Min/dallas U 196 nevim co to ma znamenat za kurz ale asi to mysli vazne
Printable View
Min/dallas U 196 nevim co to ma znamenat za kurz ale asi to mysli vazne
hmm tak mi pinnacle zrusil sazku, no neni divu, lajna byla o 10 bodu jinde
SA/GS
stojim tedy mimo, ale uz sem to tu s nekym resil myslim pres SZ..
Ginobili je out, Davis je out, oba definitivne to vypada
rozhodne bych nesazel over, alepson pokud je to stalen an 197.5/197
Ano, jak Ginobili, tak Davis jsou pro dnešek mimo definitivně.
Navíc ještě Pietrus je questionable.
Osobně mám na expektu i bat hranici 196,5. Ale vzhledem ke vzájemným zápasům a hlavně potenci GS v letošní sezóně bych na tohle rozhodně sázet nechtěl. Bude to zřejmě velmi těsné...a může to dopadnout jakkoliv :roll:
jde to furt dolu a myslim ze to muze skoncit hodne pod - a pravdepodobne delam velkou chybu ze na to nesazim, minimalne je to ode me nekonzistentni vuci me samotnymu, opener byl myslim 197.5 mel jsem to vzit, uz ty absence byly znamyCitace:
Původně odeslal kvarkopako
:blah5: :laughing5:Citace:
Původně odeslal Orbital
Njn, zajimavy veci se deji... ;-)
:diabloanifire:
Ahoj, mám dotaz přímo na Orbitala:Citace:
Původně odeslal Orbital
rád bych se zeptal, jak řešíš prohry. Toto je za posledních 5 dní třetí zápas, který jsem sázel proti tobě a který mi vyšel. (O196,5 u bwin) Ptám se proto, že když jsme v léte diskutovali o baseballu, byl jsi proti navyšování sázek, který používám. Znamená to, že máš tedy dostatek dalších úspěšných sázek ve stejné výši, které ti tu ztrátu nahradí ? (reaguji na tento tip, i když píšeš, že konkrétně na tento jsi nesázel, ale LAC/DEN jsi vsadil, ne ?)
jj kapital a moneymanagement je zaklad, i kdyz se prohraje hodne v nejakym striku, prijde za cas zase opacnej a bankrot nehrozi a kdyz tam hodnota je, tak vse je jen otazka casu
btw kdybych bral jen ty veci co sem postuju, tak z nich je kupodivu velmi nadprumerny vydelek
tezko rict zda jdes proti me presne, protoze ja sazim openery obvykle, kde ta hodnotu je mozno zachytit.. napr CHI/DEN opener Under vyhral, closer vyhral Over
na vsech totals na tuhle sezonu co sazim (je jich samozrejme mnohem vic) jsem taky nadprumerne v plusu, a to i pres to, ze jsem vcera do toho UNderu nakonec sel (97.5 na prvni puli, protoze tam je to statisticky lepe uchytitelny podle me) a prohral
jinak se opet opakuju, pokud jdes proti nebo s, tak tohle je diskuze a v tomhle oboru je dobry diskutovat pred a nikoli po
mozna tu nakonec udelame burzu s fer kurzy a bude to :wink:
promiň, nesázím proti tobě, já si prostě spočítal svoje statistiky a překvapilo mne, že mi to vychází jinak než tobě. A nenapsal jsem nic, protože nejsem profesionální sázkař, můj bank je docela malý a jelikož má základní nenavýšená částka činí ono proklamované 1%, roste mi to poměrně pomalu.Citace:
Původně odeslal Orbital
Musím tedy chodit do práce a jako takový nepovažuji své tipy za dostatečně SHARP
myslis statistiky vyhry-prohry nebo projekce totals NBA?Citace:
Původně odeslal Pet66
pokud jsi v plusu tak opravdu nechapu, proc by ses nemohl podelit, to nema se sazenim pro obzivu nic spolecnyho, jedinej rozdil je ze moje jednotka je roste o neco vetsi... ale zatim je zacatek sezony, zatim vubec nic nic neznamena; a na NBA tezko nejak udrzitelne udelas 1000 jednotek za sezonu aby pristi byla tvoje jednotka vyssi o rad, v tomhle priade se ti vyplati jit tvrde po bonusech, protocit a jit dal, timhle, pokud maji tvy sazky opravdu pozitivni hodnotu, se muzes dostat na vyssi level mnohem rychleji, ale uznavam ze je to otravny a casove narocny furt nekde neco resit, taky si obcas pripadam vic jak urednik nez sazkar
z tech par tipu tady si vzpominam na nejaky Lakers tusim na 207, ktery se taky posunuly a muj tip vyhral o pul bodu, tudiz na konci dne by vyhrala opacna sazka... tyhle posuny delaji v konecnym uctovani strasne moc, vcera jsem psal ze sazka O 197/197.5 nema moc smyslu, ale closer byl 195 jestli se pamatuju
takze pokud tu pisu ze sazim O 185 a ty sazis U 187 tak to neni sazka az tak dokonale proti me, proto je taky moje prace atolik stresujici, ze musim vzdy zachytit openery, zanalyzovat, vsadit (a ted este postnout sem na forum)
jestli mluvis o LAC - DEN under 210, ze jsi sazel, tak by me ohromne zajimalo z jakych dat vychazis, jak statistiky pocitas, a podle ceho si se rozhodl na under, protoze za poslednich rekneme 5 dni byl tohle jeden z nejjasnejsich overuCitace:
Původně odeslal Pet66
diky moc
Přesně tak. Zajímá mě to samé co Jajina. Včera tu totiž kvarkopako psal, že lidi co zná, šli spíše taky do underu v zápase LAC/DEN. Pokud se tedy jedná o tento zápas, tak by mě to taky vážně zajímalo, protože nechápu co Vás k tomu underu vedlo.
