Nikdy jsem se nezajímal o to, jak sázkovky kurzy tvoří, proto jestli napíšu něco úplně mimo, tak ať mě někdo opraví.
Vezmu to na ten příklad s Pinnaclem:
Předpoklad první: Cílem Pin je, aby vybrala na obě strany stejně: kurz krát objem vsazený se ideálně rovná pro obě strany. To samé bude platit i pro 3 way(1x2).
Spekulace, proč se mohou kurzy lišit:
Pin si ty vsazené objemy hlídá zvlášť pro asijské handicapy a zvlášť pro 1x2.
Předpokládám, že příklad je z reálu a když jsem se teď tak nad tím zamylel, tak mi i dává logiku:
Chceš vsadit čistou 1: Pro mnoho lidí je možná stále čitelnější sázet v systému 1x2, proto to vsadí zde za 1,926 a ne v -0,5 za 1,952. Ale platí i jiná věc: chceš vsadit protistranu: rozhoduješ se tedy nad remízou za 3,64 a výhrou hostí za 4,40. Zkoumáš to chvíli a pak se na to vykašleš, protože si řekneš: domácí roli fava nepotvrdí, ale jestli prohrajou nebo zremízujou, to je ve hvězdách: zahraješ tedy dvojtit 02 a to je asijský handicap +0,5 za 1,971. Beru tvé výpočty jako správné, ale asi málokdo se bude patlat s tím, kolik vsadit na nulu a kolik na dvojku, abys dostal 1,992. Tím, že to vsadíš na AH, tak postupně snižuješ tento kurz a roste na -0,5.
A tady nevím, jestli to Pin hlídá, nebo počká až si odchylky všimne trh. Ale jak vidět, krátkodobě je to nijak netrápí a i já občas těchto kurz. rozdílů využívám.