Je otazka jak komfortne chces bydlet. To o cem tu mluvim, je taky vec komfortu a lidi jsou lini si ho odrict. Nevidim nic spatneho se tahat po garazich, spolecnych podnajmech, bydlet v aute, bydlet ve stanu, v obydli z veprovic atd. Delal to napriklad i pan Bernard, jak jsem cetl v rozhovoru s nim a to i v dobe, kdy uz mu pivovar docela slusne prosperoval. Spal tusim leta u znamych na zemi.
Pokud clovek slevi z naroku, muze "bydlet" levne a behem toho setrit. Budete mi rikat, kdo tohle dela a ze je to moc tvrde a na to ja muzu jen rict - dusledky vidite kolem sebe. Pokud budou vsichni na sebe mekci, tak bude "nezbytny" statek prilis drahy. To rikam bez ideologickeho zabarveni, tak to proste je.
Proste prezit se to da, na holky s tim dojem samozrejme neudelate a nekomfortni to je. Ale tomu pocitu, ze neco budujete a nedluzite, se nemuze nic rovnat. A kdyz o tom pak pisete u laguny a zapadajiciho slunce nad ni, za notasem kouka zvedava jesterka, tak proste nejak vite, ze je to ono a muzete napsat i tak arogantni post, jako jsem prave zplodil.
Hypoteky, pravo na bydleni a pravo na ucity standard jsou jen nastroje jak ovladat lidi. Nemluvim ted o uverech na kapital, byt ani ty nefunguji idealne. Mluvim o uverech na prebytecnou spotrebu.

Odpověď s citací