Tak taky bez ironie, nejsem tady kvuli "marketingovym kecum" ale kvuli zajimavym nazorum
Diky za vycerpavajici vysvetleni. Ja bohuzel nemam moc casu, ale zkusim to strucne okomentovat. Je mi jasne, ze nebudes jasat, ale ty zmeny jsou opravdu zanedbatelne. Ohledne tech mensich sazkaru - jasne, je tam rozdil ve sleve z provize, ale dopad na sazkare je tak titěrný, ze sice ma smysl v globalnim pohledu, ale jednotlivy sazkar (především pak maly sazkar) to nepociti. Vzdyt si to zkus propočítatOno nejde o nejake absolutni zisky a ztraty, jde o to, ze do rozvoje produktu sly a jdou obrovske peníze (a mozna diky tomu je Betfair tam, kde je a mezi burzami nemá konkurenci) a tyto prostredky se z urcite casti vrati i touto cestou. Ted to zas mozna budou marketingove reci, ale faktem proste je, ze individuálního uzivatele se to téměř nedotkne. Nejde o primou zmenu absolutni vyse provizi, ale o strukturu slev z provizi, cili přepočteno na jednotky je ten vysledny efekt zanedbatelny. Je to presne jak si rikal: jsou to drobne peníze majici efekt globálně vzato. Jako ekonom by si se myslim na trhu nechoval jinak - ono investovat do rozvoje a pote si umele a zamerne snizovat zisky (snizovanim provize), by prece nebylo nejrozumnejsi - z pohledu Betfair. Navíc ten argument o absolutni vysce provizi mi prijde trosku nefer. Sice je to pravda, ale z casti vytrzena z kontextu. Proc je Betfair jednickou i přes tento provizni system? Protože likvidita a vyska kurzu na nejpopularnejsi sporty jsou na takove urovni, ze i při zapocitani provize da dohromady nejlepší produkt. Samozrejme, ze některá konkurence musí s provizi opatrne, protože při dane likvidite by nebyl jejich produkt konkurenceschopny. Takze ten argument o provizich by mel jit ruku v ruce s ostatnimi aspekty primo ovlivnujicimi vyplaty vyher. Hele Orbi, pisu to v rychlosti a nechci se tady chytat za slovicka, ja jsem se chtel jen vyjadrit v tom smyslu, ze to není vsechno zločin co tak na první pohled muze vypadat. Hezky vecer vsem.

Odpověď s citací