Každý business si žádá svoje nářadíčko, nevyjímaje sázení. A proto bych chtěl rozvinout diskuzi na téma materiálního vybavení sázkaře. Co všechno k sázení používáte a jak jste s tím spokojení :)
Televize :
Satelit :
Internet :
PC :
....a ostatní.
Printable View
Každý business si žádá svoje nářadíčko, nevyjímaje sázení. A proto bych chtěl rozvinout diskuzi na téma materiálního vybavení sázkaře. Co všechno k sázení používáte a jak jste s tím spokojení :)
Televize :
Satelit :
Internet :
PC :
....a ostatní.
chlapi,nemáte někdo tip na nějaký slušný překladač anglic.internet.stránek do češtiny ?
nepouzivam to, takze nevim zda je kvalitni, ale mozna ti to pomuze :wink:Citace:
Původně odeslal milano
http://translate.google.com/?hl=cs
Já když něco nevím tak rozhodně si pustím PC translator, mám starší verzi, mám tam všechny jazyky, takže není probém si i něco přeložit ze španělštiny, italštiny, angliny, něminy, chorvatštiny atd, a jsem spokojen, ikdyž na AJ ho využívám minimálně, a většinou pouze slovník, vždy najdu co hledám.
------------------
Mě osobně by docela zajímalo jaký notebook by jste doporučili, celkově na sázení občas si tam pustím nějaký film a nějký program, excel stats apod. hlavně rychlý. První co jsem vyloučil byly notebooky Acer, moc se mi nelibí protože jsem na dvou pracoval a zdáli se mi takové pomalé, naopak třeba HP mi vyhovovali. Co by jste doporučili v cenovém rozmezí cca 20 - 30 tisíc korun.
prekladac je relativne slusny, napr. formula ho pouziva pri cteni cz prispevku zdeCitace:
Původně odeslal nastradamus
http://www.hshop.cz/toshiba-u400-13-3-c ... -bt-vb.htmCitace:
Původně odeslal Gagin
Kdybych si nyní kupoval notas, tak asi tento, ale záleží na uhlopříčce. Každopádně u Toshiby se nezmýlíš. Acer mám asi dva roky a nemůžu si stěžovat. Snad jen, že vypadá hodně plastově (lacině). Kamoš má HP a spokojenost. Jinak u těch Acerů je program na snížení spotřeby energie a snižuje výkon procesoru třeba až na 20%. Možná proto se zdáli takové pomalé.
U notebooku bych v každém případě dal přednost HP, Dell případně ASUS pokud chceš nějakou technickou vychytávku.
Sice jsou o něco dražší než Acer, FS, Umax, ale kvalitativně je někte jinde. Nejvíc poruchový je podle zkušeností kamarádů a mých Acer, mamka má služebního (parametrově lepší než můj) a přes všechnu snahu co jsem si dal s optimalizací systému to šlape pomaleji.
Já sám používám 3 roky starý low-end od HP NX 6110 (před třemi lety to byl nejlevnější HP, stál tehdy 21 000 Kč). Z hardwaru se nepokazilo nic, systém je ještě původní a stále stabilní, jediná závada je prasklý pantík na monitoru, na fukci to nevá vliv. Nicméně mám ho většinou doma, takže není moc prověřený cestováním. V praci měli stejný typ, při každodením cestování a velmi hrubém zacházení se asi po roce a půl objevily závady na monitoru.
Takže kdybych chtěl noťas na práci doma, stačí v pohodě low-end od HP v ceně do 10 000 Kč a pořádná polstrovaná taška na výlety. V případě, že bych noťas každodeně někam tahal jednoznačně vzít nějaký HP s pevnějším šasy (nad 20 000 Kč), nebo Dell.
Já teď přemýšlím spíš o nějakém tabletu s dotykovou obrazovou, to by bylo na sázení konfortnější než klasický notebook nebo pc.
Taky jsem se chtěl zeptat jestli někdo používáte mobil při sázení a pokud jo, který se vám osvědčil.
