Totez tady. Vtip je v tom, ze nase realita utkana strachem, vytvari prave ten predsudek, ze z vyse uvedenyho pristupu skoncime v blazinci. Tu tzv. racionalitu prevezmem driv nez se vubec naucime kriticky uvazovat.

Samozrejme iracionalita a hrani si s archetypy ala Kirs je rovnez silenost. Jen navrat do neceho co uz bylo a vuci cemu se vymezila tzv. racionalita.

Ja za sebe muzu rict jen pribeh, ze sem se malem zabil a chcipal jako hromada biomasy, ale neco sem si tam uvedomil a bylo to kurva silny a mohlo to bejt jen to a prezil. Pak jsem se snazil vratit do ordinerniho zivota nebo spis ten me tam zadal a ja se posral. Prisly roky, kdy jsem vzdycky na par tydnu nebo mesicu lezel v nemocnici. Tu s poruchou krvetvorby, kdy ze me krev rinula, jen do me pihcli. Tu s sepsi po tele, kdy me rezali zada a pater a sekali kosti a nechavali to otevreny, cpali do toho facky, protoze NEMOHLI PRIJIT NA PRICINU. Obvodni doktorka mi rekla, ze pricinou je, ze si picham benzin pod kuzi a poskozuju se. I kdyz byla totalni pica, tak svym zpusobem mela pravdu. Dostal sem neco a odmitl to pouzit, jako kazdej clovek.

Pak jsem to pouzil. Jednak sem proste nechal nemoci byt nemocema a prestal chodit k doktorum, resp. omezil to a nejak to souzeni prijal a jednak sem zacal resit sracky v zivote. Zpetne vidim, ze jsem je resil zase jako sracka. Stejne jako kazdej clovek, na jakyho tady vyjizdim. Vyjizdim ne proto, ze bych se chtel povysovat a ani ne proto, ze bych se v tom nachazel (coz je samozrejme taky pravda), ale proto, ze me sere, jak se lidi chtej likvidovat.

Uzdravil jsem se. Da se rict. Je obdivuhodny jak malo nakonec staci, skutecne jen ta vira, kdy clovek jde delat neco silenyho a jediny, co ho vede je to, ze je to presne to, cemu se obloukem vyhyba.

Uzdravil jsem se, abych zacal delat ty samy sracky v necem jinym a taky se tozesral. Paj jsem prestal jsem byt trochu prizdisrac v ty jiny oblasti. A ono se trochu zadarilo (v sazeni). Tak jsme prestal byt prizdisrac trochu vic a ono se zadarilo trochu vic. Atd.

Pak jsou i dalsi oblasti, kde to funguje, ale snazim se rict, ze tohle je obecnej a funkcni princip (ty oddeleny oblasti jsou iluze). Nema smysl rozdelovat svet na zdravi, penize, vztahy a podobne, kdyz to vsechno se jednak ridi stejnymi zakonitostmi a vlastne o to an sich ani nejde, byt samozrejme to ze se veci dari nebo nedari jsou takovy navodny svetylka na ty ceste. Kdyz se zadari neco obecne posunout, tak nejaka bolest zmizi, vydelaj se love nebo tak neco. Kdyz se nedari a clovek sejde z cesty, prijdou psycha. Hodne dobre je to videt na psychedelikach, ktery jsou takovy zesilovace a presne podle toho, jak to clovek hraje se trip podari nebo je to psycho. Proto se trip o LSD jsmenuje The Test.

