Randim, znám na punku jsem také vyrůstal.
Orbi, s tou Brazílií ti hodně fandím, ale s GMO jsi mě dostal. Když to zjednoduším, z ČR jsi odešel protože ti nevyhovuje společnost, která je založená na tom, že vlastně denodenně bojuje o to, aby si vzájemně vyfoukla papírky v oběhu. To ji možná posunulo na slušnou technickou úroveň, ale lidi jsou stejně dementní jako dřív a co se týče hledání skutečných životních mouder a podstaty života obecně, tak jsou možná dost daleko i za vysmívanými primitivními kmeny. Pokud tedy ty papírky již nejsou hnacím motorem a rozhodneš se např. farmařit, proč bys pěstoval GMO plodiny, když na tom vyloženě nestojí tvoje existence?
Máme zde opět tržní doktrínu a zemědělství je prý podnikání jako každé jiné. Zároveň ale zastávám názor, že jenom stát dementů dopustí, aby byl nesoběstačný v základních plodinách a byl vydíratelný přes potraviny. Pokud se má navíc výhledově v úvahách obdivovaných elit vypařit x mld lidí, protože je nás jaksi moc, jakýmpa trikem by to bylo, když války jsou nehumánní? Na nemoci máme očkování a na hlad co? Buď nic a nebo nějaké výživné plodiny. Viz třeba Henry Kissinger a potraviny jako zbraň. Úvahy i reálně kroky jsou pro rozvojový svět, takže klídek to se nás opět netýká. Abych zůstal při zemi. Viděl jsem o GMO pár nezávislých dokumentů a pokud je pravda jenom 20%, tak mi to opravdu stačí. Opět ti nešťastní odpadlíci, kteří jenom straší lidi. Sice většinou mají taky ty univerzitní papíry, jako ti co jdou s hlavním proudem… Ale pro tentokrát jsem se rozhodl věřit oficiální verzi. Tak jako věřím, že již příští rok přijde ekonomické oživení, věřím i oficiální verzi 11/9, věřím na globální oteplování. Proč? Na všechno jsou nezpochybnitelné důkazy a studie. Sice když vidím z TV obrazovky už od pohledu křiváka, který mě o tom chce přesvědčit, tak bych mu nevěřil v ničem, ale tady mu budu věřit.
A protože je zemědělství podnikání jako každé jiné, tak pokud průmysl díky automatizaci závratně zvýšil produktivitu, tak přeci i zemědělství musí stále zvyšovat výnosy z hektaru, aby alespoň trochu drželo krok.
Pokud bych měl tedy farmu, tak bych zástupce firmy jako je Monsanto hnal brokovnicí. Ale správně tuším, že bych nedopadl dobře. Koho to zajímá, tak ať si nakonec vyhledá názory farmářů v USA a Kanadě, kteří se odmítají podvolit nebo jak dopadli pěstitelé bavlny v Indii. A to rostlinná výroba je jenom slabý odvar té živočišné, jak už něco nastínil amarounos.
K privatizaci a volnému trhu: samozřejmě upřednostňuju, ale pokud se lidi neproberou a celkově nezmění chování a systém hodnot, tak je to stejně úplně jedno, protože to skončí nevyhnutelným střetem a pak to bude stejně nějaká diktatura. A odnesou to úplně všichni až na pár kariéristů, kteří budou přežívat za každého režimu.
Ještě mě napadla teď hloupá symbolika: Když nám vládnul srp a kladivo, tak byla dělnická třída opěvovaná, všichni měli všechno a nikdo nic zároveň. Ale i v té tzv. bídě měli všichni práci a soudruhy ani nenapadlo, že by posunovali hranici odchodu do důchodu. A teď už jsme jenom v éře samých hvězd. Na US a EU vlajce jich je, že by se člověk nedopočítal. Nagelovaní ekonomové, právníci, mediální klauni tomu určují ten jeden správný směr a dodávají patřičný lesk. Za posledních 20 let se společnost technologicky posunula doslova skokově. Tudíž by člověk jaksi očekával ulehčení práce a víc pro všechny. Ale najednou se dozvídáme, že bude třeba prodloužit věk odchodu do důchodu. S tím jak mnoho absolventů marně hledá práci, je to jen jeden z dalších zázračných receptů.
Komunisty beru tak, že dokázali postavit zděný barák, ale takový ten nevzhledný, neomítnutý a bez spotřebních krámů, těžko obývatelný. Hvězdy dneska staví baráčky s pěknou fasádou, skvělé vybavení. Škoda té hypotéky a konstrukce z pochybných stavebních materiálů. To se pak nezbývá než modlit, aby nepřišla vichřice, která rozloží všechno. Ta v kapitalismu, i když neví nikdo proč, čas od času přichází. Při dnešní averzi k srpu, kladivu a montérkám by něco budovat od začátku bylo hodně tvrdé
Jinak k snídani si nenamažu na chleba máslo, ale dám si Ramu. Myslím, že tam mají jasně napsáno: lahodná máslová příchuť. Příchuť, pachuť společnosti, kde je všechno jako. A všichni jenom spokojeně pomlaskávají, o tom si komáři mohli nechat opravdu jen zdát. A pokud u čtení těchto řádků už nesnídáte, ale rovnou obědváte, tak vám jako Vláďa Železný přeju dobrou chuť. Pár let jsem si z vám v nedělní poledne dělal srandu, pak jsem vás každého obral o tisícovku a za odměnu jste mě zvolili do evropského parlamentu