Ad. Haiti, asi dostojím své pracovní přezdívce člověka bez srdce (takhle jsem byl popisován i v novinách), ale třeba současná hype mezinárodní pomoci tomuhle státu a medializace mi připadne absolutně přehnaná. Jasně lidé za zemětřesení nemůžou, ale co, daleko hůř než oni se má skoro celá Afrika a rozdat se člověk nemůže, drobné dary, které se okamžitě prožerou mimo jiné i systémem, který sám chudobu vytváří a udržuje, navíc nic neřeší. Raději si koupím něco pěkného na sebe než přispět na charitu, když už někomu pomáhám (neberu si třeba odměnu za zastupování) tak to raději udělám sám, stejně ale zjišťuji, že většina lidí je tak nějak nepoučitelných a opakuje stále stejné životní scénáře, chyby jako by byla ve vleku osudu bez šance na změnu.
Ad. Vegetariánství, zvířat je mi taky líto, hospodářské velkochovy nejsou žádný med, ale alternativy bohužel neexistují, v přírodě se taky zvířata zabíjejí daleko surověji a člověk je jen zvíře nic víc.
Ad. Karma, tady trošku přemýšlím, páč jsem byl spolu s kolegou asi před rokem protistranou u soudu proklet (paní co podvodně připravila mého klienta o peníze). Kolega šel na operaci srdce před půlrokem, já zase nedávno se žlučníkem. Nicméně vždy jsem věřil, že tak nějak je člověk pánem svého života, vůle atd., poslední dobou lehce pochybuji.

Odpověď s citací