ktere je s kralem propleteno v zvlastnim asymetricky vyvazenem vztahu, kde napriklad pokud umre kral, tak kirin vybira noveho krale, ale pokud umre kirin, umre kral. Dale kirin musi poslouchat krale ve vsem, kral muze poslocuhat kirina. Dale Kirin je neco jako cista duse, takze nemuze radit nic nasilneho nebo fasizujiciho. prosazuje nulove dane a komunizmus. Kral, ale zaroven posloucha kirina a zaroven musi prichazet s temi fasistickymi napady, jak treba nekoho popravit za vzpouru, s cimz kirin samozrejme nesouhlasi a pri pohledu na krev omdleva, nicmene neni debil a chape, ze je "zlo" nebo fasismus je nutny. Cim mene ale tohle musi rikat krali a cim vic se muze venovat sve "ciste" praci a cim vic ten apardox chape sam kral, tim lepe kralovstvi funguje. Atd atd. Je to hrozne zajimave.

Pro prakticky zivot to ma jednu zasadni implikaci: cokoliv tvoriveho, cokoliv co ma smysl (=kralovstvi) proste je plodem asymetrickych protikladu, ktere spolu zaroven souperi a zaroven se doplnuji. Jinak receno nesnaseji se a maji se radi. To je skutecne uplne jina koncepce, nez to linearni pojeti "rustu osobnosti", uceni se atd. tak jak byva bezne interpretovano. Zasadni vec je proste zvladat rozpor, ktery clovek nikdy nezvladne. O tom jak to pak vypada je presne 12 kingdoms.