Ahoj Emire, no já Tě plně chápu. Osobně to taky nesnáším, jen tak střílet, protože člověk by měl mít asi pocit, že udělal to nejlepší, co je v jeho silách, aby vyhrál, že zpracoval všechny dostupný informace a zdroje a vyhodnotil všechna fakta. Osobně to tak samozřejmě dělám taky, u evropských hokejových lig, u NBA... jenže... s tím NHL a tím, co se tam děje, jsi to vystihl celkem přesně. Kromě snad skoro neomylnýho San Jose (proti kterýmu skoro nehraju a ho taky ne kvůli nízkým kurzům, i když předevčírem tuším v Coloradu jsem proti němu jít zkusil, ale 0:3, tak si dám zas na delší dobu pokoj) v tý soutěži nespatřuju jedinou jistotu. A proto je tohle asi jediná soutěž, kde si dovolím ten luxus ne nevyhodnotit si předzápasový info, ale naprat tam ty vyšší kurzy (nebo aspoň tam kde vidím alespoň nějakou šanci - kdyby Detroit nebo SJ prohrálo při současné formě pětkrát za sebou a hrálo doma proti Atlantě, tak do Atlanty samozřejmě nepůjdu za žádný prachy ani s kurzem 15... hm, no to bych možná zkusil, na druhou stranu, ale tak asi chápeš, co chci říct ))), ať už to info říká že je to sebevětší kravina. Jestli se může stát cokoliv, tak právě tady. Jiný by to samozřejmě asi bylo, kdyby NHL bylo hlavní těžiště působení, to by si pak seriózní sázkař takovýhle přístup dovolit neměl. Proto jsem taky zmínil, že je to "ženská" strategie, respektive že jí používá třeba moje přítelkyně, které je fuk, jestli jednu dvě noci za sebou proteče, její sebehodnocení tím neklesne ani trochu, protože do toho nic ze sebe nedává, pak zas je tři noci v plusu a tak furt dokola. Ale jak říkám, ten mírnej plus tam tímhle stylem je furt. A věř mi, že jsem si už párkrát připadal jako velikej blbec, když jsem proseděl třeba hodinu (tolik asi ne, ale prostě strávil jsem nad tím čas) u nabídky dne NHL a koumal jí, pak podal sázky podle svýho nejlepšího vědomí a svědomí a skončil v mínusu, a ona si přijde, je s tím za minutu hotová, skončí v plusu, a ještě se směje a řekne, že nechápe, co na tom ti chlapi řeší, když je to tak jednoduchý Samozřejmě, tohle je naprosto irelevantní, a asi nikde jinde by s tím neuspěla a mohl bych se smát já. Jelikož ovšem tady mluvíme o NHL, tak jsem to zmínil. Jinak co se týče totals, tak ty jsem začal vynechávat ale fakt úplně, protože se sejde nějakej řešetovej tým jako třeba Toronto nebo Islanders a nějakej dobrej útočnej tým jako třeba Boston, všichni čekají ovar jako hrom a ono to pak jde třeba do prodloužení za stavu 1:1, v lepším případě 2:2 nebo tak nějak blbě to končí (neopírám se o žádnej reálnej zápas, jen modelová situace). Stejně tak se sejdou týmy, kde je to jasnej under, a zápas končí 6:5, 7:4 apod. No tak jako co si o tom myslet? Nic... jen že tady asi logika selhává a statistika neplatí, nebo neplatí tak často, aby mělo cenu se o ní opírat, a spíš by bylo dobrý v rámci nějaký aplikace teorie chaosu předpokládat, že stát se může cokoliv co se zdá nemožný... a dávat ty nemožný věci s nejvyššími kurzy. Aspoň tak to vidím. Ale jelikož u totals, pokud se nebavíme o O 6.5/U 4.5 apod, kdy je to ještě větší loterie, jde o kurzy nějakých 1.8 + - nějaká setinka, tak bych řekl, že to nemá cenu moc řešit. Leda kdyby to