No ta pizzerka je brutalni psycho.

Dnes napriklad Ovaris se projevil stylem, ze 2 ze 3 mi neveri kvuli tomu, ze jsem tam privedl toho tretiho, co je zmrd. Tohle je fakt inkubator psychickejch poruch ne pizzerie. A to prosim nepopiram, ze bych neudelal, to co Ovaris tvrdi, ackoliv nikdo neni zmrd, jen se tak mnoho lidi chova a casto proto, ze jsou do toho dotlaceni a zaroven se do toho dotlacit nechaji radi nbeo spis snadno.

Tanasgurame, tvoje pripominky to uz je prave ukazka te neviry. Neco skonci az nasi smrti. Do te doby nic nekonci, dokud se nerozhodnem umrit mentalne. To je presne jak s tou pizzerii. Jak nekdo zacne rikat, no to taky muze skoncit tak, ze tam prijde nejakej zmrd a cely to rozesere, nebo to ma v sobe, tak se to proste stane.

Pokud Mordemy zjisti, ze konvencni prace je konvencni prace (coz by asi zjistit mel, resp. znova si to potvrdit a jakoby delat zbytecnou praci, ale kdyz delam nejakou delnicinu na netu nebo neco opakujiciho se s lidma je to taky zbytecny?), tak to neni snad konec sveta. Kurva co je sazeni nez zbirani nejakych drobku od korporaci. Jo, vypada to sexy, jsme neco mezi Robinem Hoodem a Spidermanem, az na to, ze jen v nasich palicich. Opajet falesnym pocitem svobody a finiancni i institucionalni svobody se muzem, proc ne. Jestli svoboda je nemuset chodit na teambuilding a nekoukat rano na ksichty v tramvaji a par takovychhle kokotin, tak to fakt clovek moc daleko nedotah. Pouze na prah schizofrenie.

Co ma value je racionalita. Kdyz jsi mladej kluk, co nic nema a bydli u rodicu, tak je racionalni vzit to za jakejkoliv konec a vypadnout. Naopak neni zrovna racionalni vzit si pujcku jako Gadzi. Koneckoncu lidi co prijeli do Brazilie bez prachu, taky zrovna neodhadli moneymanagement a jak je dulezitej (a ja jim jako vzdycky sezral jejich pribeh a prachy co maji byt z prodaneho domu/auta atd.). Tohle je proste normalni uvaha hasit to, co cloveka nici.

Co jineho bys navrhnul klukovi, co ho nici rodina, nez vypadnout z domu? Jasne uz v 15ti MEL makat, studovat na netu, mit nejakej bank a ne resit svy komplexy skrz pickup a sukani zmatenych holcicek. Ale vetsina lidi tohle proste neudelala. Co dal sakra? Maji snad chcipnout? To obdobi zrani tresni a bydleni v prikope muze byt pro nekoho passe. Anebo dost mozna mu predchazi faze konvencni prace. Ono po 24 letech se od maminky a pravidelneho jidla do skutecneho hardcoru odchazi ne uplne snadno. A byt by to mozna bylo lepsi, tak na to proste leckdo nema.

Protoze nikdo z nas nema na to preskocit vsechny schody. To bychom byli hned osviceni. Nektery veci jsou zjevny, jako kdyz nekdo jako Anubis vydelava sazenim vic nez v praci, tak neni co resit. Ale jinde asi musime byt shovivavi (coz na druhou stranu lidi casto ukoliba).

No je to tezke, je to zivot.