Tak pujde bet365 pryc a bude tu jen pinnacle. Ja je nenutim tady bejt a je mi to vcelku jedno. To jejich logo se da dat do lichobezniku stejne barvy eventuelne, i kdyz mam pocit ze i to je mozna zakazany (videl jsem to v TOS nejakyho jinyho systemu), ale to asi hrotit nebudou. Dalsi moznost je dat to doprostred a vpravo nejakej treti banner... treba.

Rozumim ti ohledne barev, rozumim ti ohledne "prehlednosti" a cisteho designu. Ale me uz je z takovejch webu na bliti, protoze uz ani jiny nejsou. Staci ten vnucenej layout vbulletinu, kterej to v sobe obsahuje defaultne. Chce to nejakou hutnou proivahu.

Jde o to, co ten web ma delat. Pokud si nekdo frci v kapitalistickym heslu "my chceme tebe vazeny navstevniku, uspokojime tve perverze a ty kliknes na reklamu. My maximalizujem zisk a ty predstirej maximalizaci uzitku", tak je jasny delat web jak rikas.

Ale ja nic takovyho nechci. Vetsina lidi co sem prijde jsou mimoni, ktery nechapou, co je diskuze a pokracujou v bliti sracek z klasickych diskuzi. Abych tyhle lidi jeste lakal na libivej design, tak to me ani nehne. Proste takovy weby nedelam (s vyjimkou testovacich MFAcek, kde se nahodi sablona a sbiraj data) a delat je nebudu. Stejne tak jako jezdim ve vraku a neholim se (a delam v tomhle ohledu i extremnejsi veci). Jako filtr na pozery to funguje skvele.

Plus samozrejme je to mentalni prekonani paradigmatu kapitalismu. Totiz ze neni nutne se chovat jako podbiziva devka, aniz by neco prestalo fungovat. A design tohle muze sdelit behem jedny vteriny. Hodne lidi, z nichz by pak jen bolela hlava se proste otoci hned protoze neuvidi klon Facebooku. A ti co se neotoci mozna reknou neco zajimavyho.