Tak aby nebylo synchronicit malo a proc jsem se u Matrixu ozval. Po tech 10+ letech jsem ho pred TYDNEM znova stahnul a dival se na nej. Nekecam... Prave proto, ze dnesni realita proste je Matrix jsem se na to chtel kouknout. Na minulost, tj. stav, kdy nebyl Facebook apod a kdy byla zobrazovana nase soucasnost.
Trefil jsi to. To co pises neni treti pilulka, ale porad variace na Neovu druhou cervenou pilulku. Prozreni a protrzeni zavoje maja je druha pilulka. A je to dnes uz kurevsky malo.
Treti pilulka je vubec pochopeni mechanizmu proc existuje modra a cervena pilulka, proc existuji myty, proc skutecne vznikl film Matrix, proc sami sobe davame porad modre pilulky a snazime se o to i po pozreni te cervene (jako ten zradce v Matrixu, co hral i Teddyho v mementu) a ignorujeme treti pilulku a proc to NENI tak velky pruser jako se nam Matrix snazi imprintovat, proc je vyvoj cyklickej a z toho vedou dalsi implikace CO MY S TIM MAME DELAT (zasadni otazka pro dnesek), neboli jednak proc musime pochopit tu iluzi (vzit si cervenou pilulku, ale to uz jsme meli davno) a proc si pak musime vzit treti pilulku.
Treti pilulka se zabyva vsim, podle me je to osviceni (nejsem si jist, ale nemame male plany ze jo). Treti pilulka resi cely mytus pilulek i to, proc je uplne debilni a zjednodusujici. Resi mytus obecne, proc ho potrebujem, proc zaroven musime pochopit jeho plochost a falesnost a proc vzapeti na tu plochost a falesnost zapominame a proc trpime vinou (za to ze na to zapominame) a proc ani to neni problem nebo aspon smrtelnej hrich, kterej ovsem existuje, ale je to neco, co opomijime (= vyhybani se treti pilulce).
Dneska jsem snad poprvy v Brazilii dokazal dojet do Ria, lezel jsem na plazi primo pod Jezisem a bylo to dokonaly. Snazil jsem se psat z Kindlu primo sem, napsal bych to asi lip, ale tohle jsou jen takovy ozvuky, pote, co uz se to zase vytraci, ale je to v poradku. Treti pilulka ma hodne spolecneho s tim nasim rozhovorem, kde jsi mi nadaval, at s serifem, gadzim, nebo kdo to tehdy byl, tu patriarchalni hru dohraju. Snazil jsem se ti rict, ze si jsem vedom toho, ze mi nezbyva nic jineho nez hrat orbitala, ale ze k tomu potrebuju i spolupraci ostatnich, co to budou hrat se mnou. Tohle vsechno je treti pilulka, po jejimz spolknuti by to mel bejt kosmickej narez a meli bychom se tam vsichni s usmevem pochvalit, ze "to hrajem fakt dobre".
Agent Smith proste nesmi byt znicen. Dokonale zniceni agenta Smithe znamena schizofrenii a rozpad vesmiru. Respektive: nemyslim, ze je to mozne, nemyslim, ze jsme nadani tim, co tvrdi Tradewind, ze jde stvorit si svou realitu, ale ta samotna posedlost pokusem o to, je peklo.
Matrix je proste uz mimo. Jeho poselstvi je dneska v kazde druhe reklame: "stante se sami sebou", "budte nezavisli" atd. Timhle prispevkem jsem mimochodem velmi dobre potvrdil, jak Matrix mimo neni, poprel jsem sam sebe a jsem si toho vedom abyste vedeli... (a to je nazorna ukazka synteze a treti pilulky). Protoze Matrix je silnej archetyp a lze na nem prave demonstrovat ty chyby, jichz se dopoustime my skrze aplikaci matrixovskeho mytu.

Odpověď s citací