Takze jsem srac, jako je srac kazdej clovek. To je asi "v poradku", protoze nejsme v raji. Co neni v poradku je to, ze kdyz lidem dojde, ze to je v poradku, tak vlastne nemusi nic delat. Je to v poradku asi tak, jako kdyz z hecu zacnes nekoho provokovat, on ti rozbije drzku, ty lezis v nemocnici a dojde ti, ze ses choval jako kokot a proto lezis v nemocnici. Neni v poradku provokovat znova. Neni v poradku neprijit na to proc v ty nemocnici lezis. A neni v poradku si prestat lamat hlavu s tim, jak se nedostat do ty nemocnice opet znova jako slepej k houslim. A to ne kvuli tobe, ale kvuli tomu, ze jsi proste neco kurevsky blbe sehral a ono to ma byt opraveno. Tam uz neni zadnej dalsi duvod, jako aby se deti v Africe nebo zviratka mely dobre. Je proste na lidech tohle opravit, nebo opravit, na co clovek staci.

Tedy neni v poradku nepochopit, ze budes provokovat znova a v necem jinym a presto se nepokusit - byt s nulovou zkusenosti v dany oblasti - v tom necem novym a nepoznanym neprovokovat. To preneseni zkusenosti se nazyva taky indukce. A pokud je svet synchronni, jinak receno, pokud je svet fraktal, tak ty samy zkusenosti a postupy z jedny oblasti, se daji pouzit i uplne jinde prave induktivnim myslenim, ktery je opozicni deduktivnimu, ktery je momentalne overexposed. A ja ze svy zkusenosti muzu uz potvrdit, ze indukce funguje. Funguje neuveritlene dobre. Funguje dokonce i osvicenym idiotum, co za tim vsim nevidi ten zazrak a jen to pouzivaji.

To nejtezsi neni pochopit jak to nove, s cim se clovek zaobira funguje... to nejtezsi je pochopit, kdo nebo co v ty novy situaci hraje roli toho, co uz clovek zna. Obecne, pokud je to nekdo, tak ten univerzalni "clovek" v ty hre se nazyva archetyp; pokud je to neco nezivotneho, tak se to nazyva symbol. Pamatuju se na gymplu, jak jsem nechapal, jak v nejakych italskych hrach ze stredoveku hralo asi 5 postav dokola tu samou hru ci tak neco. Rikal jsem si ze to musi byt nuda. Nejen ze jsem si pozdeji uvedomil, ze i v dnesnich bijacich je to to same. Ale taky jsem si uvedomil, ze to neni az takova picovina. Ona ta hra je totiz jenom jedna. Jen ty kulisy/symboly vypadaji jinak a herci/archetypy se zdaji byt jini. Nejsou... je to jen salba.

Tenhle pristup da cloveku vsechno (penize, zdravi, porozumeni svetu a dalsi kardinalni picoviny), ale cloveka uz to proste nezajima. Protoze se snazi vzdat jak magickych her na to, ze je vse hotovo, tak ze je cisty, tak ze je nekdo... coz jsou prave ty hry, co prinaseji zizekovo "pleasure". Hotovo neni nikdy nic a my jsme banda prizdisracu. A lepsi uz to nebude.

Archetypalni obraz nasi situace je David vs. Golias nebo prenesene vsechny velke bitvy z III. veku, tj. v Hobitovi i Panovi Prstenu, kde jde proste o to nebat se jit umrit proti smrtici presile a srat na vsechno kolem a na svy vlastni strachy predevsim.

To samy se opakuje v JPN mangach a vubec napric kulturama, kde je pozadovana smrt ega ne proto, aby se posililo to ego, co vyroste na hrobe predchoziho (coz. je ta silenost na jaky umira jakykoliv osviceni od 60.let az podnes), ale jednoduse pro zivot sam o sobe. Zivot vecny je ve vzdani se zivota(=sebe, svych preferenci, stesti, zdravi, bohatstvi).

Middleclass pseudomytologie zvana maslowova pyramida je perverze rozmazlencu dnesni doby, kteri nejdriv pozaduji splneni tech svych nesmyslu jako bohatstvi nebo zdravi a pak nakonec snad by jakoze byli ochotni premyslet o bohu a tak vubec. Vubec se nedivim, ze svet vypada jak vypada a lidi trpi jak trpi, kdyz frci na techhle kokotinach.