Lajny na Pinnaclu mají podtrhuji slovo spíše tendenci se přibližovat realitě, ale vůbec tomu tak být nemusí.
Příklad č.1: Hokejová Extraliga není zrovna likvidní trh, ale princip je stejný. Opět má oblíbená Plzeň. Je aktuálně zapsaná jako extrémně silné mužstvo doma. Z toho plyne, že pokud si ji chceš zahrát ve slušném kurzu, je dobré to namastit na otevírací lajnu, ale moc to nenamastíš, protože limity jsou směšné. Na 95% však v tomto případě bude kurz padat. Běžný sázkař rád sází výhru domácího (polo)favorita v kurzech na čistá 1 v rozmezí 1,65-1,90. Tenhle vývoj je momentálně dopředu daný. Nejsem však zastánce pouze čisté matematiky, protože i na ponížených kurzech nůžeš profitovat: pokud má Plzeň fazónu, pak nikdy žádné kurzy nemůžou odrazit, že se chystají natočit Liberci euroinstantní desítku. Pokud by jsi si však před zápasem myslel, že tygři můžou vystrčit drápky, tak si v klidu počkáš až kurzy na Plzeń popadají jako mouchy a pak navalíš na protistranu v zajímavém kurzu. Když už jsem sem opět přimotal Plzeň: dnes hrají na Spartě a kurzy lehce klesají na domácí, což je patrně umocněno vedle libůstky sázet domácí i fenoménem občan kosmopolitního velkoměsta vyráží potřetí v sezóně v hojnějším počtu na hokej a očekává vítězství. Pokud má někde Plzeň padnout, tak to bude na širokém kluzišti na Spartě, ale k tomu aby klesaly kurzy na domácí není důvod, protože Plzeň je opravdu v laufu a dá se očekávat spíš herně vyrovnané utkání a minimálně na začátku z toho bude vyplesklá Sparta, protože psychická výhoda je jednoznačně na straně Plzně: přijedou pouze předvést svůj hokej a na konci se uvidí.
Příklad č.2: vysoce likvidní trh fotbalového MS: Bacha Brazilci útočí na titul! Tenhle jsem vybral záměrně: u monstrózních akcí se zapojují i hodně sváteční sázkaři. Co je lehce predikovatelné? Na Brazilce vypíší bookies bídné kurzy. Po prvotních záchvěvech přesto budou kurzy na favorita padat(nasází ti sváteční), ale s tím jak se bude blížit zápas tak se začne situace patrně až dramaticky otáčet, protože začnou na nesmyslně vysoké spready chodit peníze sharp hráčů na protistranu.
Příklad č.3: NBA není moje parketa, ale pokud budou hrát nějaké 2 hodně defenzivní týmy, tak otevíračka bude co já vím 178,5 a myslím že je s vysokou pravděpodobností jisté, že i tak nízký total bude přesto padat třeba až na 174. Moc to nesleduju, ale budou tam přesně ty vlivy s výkyvy jak píše Orbi: čeká se na potvrzení questionable hráče, doladění lajny potvrzením rozhodčích atd. U takovejhle nezachycenejch propadů je vždycky otázka jestli pokud si myslíš, že to bude skutečně defenzivní bitva s pomalým tempem vsadit. Tady nejsem zastáncem nějakých přehnaných technických analýz ve smyslu: Otevírací 179, teď 174,5 a hle value je rázen na Over. Celým tím jsem chtěl říct, že to chce co nejvíc sledovat a nejdůležitější je jakej vidíš skutečnej scénář který se bude odehrávat na hřištti. A pokud se trend potvdí, tak to skončí ve 160. Pokud však zagemblíš a osolíš to, tak si s tebou osud zalaškuje a zápas bude dokonce ve 150 ale půjde do OT a prohraješ nakonec o půl bodu, protože jsi nechytil lajnu z otevíracího trhu. Můj majstrštyk je total na WNBA někde na 152 a prohra o 2 boby přes 2x OT![]()

Odpověď s citací