Mobil na sázení nevím,možná ty nejnovější už zvladaji veškerý věci ,ale pokud to jde přes minioperu tak jdou veškerý data někam na jejich server tam se nějak uzpůsobují a pak to pokračuje dál,nevím jestli je rozumný posílat přihlašovací údaje kamsi .. .Navíc na M600i se sice dostanu na stránky ale většinou to neprojde nalogováním např u BF
Notebook mám HP 530 dvoujádro 2 GB RAM,vyhozený Visty a na XP chodí super rychle,jo ještě širokoúhlej displej,víc oken vedle sebe se hodí takže spokojenost i to šasí mě přijde celkem odolný ikdyž s tím cestuju minimálně.
HP 530 má brácha, a taky je spokojený, dokonce i s Vistama. Ještě k tomu širokoúhlému displaji, já si nedávno koupil k destopu 22 inch (měl jsem z té velikosti docela strach) a vřele doporučuju, i když dnes bych vzal rovnou 24. Teď přemýšlím, že přihodím ještě jeden, optimální by bylo asi tohle:
http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.js ... itory%2FTV\Dotykov%C3%A1+LCD\22%22
Tím mobilem myslím spíš něco jako Samsung Omnia, Iphone, nebo některý z Palmů, případně BlackBerry, kde by ten net už jel nějak slušně, bylo tam wifi, tak jsem se jen chtěl zeptat jestli to někdo nepoužívá. Já zatím zkoušel net přes k750i a je to docela peklo.
mam Iphone a zatim jsem zkusil sazku na pinnacle a bylo to bez problemu, ale je to jen takova posledni moznost.
Betfair mi jede na cca 2 roky starým Sony Ericssonu V 630, oproti počítači samozřejmě méně komfortní řešení, nicméně jako záloha v pohodě... Mám staženu přímo tu BF aplikaci v mobilu, takže k tomu nepotřebuju minioperu... Dříve se párkrát stalo, že se telefon restartnul, ale teď s novější verzí už to myslím neudělalo..
Tu aplikaci na mobil od BF jsem nezkoušel a vlastně sem se s tím vůbec nezabejval :( to fakt radši když už někde na turnaji tak si stoupnout někam opodál s notebookem,když už je ten zákaz v publiku.Docela mě překvapilo na Štvanici že všichni byli tak 3 s pozadu a navíc šílený livko který tam ovládaji nějaký děti stejně jak Prostějově,(chtěli jsme jim s Orbim koupit lízátko aby nás tam chvíli pustili :D ).No ale stejně není likvidita :)
ja mam starej umax, 3 roky, z toho cca 2 jede nepretrzite a furt drzi, i kdyz je z nej barva uplne omlacena a vypada opravdu silene
na cesty doporucuju cca za 400-500 usd rozhodne nejakej mininotas typu eee, normalne na nem koukam na livka NBA (tzn. i filmy na nem jedou), pouzivam ho jako treti nezavislej pocitac a v pohode, proste pokud clovek potrebuje chodit a ne s notasem jezdit, tak je rozdil 300% jak v objemu, tak v gramazi strasne znat, na mobilu asi nikdy sazet nebudu, potrebuju taby a obvykle kvuli rychlosti potrebuju i mys
Notebook FS Amilo Pro Dual core , 2GB RAM, 12 palců display - velmi malý a lehký, baterka kolem 4 hodin. K tomu 22 palcový monitor. Pro mě optimální spojení. Internet 12 Mb/s , mobil Nokia E61 s wifi, betfair lite jede naprosto bez problému v integrovaném prohlížeči, teprve až na nějakém telefonu pojede internetový prohlížeč s podporou flashe ( například betfair.com ) teprve potom budu inovovat.
Od doby co se dá přes net sehnat stream na cokoliv satelit nepoužívám.
