Nymburk: to mužstvo nemá v lize už delší čas konkurenci. Trochu mu letos na paty šlapal jen Prostějov a Nový Jičín. Pokud tedy mužstvo ze 44 zápasů odehraje míň jak 10, ve kterých je o co hrát a v tom zbytku převažují zápasy, kde běžně vítězí o 40 ale i o 60 bodů, je možná na čase se poohlídnout i jinde. Zvlášť když letos ukázali v Eurocupu, že se můžou měřit i s top evropskými týmy druhého sledu. Mně osobně se to moc nelíbí, geograficky je Jadran už jinde a vzniká z toho takový hybrid. Ale po sportovní stránce je to krok správným směrem. Nejsem žádný expert na český basket, ale každý hráč, aby výkonnostně rostl potřebuje sehrát co nejvíc těžkých zápasů a pak by z toho měl profitovat i celek. A zápasy s Partizanem, Cibonou, Olymp. Ljublj. a dalšími toho zárukou rozhodně jsou.
Hradec: tohle považuju za úlet. Teď vůbec nehodnotím nějaké finanční krytí a celkové zajištění stadion a tak. KHL je kvalitativně samozřejmě výš než Extraliga. Pokud Hradec v poslední době nebyl nějak reálně schopný bojovat ani o Extraligu přijde mi to trochu zvláštní. OK, bude to patrně nějaký projekt na zelené louce. Nymburk je aktuálně něco jako v KHL dnes Minsk, Riga, tj. nejlepší kluby svých zemí, které se zapojují do lepší soutěže a těží z toho i třeba reprezentace, protože ti hráči by jinak neměli takové příležitosti hrát s těmi nejlepšími. To ale není případ Hradec. V ČR pokud hráč výkonnostně soutěž přeroste, tak končí v NHL nebo právě i v té KHL a nemá problém tam najít angažmá. Nevím přesně, jak by tam bylo vylosování, ale cestovat třeba do Chabarovsku přes nějakých 11 časových pásem k ligovému utkání, no potěž. A ani k ostatním soupeřům zrovna nic moc. Když o tom před časem uvažovaly K.Vary přišlo mi to úsměvné(každý si cestu k těm svým nakonec najde), ale to mužstvo kvalitu mělo. Jak na tom je Hradec nevím, ale když si na to troufají, tak nakonec proč ne. Jak to zatím dopadlo viz. Hanes.
Tak to jen tak co mě něco málo od stolu napadlo.

Odpověď s citací