Zobrazují se odpovědi 1 až 7 z 7

Téma: Data v ohrožení ?!

Data v ohrožení ?!

Nedávno jsem se bavil se známým, který mi vylíčil nevšední příhodu, která se mu stala.

Loni v létě mu do jeho rodinného domu během bouřky uhodil blesk a zlikvidoval mu veškeré elektrospotřebiče (mikrovlnka,tv,pc,radia,satelit....atd) které měl v síti.
    Domníval jsem se, že takové katastrofě zabrání pojistky v rozvaděči, ale asi ne

Již jsem o tomto případě v minulosti slyšel a proto jsem se při pořizování prodlužovacího kabelu prodavači v Datardu zmínil o tom, aby obsahoval přepěťovou ochranu. Prodavač ochotně kývl a jeden mi přines. Cena byla lidová 299,- Až z odstupem času jsem zjistil, že prodlužovák nemá ochranu, ale jen vypínač, který pouští do zdířek napětí.

Viz obr.

"Opravdový" prodlužovací kabel s přepěťovou ochranou je trošku dražší

http://www.kwesto.cz/Module/11317 1590,-

Tak a teď mě blesky nezajímaj...teda aspoň doufám

Při úderu blesku dochází při napětí i několik miliard voltů a k přenosu proudu až o hodnotě 100 000 ampérů
    sledování props tě naučí lépe číst hru

Re: Data v ohrožení ?!

koukam ze ten kus dratu s pojistkou stoji vic nez komp

ja mam prodluzku z lidlu za 79kc cca, obcas z ni vyleti plamen a je lehce ohorela, ale jsem vcelku spokojen

je tu nekdo komu uz blesk neco odpalil?
    Gambling feels like endless ejaculation

Citace Původně odeslal Orbital
    je tu nekdo komu uz blesk neco odpalil?
    Koncem června byly šílený bouřky.Sestře odešel motherboard. Harddisk ne.

Citace Původně odeslal kiri
    Nedávno jsem se bavil se známým, který mi vylíčil nevšední příhodu, která se mu stala.

Loni v létě mu do jeho rodinného domu během bouřky uhodil blesk a zlikvidoval mu veškeré elektrospotřebiče (mikrovlnka,tv,pc,radia,satelit....atd) které měl v síti.
    Domníval jsem se, že takové katastrofě zabrání pojistky v rozvaděči, ale asi ne

Již jsem o tomto případě v minulosti slyšel a proto jsem se při pořizování prodlužovacího kabelu prodavači v Datardu zmínil o tom, aby obsahoval přepěťovou ochranu. Prodavač ochotně kývl a jeden mi přines. Cena byla lidová 299,- Až z odstupem času jsem zjistil, že prodlužovák nemá ochranu, ale jen vypínač, který pouští do zdířek napětí.

Viz obr.

"Opravdový" prodlužovací kabel s přepěťovou ochranou je trošku dražší
    Můžu tě kiri ukliknid, pokud od baráku nebo i blízko něho práskne blesk je víceméně věcí náhody co ti odejde nebo ne, přepě'tovka to nezachrání.
    V okolí úderu totiž dochází k elektromagnetické indukci (něco jako EMP z her a filmů ), proud do vodivých předmětů zjednodušeně řečeno přeskočí.
    Před pár lety takhle blesk usmažil většinu televizí v paneláku u babičky, přitom práskl do vedlejší budovy s hromosvodem, vzdálené asi 20 metrů.

Jiná věc je, že při bouřkách často kolísá v sítí napětí a dochází k místním přepětím ,ale spíše k podpětím, oboje alektronice škodí a předejdeš tomu použítím UPS.
    Citace Původně odeslal kiri
    http://www.kwesto.cz/Module/11317 1590,-

Tak a teď mě blesky nezajímaj...teda aspoň doufám

Při úderu blesku dochází při napětí i několik miliard voltů a k přenosu proudu až o hodnotě 100 000 ampérů

Ke stolnimu pocitaci pouzivam APC UPS CyberFort II 700VA 230V
    Krome ochrany pred prepetim tahle vecicka obsahuje zdroj, ktery mi pri vypadku proudu zajisti beh pocitace a Internetu na dalsich 25min.

Můžu tě kiri ukliknid, pokud od baráku nebo i blízko něho práskne blesk je víceméně věcí náhody co ti odejde nebo ne, přepě'tovka to nezachrání.
    V okolí úderu totiž dochází k elektromagnetické indukci (něco jako EMP z her a filmů ), proud do vodivých předmětů zjednodušeně řečeno přeskočí.
    Před pár lety takhle blesk usmažil většinu televizí v paneláku u babičky, přitom práskl do vedlejší budovy s hromosvodem, vzdálené asi 20 metrů.

Jiná věc je, že při bouřkách často kolísá v sítí napětí a dochází k místním přepětím ,ale spíše k podpětím, oboje alektronice škodí a předejdeš tomu použítím UPS.
    To jsi mě uklidnil
    sledování props tě naučí lépe číst hru

Tak tak, taky jsem si myslel, ze prepetova ochrana cloveka ochrani, ale neni tomu tak. Ochrani te pred vykyvy v siti, ale ne pred bourkou. Jinak btw s novym kompem jsem si taky kupoval nahradni zdroj, ale priznam se ze jsem ho jeste nikdy poradne nepouzil. Kdyz je bourka, vypinam vsechno. Hotove
    Jsou veci, ktere si za penize nekoupite...

Podobná témata

1. Bet24 - ukradena data
    By Rauuul in forum Sázkové kanceláře pro rekreační sázkaře
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 26.07.2011, 06:48
  2. Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 03.12.2010, 08:59

Pravidla přispívání