bylo třeba na dvojce, ten kurz, a bylo zjištěný, že padá procentuelně za sezonu víc overu než underů, tak jet prostě u každýho zápasu čistě ten over. Nicméně to bylo na další experiment, a ten s touhle kurzovou hladinou a za půlkou sezony nemá žádnej smysl. Podobně s tou pravděpodobností nepravděpodobnýho jako v NHL jsem koukal, že je to třeba v americkým fotbale, kterýmu teda vůbec nerozumím, ale minimálně polovinu zápasů co jsem se díval vyhrávali dogové s krásnýma kurzama. Tam by se taky asi vyplatilo to jen tak pálit. Neplatí určitě o basketu, tam myslím, že jsou dobrý znalosti jak hry, tak konkrétní situace, týmů, zranění, motivace apod. nezbytně zapotřebí. A tak nějak tu "Ameriku" prostě beru... že je tam možný všechno, je to velmi efektní podívaná, skvělá show, a tak jí sázím pro zábavu a snažím se u toho prostě bavit... a ne nebýt schopen dokoukat zápas, protože někdo, na koho jsem vsadil projíždí vyhranej zápas navzdory mé důkladné analýze o 3 góly inkasovaný v rozmezí dvou minut a já bych byl masochista, kdybych to trápení dál sledoval, nebo být napjatej jako struna až do závěrečnýho bzučáku i se čtyřgólovým vedením. Jestli jsi dobrej v Evropě, vydělávej Evropou a Amerikou si nenech kazit náladu nebo vsugerovat pocit, že nemáš na to být úspěšnej v NHL Tady je vidět už od začátku sezóny, že tomu dáváš to nejlepší, a to je důležitý. A hlavně myslím, že jinak než to děláš to dělat ani nemůžeš, proč taky, když tohle je Tvůj styl. Btw, ještě si vzpomínám, žes kdesi zmiňoval, že Tvoje tipy často ovlivňujou i konsenzy lidí. Nevím přesně, co jsi měl na mysli, ale co jsem si všimnul, tak třeba na Wagerline všichni snad s výjimkou týmových expertů favorizujou favy a už tolikrát, tolikrát byli i s nějakými 90% x 10% tak MIMO, tak neskutečně moc vedle, že jsem si zakázal takovýhle věci používat, při sázení, protože mě to často odradilo od opravdu hodnotných sázek, dostal jsem strach jít proti skutečně masivnímu proudu. A přitom podle toho, co mi v začátcích stokrát zopakoval Orbi na icq a zde hodněkrát zmínili další skuteční borci s dlouholetýma zkušenostma a výbornýma výsledkama a co Ty sám určitě velmi dobře víš, přesně o to jde, jít proti proudu. Takže já už na tyhle konsenzy vůbec nelezu, nebo onanisticky jen proto, abych často dal opak toho, co tam píšou a mohl ze sebe mít o to lepší pocit Možná to je jen snůška nesmyslů a klišé, co jsem napsal, nicméně to tak nějak vnímám... a nepíšu to proto, abych Ti jakkoliv radil, protože k tomu jednak nejsem kompetentní a druhak to naprosto nepotřebuješ, ale pouze že ke mně zavál z Tvé strany duch jisté skepse, kdy je prostě cítit, že nejsi spokojen v poslední době s odměnou za svou snahu... tak jsem chtěl říct, že jelikož se to týká právě NHL, nevypovídá to o Tobě vůbec, vůbec nic a nemá tudíž cenu věšet hlavu nebo z toho vyvozovat jakýkoliv závěry o hodnotě Tvých tipů. Možná jsme jenom svědky toho, jak se přepisuje historie pravděpodobnosti, nebo se krize a rozpad tradičních hodnot odráží naprosto ve všem včetně sportu. Každopádně GL a vyděržaj! Jo, a pokud jsi dočetl až sem, tak sorry, že je to zase takovej strašlivej grafomanskej výlev, já už si dám opět na dlouho pohov .o))