Ted do toho vstupovat je hovadina. Jsem presvedcenej ze i za 200 prednedavnem to byla silenost. To ale neznamena nic. Viz debata sazeni superfavoritu za malej kurz a kidy squares "vidis zase vyhrali to je tutovka". Vstupovat ma smysl tam, kde ma clovek nejakej edge. Nedokazu si predtsavit, jakej edge je ted po tom vsem v kryptomenach.

Na druhou stranu ten cernej trh tomu dava nejakou skutecnou realnou value za tim. Necim po cem bude poptavka. Virtualni meny, i kdyz se to nezda, jsou "kryte" mnohem lip nez fiat money. Duverou lidi. Jestli se to nekomu nelibi, at si prdel polibi. TOHLE je kapitalismus.

I proto nechapu tvuj posledni odstavec. To muzes hudrat na jakoukoliv akcii. Kdo pojede na velky pace na nejaky shitakcii startupu tak dostane ROI jako u BTC kdyz to odhadne. Ta sama situace. Nekdo odhadne naladu, ktera zase vyvera z nejakyho mixu podvedome zamerenyho marketingu s troskou fundamentu.

Medialne protlacenej je facebook. Medialne protlaceny byvaji startupy. Normalni podmazavani novinaru. Bitcoin takhle nahoru nevylez (ne ze by to na veci neco menilo). Bitcoin je proste ta cool kyberneticka mena geeku, o ktery bylo jasny, ze az pujde nahoru, tak se o ni budou psat clanky. A i proto sla nahoru. Bylo to jasny, proto bylo zalozeny tohle vlakno. Pokud je Messi zranenej a nastoupi prekvapive a kurz sleti z 1.20 na 1.15, taky nam to muze pripadat jako hype, s tim, ze real ma byt 1.23 /1.21. Presto na tom je mozny proste vydelat.

A znova opakuju tohle neni jen banner brokers. Kryptomeny maji fakt fundament. Je bez debaty ze zatimneni vyuzitej ani trochu. Ten clanek co vsechno se da s kryptomenama udelat (transakcni ekonomika), z toho se toci hlava. Vyuzity to bude mozna za desitky let s lidskou konzervativnosti, ale pokud chcete mit edge, tak doporucuju na to kouknout uz ted. Pripadne na to zalozit startup.