Zobrazují se odpovědi 1 až 15 z 292

Téma: Příští president ČR

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Ja mam tuseni ze nechat se ostrihat na Havla je nejakej termin, co se pouzival uz driv.

JH: samozrejme ze nejde o Havla. Politici me nezajimaji. Jde o mytus Havla. Coz je uplne neco jineho. Mytus je image v hlavach lidi. Predstava. Ve chvili, kdy se myty ozivaji v hlave jedince, rika se tomu psychoza a ten clovek, pokud ma stesti, narazi na okoli a musi s ni zacit pracovat (pokud nedostane prasky). Kdyz ale myty ozivaji na celospolecenske urovni, nebyva uz okoli, ktere by to zredukovalo.

Havel je mytus urvany z retezu. Zrozenej jako kolektivni kompenzace lidsky ubohosti. Vsichni chteji svobodu, ale neveri si, tudiz za ni nebojuji v kazdodennim zivote. Lidi nereknou fuck off sefovi v praci pri prvnim vyjebu, ani pri tisicatym. Lidi nereknou fuck off podrizenymu, kterej dela bordel, protoze "si nepomuzou ani nepohorsi". Lidi budou dal platit to co jim nekdo rekne ze maji platit na danich, protoze chteji mit zaroven se svobodou klid. Atd atp. Hluboko v podvedomi pak ale drime pocit o vlastni menecennosti a svobodu ten clovek pak samozrejme nema.

Takze si vytvori mytus svobody a ten je dost casto personifikovanej a pokud mozno nedosazitelnej (proto megatyatr kolem Havla az kdyz umrel a stal se 100% nedosazitelnym, tj. idealnim mytem). Krome Havla je pro Cechy neco podobnyho i Masaryk. Oba dva vedeli, co se s jejich vlastnimi symboly deje. Nejen Havel byl kritickej k ubohosti Cechu, Masaryk byl to samy. Ale nezmohli proti tomu vubec nic.

Tedy na Havlovi mi nevadilo vubec nic, jak by mohlo, neznal jsem ho, nebyla mezi mnou a jim zadna interakce. Vadi mi, co se deje ted. Vadi mi to uplne stejne jako kdyz sem zabloudi nejakej pitomec jako Old Surfer, kterej me taha do svy perverzni reality. Lidi si stvorili mytus Havla, kterej vyvstal z jejich slabosti a neschopnosti neco udelat se svym zivotem. Rekl bych, ze neco takovyho delame asi nekdy a spis vetsinu casu vsichni. Ale ja se toho VEDOME ucastnit nehodlam. Staci ty perverze, co delam nevedome (uplne stejne jako ty lidi, co jdou plakat pro Havla a hledat svobodu na namesti netusi, co delaji ve skutecnosti). Tudiz mista, ktery se snazim spoluvytvaret, se snazim podobnnych spolecenskych mytu uchranit, protoze mi holt neni 11 let a nepisu alegorie na svobodu a zly komunisty. Da se rict, ze je to takovej shittest Das nekam prekazku, kterou skousnou jen ti, kteri mytus prekonali. Uplne stejne se snazim postupovat i s lidma, ktery jedou do Brazilie atd. I tady na foru je takovych vice ci mene vyraznych veci vic. Proste je to filtr na lidi, kterej odfiltruje ty, kteri me nebo sebe navzajem budou otravovat s mimoznimi problemy s vyssi pravdepodobnosti, nez je norma.
    Naposledy upravil Orbital; 24.12.2011 v 08:07.
    Gambling feels like endless ejaculation

Pravidla přispívání