Teď jsem se schválně díval, co je zač ten Tvúj tel. M 600i a jsem si téměř jist, že by Ti to na něm taky běhalo, je ze stejné doby a podobně (možná i krapet líp) vybavenej jak ta má 630... Jen na stránce BF zadáš číslo telefonu, oni Ti pošlou tu aplikaci, to stažení je rychlý a jednoduchý a můžeš fungovat, heslo stejný jak přes net.. Zrovna do toho hlediště na turnaji je to myslím ok, když zmiňuješ Štvanici, tak zrovna tam jsem přes telefon na BF sázel (vybavuju si třeba zápas Zakopalové, když byla set dole už vlastně ani nevím s kým... Likvidita asi nebyla buhvíjaká, ale já nejsem žádnej velkej hráč, takže pro mě dostatečná...Citace:
Původně odeslal Frantisek
Ok díky! Prostuduju
Tak nakonec jsem se rozhodl pro notebook
http://www.alza.cz/hp-pavilion-dv5-1150ec-d101979.htm
V datartu za 19900, snad bude dostačující, během zítřka kupuji, případné nedostatky napíši
Taky premejslim nad novym notebookem, spis bych ti doporucil s procesorem Core 2 Duo.Citace:
Původně odeslal Gagin
Souhlasím s Raulem raději vem Intel.Citace:
Původně odeslal Rauuul
Co se týká NB, tak CPU není až tak důležitý (ač také radši některý ze spořivých C2D). Ale ten NB co jsi vybral mi připadá zcela k hov*u. Pokud je myšlen jako přenosný, tak baterka nevydrží déle než 1.5 hoďky a je těžký. Pokud je jako náhrada domácího PC, tak směšné rozlišení 1280x800 je velká brzda jakékoliv práce. Pokud je brán jako pracovní PC, proč ta GK (jen zbytečně vycucává bateku)? Proč DBT tuner (potřebuješ při práci sledovat TV Nov@)? Tenhle NB sice vypadá výkonně a s pěknou výbavou, ale to je tak všechno.
To Gigi:
Jak bys ohodnotil tenhle?
http://www.alza.cz/ibm-lenovo-thinkpad- ... 107087.htm
Krom sazeni bych ho vyuzil i pro praci v Autocadu.
Tak tohle je mocný stroj, mnohel lepší než předchozí, aspoň podle mě (značka je sice slabší), ale hlavně je tam Intel (jsem akcionář) takže jednoznačně tohle.Citace:
Původně odeslal Rauuul
Ten je určitě lepší, na něm se pracovat určitě dá. Sice není moc přenosný, ale pokud jej nepotřebuješ tahat neustále při sobě, tak to nevadí. Osobně IBM považuji za nejlepší značku notebooků, sice to byly vždy ošklivé plasťáky, ale fungovaly do roztrhání :lol: Nevím, jestli Lenovo udrží stejnou kvalitu jako IBM, ale nemám důvod jim nedůvěřovat.
Taky bch se na jeden sdovolenim zeptal:
http://www.alza.cz/asus-m50vc-as001c-d98059.htm
Jsem Asusak :D..ma celkem slusnej vykon a numerickou klavesnici....
Připojím svůj názor :D Hlavní výhoda notasu je mobilita a výdrž baterky. 15 palcové notasy tohle zas tak moc nesplnují a na Cad jsou nevhodné. Doporučil bych nějaký 12-13 ti palcový. Baterka vydrží až k 5-ti hodinám a na sázení úplně stačí. Orbital má Eee (10") a nestěžuje si. Hledal bych mezi HP a Toshiba. RAM 2-3 Giga na disku moc nezáleží, ale samo čím větší tím lepší. Dá se pár kaček koupit přenosný (externí - lepší řešení) disk. Procesor Intel (když tady máme akcionáře) asi jsou fakt lepší. A na Cad si pořid 22" monitor za směšné 3000 Kč. Ve spojení s televizní kartou máš i supr televizi.Citace:
Původně odeslal Rauuul
Já mám ASER, typ kolem 20000, a jsem maximálně spokojený. A navíc, mám ho tak na jeden max. dva roky a to vydrží skoro každej notebook, takže na co speciálně odolný. Duo procesor jedině, až Vám zablokuje BWIN :-) či jiná flashová sračka prohlížeč, na BF v druhém okně můžete sázet dál a nemusíte kvůli tomu restartovat celý počítač. Velká výhoda duo core procesorů. Jinak moc záleží, na co ten notebook budeš používat. Já ho mám jen na sázení a na to mně stačil vždycky nějaký ASER v ceně 20000 a každý druhý rok výměna.
