Já mám rád dlouhý počteníčka
Jsem se tak obával, že by se v lize mohla vyprofilovat (a v letošní sezoně se vlastně vyprofilovala) silná TOP 3 (LIB, SPA, PLZ), která by zablokovala cestu do poháru z ligy dalším mančaftům, kterým by pak zbyl už jen národní pohár. Sparta i Plzeň asi pozice nevyklidí, tak snad by tu byla šance u Liberce. Ten po mistrovských sezonách obsadil vždy 4. místo. Byť je pravda, že mu "bedna" unikala jen o skore/vz. zápas (02/03 50 b. stejně jako 3. Žižkov, 06/07 dokonce 58 b. stejně jako 2. Slavia a 3. Bolka), tak třeba i do třetice to tak vyjde a třetí místo tu bude pro jednoho z davu. A prostě nemůžu neříct, že ta Evropská liga by neslušlela týmu, který hraje na nejkrásnějším stadinonu před nejlepším publikem (dobře, tak skoro nejlepším). Když si třeba vezmu ten Jablonec, tak ten se tedy do pohárů dostal 2x, ale
co z toho. Vždyť to nebylo pro koho hrát - na APOEL 3675 diváků, na Vloru (ano, soupeř neatraktivní, ale prostě JSOU TO POHÁRY) 3 tis. a na Alkmaar 4,8 tis. A dost možná by se to opakovalo znovu. Stačí si poslechnout jabloneckou hymnu ve který se člověk dozví o tom, že stará nechce pustit starýho na fotbal, protože má doma sekat trávu a dojit krávu xD. Tak co to je? Venkovskej klub. Bolka je tak trochu něco podobnýho. Šádewerk tam lije peníze (a dost možná to bude ještě více, když Barážový klub sestoupil), ale taky to nějak není moc pro koho hrát. Už i ten stadion. Sice hezký, ale tak malý, že lavka pro TV kamery je tak nízko, že pohled je jak ze země. Je tedy třeba přiznat, že před pár lety tam výsledy v pohárech byly, nicméně je to už taky pět let zpátky a loňské vystoupení byla tragédie. Teplice také nemastné, neslané. Ještě abysme se nedočkali "vypáleného rybníku" a do EL se nepodívala třeba Dukla. Poháry by mohly slušet Olomouci (o čemž se budeme moci i přesvědčit) a samozřejmě i Ostravě, až se zmátoří. Nicméně, Slavia by EL měla hrát ze všech nejvíc. Neznám ty tabulky, ale dost možná by sez. 2013/14 mohla být poslední, kdy by ještě mohla těžit něco z účasti v pohárech z minulosti.

Odpověď s citací