Ad Německo vers. Holandsko: Žebříček FIFA jsem zaregistroval že existuje, ale že by měl nějakou valnou vypovídací hodnotu? Svého času byla ČR druhá, USA tuším 5.
Proč třeba já upřednostňuju Holanďany před Němci.
Německo: Když Německo ve 3. zápase na EURU 04 v Portugalsku prohrálo i s B týmem ČR rozprášilo tehdejší mužstvo a hledělo s velkými obavami k MS06, které samo pořádalo. Mimochodem tehdy se komentátoři na ZDF doslova rozplývali nad hrou ČR zejména v zápase právě s Holanďany vers. nemilosrdná kritika do vlastních řad. Zajímavé, kde je třeba ČR po 6 letech. Nikdo jiný kromě Němců by asi nedokázal z bezejmenných mladých hráčů za 2 roky vytvořit naprosto kompetitivní tým, pro který nemuselo být ani SF konečnou stanicí a po zásluze. Na posledním ME došli až do finále. Každý v tom může vidět cokoliv. Já v tom vidím, že německá těžkotonážní mašina byla ještě v dojezdu z vyvinutého úsilí k 06 a na tomto MS ji čekají střídmější časy. To mužstvo kvalitu má, ale výjimečnost postrádá. Němci mají všechno rádi punktlich, ale v JAR by je mohlo pár věcí v tomto směru trochu nahlodat. Btw. ve skupině mají Srbáky, kteří povstali z popela, na souboj s Němci se třesou a prostředí je asi moc deprimovat nebude neb jsou zvyklí i na drsnější realitu.
Nizozemsko: sice MS nikdy nevyhrálo, ale 2x došlo do finále a vždy podlehlo po boji domácímu týmu. Navíc na ME už dokázalo zvítězit. V poslední době stabilně vysoká výkonnost, ale vždy něco málo k tomu chybělo. Kvalifikací prošlo impozantně, pokud si udrží formu a třeba se trochu na jeho stranu přikloní i to pověstné štěstí(snad by na to i mohli mít tak trochu nárok), výhra není nereálná. Kurs 10 je hratelný a pokud je nějaký výkonnostní rozdíl k např. Brazílii nebo Španělsku, tak naprosto minimální.
Dívám se tedy na to i tak trochu cyklicky.