Zajímavá je ta num. klávesnice.
Super je čtečka prstů. Stačí přejet prstem a jsi nalogovaný na jakoukoliv sázkovku. Ty hesla si totiž ten comp pamatuje.
Fungujou tak i USB klíčenky se čtečkou prstu, takže je to i odpověď na dřívější dotazy, jak uchovávat hesla atd. Prostě je dát na tu klíčenku či notebook a když ti nikdo s ukradením počítače neodsekne prst, tak má smůlu. Dá se to samozřejmě odblokovat i zadaným heslem, ale když je jen jedno na všechno, uděláš si ho tak složitý, že prostě prorazit nepůjde a nebo jen stěží.
mobil super je HTC Touch HD, dotyková obrazovka, windows mobile 6.1, přehledné, super řešení pro tzv. mobilní sázky. Viděl jsem ho, má ho kamarád a vážně o koupi uvažuji. On ho používá na akcie, ne na sázení, ale je to víc jak podobné. Jen do toho čumí furt i v hospodě při obědě, tak nevím, jestli je to v tomto ohledu přínos.Citace:
Původně odeslal randim
doted me kradeze drobnych elektronickych zarizeni nevzrusovalyCitace:
Původně odeslal Hombre
http://www.anatomy.unimelb.edu.au/re...0cut%20off.jpg
A ku..a, už to začalo :-)
To HTC vypadá opravdu dobře.Citace:
Původně odeslal Hombre
Hádám, že já tady budu mít nejstaršího veterána :lol:
Už leta používám NT Compaq Evo N800v, rok jeho zrodu - listopad 2003. Pořád funguje nemůžu si na něj vůbec stěžovat. Celeron na dnešní dvou jádrové procesory nemá, toť jediné jeho omezení z mého pohledu jako uživatele.
Letošní rok je jeho poslední mých službách. Byl vybrán nástupce: Dell Latitude E6500. Cena je sice astromická, ale v kdysi zaměstnání jsem vystřídal pár dellů a byl jsem velice spokojen s jejich preciznosti a ůrovní zpracování.
s DELLEM určitě souhlasím. Servis je bezkonkurenční, kvalita vysoká. Cena taky... :roll:
http://global.ebay.com/Dell_latitude_E6 ... 43678/item
tady je za 650 usd, to mi neprijde jako palka, taky neco shanim
a ted srovnat s timhle http://outlet.us.dell.com/ARBOnlineSale ... =dfh&cs=22 a koukam na to jak na norskej hokej
poradi nekdo?
Oba jsou dobrý, ale u toho prvního je Vista Bussines - což je výhoda v případě kdyby ses chtěl přihlašovat na server do domény - což Vista home premium neumožňuje. Ale má překvapivě malý disk ( 80 GB ) ale stačí to pokud netaháš filmy nebo nějakou složitou grafiku. Já bych bral ten první.
co si pod tim mam predstavit?Citace:
Původně odeslal randim
No, přístup k firemnímu serveru a síti.Citace:
Původně odeslal Orbital
to stary widle neumi?
XP profesional to umí taky.
zajimava vecicka:
http://www.zive.cz/Clanky/HP-Touchsmart ... fault.aspx
Uplne staci COMP.
Pak mit spravne informace. To jest kdyz nejsi sam angazovanej v klubech enbo nemas prime spojky, tak si predplat nejake spolehlive servisy. Ale pozor, je mnoha smejdu a podvodniku, ktery zadaji nehorazne sumy za tipy , tzv. fixy, a pak poslou jedne polovine uzivatelu tipy na jednoho hrace a druhy polovine na druheho hrace a pod... skusit se oplati Betessence, Asiancapper (jn pro ti co maji radi taky azijske hendikepy), Gurutips.co.nr , tyhle nemaji az tak prehnane ceny za kvalitu info co prinasi