Původně odeslal
karas45
Máš pravdu většina se mílí, ale pokud jsi v situaci, kdy tlouštící (penzijní fondy) masivně nakupují tak se vyplatí držet ikdyž víš, že akcie je nadhodnocená, stejně tak pokud se všechno začne srát jako letos v zimě tak se ti většinou vyplatí vysypat i věci, které mají vyšší hodnotu než současná tržní, protože musíš koupit levněji.
Obchoduju asi 3 roky a zatím jsem tak +15 % ročně i přes současnou krizi.První rok, kdy jsem u toho seděl denně jsem měl mnohem vyšší ziskovost.
Pak mě to přestalo bavit a začal jsem sázet, masivně sculpovat a arbovat.
Teď se zase vracím spíš burze, protože cítím velkou šanci v oblasti derivátů (waranty, opce) a hlavně jsem dostudoval a už není možné chodit do práce (musím tři roky dělat šaška než si otevřu vlastní AK) a současně sledovat v noci basseball a sportovní dění tak jako dřív. Jak to bude až začne NHL to fakt nevím.
Pořád se ještě hlavně učím a nejde mi o to udělat jeden nebo dva dobré obchody, ale naučit se myslet s trhem, pochopit psychologii, získat šestý smysl, navíc mám v tom prachy, které vlastně ani nepotřebuju.
Za lamy považuju ty co kupují podílový listy, stavebko a nechají se od svého kamaráda, který se stal přes noc finančním expertem výhodně důchodově pojistit.