jo, vybrals dobry citace - presne ty, co zaujaly me
o te prvni citaci se my 2 bavime porad a vetsinu casu, kdyz premyslim o lidech, premyslim prave o te prvni citaci. Mj. prave proto mam rad film Memento, kterej je o tom, ze clovek dela uplne vse, co muze, aby zapomnel na to, co vi. Prave proto am rad Klub rvacu, kterej ukazuje, ze to zapomneni lze pouzit i k dobrym ucelum - tj. ke zmene sebe sama. Vlastne ty dva filmy jsou o tomtez, jen jednou je to zneuziti te "vlastnosti", podruhe je to vyuziti.Původně odeslal Frantisek
On je to paradox. Desatero a jiny moralni kodexy, ktery mame uplne nejhloubeji, rikaji, ze lhat se nema. Jenze, co kdyz je svet tak sileny, ze kdyby ho clovek videl, tak jak je, tak se proste zblazni. To je podle me ten duvod, proc si vsichni lzeme. Aneb do kazdy lodky trochu tece. Muzu za sebe rict, ze za posledni roky jsem udelal hodne veci, kdy si lzu min. Jsem stastnejsi? Ani omylem. Jsem z toho priserne vycerpanej. Na druhou stranu vim, ze odpocinek - ten pravej - prichazi ve chvili nevinnosti. Kdy clovek vi cim je a presne tak to bere, bez jakychkoliv sebeodsudku, nebo sebepovysovani. Nedalo se cekat, ze po prestehovani se do uplne jine kultury, bude clovek srovnanej. Naopak - myslim, ze je to pro me takova cesta ohnem, ktera ze me opali dalsi sracky. (Tohle si musim zapamatovat, az se me nekdo bude ptat, proc jsem emigroval - ackoliv jsem v Cesku zil vychytany spokojeny zajisteny zivot).
Da se rict, ze se dokazu bavit pouze s lidma, kteri minimalne o tehle vlastnosti vedi. Ono - vi o ni tak nejak kazdy. Treba capoiera je na klamu primo zalozena. Lidi si ale neuvedomuji, ze na klamu a sebeklamu je zalozeno patrne vse. Prostitutka vi, ze sukani se zakaznikem je pouze hrou na blizkost, kterou kazdy vyzaduje krom uspokojeni (i kdyz si to neprizna). Je tim lepsi, cim vic tu blizkost dava, prestoze ji samozrejme skutecne davat nemuze, neb by byla brzo na dne (kde nakonec stejne skonci). Fetak i uzivatel alkoholu vi, ze za drogy plati cimsi, jako rychlejsim mentalnim metabolismem - ale neprizna si to obvykle. (Pritom prave v tom je cesta k uzivani a nezneuzivani drog a chlastu). Lidi si casto poridi deti, protoze treba chteji byt zabezpeceni na stari, ale uz nemaji koule, jim to sdelit. Zenska predstira sexualni bohyni, ale uvnitr se jen boji byt sama, takze ta co nejlip lze, skutecne sama neskonci. Takze se dokazu bavit jen s lidma, kteri to nejakym zpusobem aspon pripousti. Proc jsem si ted jen vzpomnel na old_surfera hm(jeho email je stale neprecten)
Zkratka, kdyz se clovek podiva do sebe, tak tyhle vlastnosti vidi, ale radeji je zaplasi. Co je ale nejrafinovanejsi lez je to, ze tyhle veci radeji nevidi u tech druhych. To je ta nejvetsi prehrada nad nami. Takova ta spolecenska klasika - "smir se s tim, tak to je, tak se to dela". Ja jsem se pred lety snazil nejak logicky oduvodnit, proc je teoreticka ekonomie uplne na hovno. Jsem presvedcenej, ze z chytrejsich ekonomu to vi kazdy, Snazil jsem se poskladat ty argumenty tak, aby to bylo jasne, no asi jsem mel zvolit jiny nazev nez Implikace jakychsi ocekavani na jakousi politiku - treba Vsechno je uplne marne - i Ty. Ted potrebuju dat dohromady misto, kde se budu citit dobre a napsat o tom knihu, kdyz akademicka sfera me odvrhla jeji podlou lzi - dala mi titul a nazdar. Pak se budu citit lip. Proto je mi sympatickej pan Stwora ze zvedavce, kterej ma na spoustu veci uplne posahany nazory, ale snazi se ted odhalit to, ze kral je nahy. Mimochodem ta pohadka o nahem krali ukazuje, ze tenhle problem o sebelzi neni vyplod moderni doby a ten paradox trapi lidi uz pekne dlouho. Je nacase s tim zacit neco delat.
Takze, jak jsi napsal, ze je to bud anebo. Neni to bud anebo. Oba ty vyroky, cos napsal jsou pravda. A presto tusim, ze skutecne stesti je v tom, se techhle sracek zbavit. Muj zivot jsem pojal jako test, jestli toho lze dosahnout a zda to bude fungovat. Nic jineho me nezajima.
Druha citace - opet klasika
Arizona pred tydnem znicila Minnesotu, takze z ni byli vsichni na vetvi a uz je zas videli v SB. No a tenhle tyden AZ byla znicena v SF. Tahle vlastnost je za tim, proc se v sazeni vytvari na trhu hodnota.Původně odeslal Frantisek

Odpověď s citací