Doufám že nikoho nezklamu, ale já to beru většinou statisticky. K underu mne vedl hlavně výkon Clippers, kteří za posledních 10 zápasů nastříleli průměrně 98 bodů za zápas. U Denveru byl průměr sice vyšší, ale to bylo způsobeno jejich předchozím 140 bodovým nářezem proti GS, který byl letos jejich nejlepší a u kterého jsem očekával, že ho po dvou dnech nezopakují.Citace:
Původně odeslal Jajin
Navíc jsem to vsadil u Expektu, kde to bylo U 213,5
:lol: no statisticky sem to bral i ja a to trochu podrobneji. Total mi vychazel podle normalniho i robustniho postupu na 218,5, coz znamena 8,5 bodu na středem od sazkovky (za 213 uz bych samozrejme over nedaval), kdyz neberu formu obou tymu, ktera byla v poslednich dnech dobra, tak :
z 5 overu vypsanych na denver venku 5x over, ze 4 overu na clippers 4x over pri prumernych stredech vyhodnych pro tento zapas, bohuzel svou analyzu na papire A4 :-) sem jiz vyhodil ale muzu ti to spocitat a to samozrejme jak normalne tak robustne. Zadna z mnou sledovanych statistik se proste nechovala tak, ze by to melo ohrozit over, to znamena bylo to hodne nad. Navic co sem mel moznost sledovat ,kdyz sem byl vzhuru po pulce totals 101 coz neni vubec spatny, bohuzel ve druhem polocase nevim co se delo ale 90 bodu je malo.
Podle me jsi mel stesti ale to k tomu patri, zadna statistika nevykazovala under, jinak by to nikdo z nas nedaval
nebo mas jeste osetrenejsi statisticke postupy nez my
ale jinak pokud si myslis ze nejaky zaps bude tak nebo tak nevim co je jednodusi nez jak psal orbi dej to do diskuse protoze od toho jsme tu
uz sem to psal, cassel se zranil, Clippers se dostali do diry a kdyz se pred koncem prohrava o vic jak 10 tak zadny extra body z FT ani enormni skorovaci snaha se nekonaCitace:
Původně odeslal Jajin
nedělám si statistiku O/U. denver měl od začátku sezony celkem (doma i venku) 111 bodů za zápas, LAC 98. ale 140 bodů se nestřílí každý den.Citace:
Původně odeslal Jajin
jen se snazim najit nejvetsi rozdil mezi nabidkou a průměrem, žádná věda.
od toho jsou prave ty robustni postupy,ktere zohlednuji vybocujici hodnoty jako je 140 bodu, protoze pak si muzes dovolit s tim souborem vysledku pracovat jako s normalnim rozdelenim, ktery je akorat trochu transformovan linearne (osunut) na jinou stredni hodnotu.
Myslim ze orbi ma pravdu, ale dnes uz je to uplne jedno, je dobre ze aspon nekdo vyhral.
Co je to robustní postup? Klouzavý průměr?Citace:
Původně odeslal Jajin
ja bych rek, ze nerobustni postup je, kdyz se s pritelkyni koukas na Pecko s nejakym cernochem a pak mas trochu psychickej problem a uz je pak uplne jedno jestli to klouze nebo neCitace:
Původně odeslal Hombre
doufam, ze jsem to osvetlil, ale jinak tez zadam Jajina o rigoroznejsi definici
No jasně. To je ono. A ten tvůj průměr ve srovnání s černochem je ten problém. Však to jsem myslel. :lol:
No tak abych to nejak v kostce shrnul :
Matematicka statistika se zabyva teorii pravdepodobnosti v praxi. Ma spoustu ruznych casti a jednim z nich je tzv. Pruzkumova analyza (exploratory analysis). Podstatou teto analyzy, ktera se rozvinula az v poslednich letech s prichodem rychlych pocitacu a programu, je zkoumani chovani a vlastnosti dat, vyberu. Protoze sama matematicka statistika s daty pracuje, ale vzdy na urcitych predpokladech (homogenita, normalita,... podle druhu testu). Prikladem by mohly byt pro hodne lidi zname testy spolehlivosti. Tj. testuje se na nejake hladine vyznamnosti (s jakou pravdepodobnosti se nas testovany parametr realizuje do intervalu) nejaky parametr, vytvari se pro nej nejaky interval do ktereho bud spadne nebo ne. Typicky napriklad stredni hodnota (stredni hodnota totals v NBA :lol: ). Jenze vse je zalozeno na tech predpokladech a proto musi prijit na radu jiz zminena pruzkumova analyza, ktera rozhoduje zda se test muze pouzit na vybrana data nebo ne a co pripadne udelat aby mohlo. No a konecne se uz dostavam k tem robustnim postupum. Kazdy asi zna Aritmeticky prumer. To je normalni postup, ktery prave neosetruje zadne nenormality dat. Takze odhad stredni hodnoty je prosty aritmeticky prumer. Druhou variantou jak urcitu stredni hodnotu je napriklad median, ktery je soucasti robutnich odhadu. Ten se nebere jako prumer hodnot ale jako nejstrednejsi hodnota vyberu.
No a abych se tak nejak zpet vratil k te robustnosti, po tom co si totals projedes nejakymi zakladnimi vecmi pruzk.analyzy zjistis ze napriklad 146 je jasna vybocujici hodnota, jinak ale jejich totals pripadne obycejne kose se chovaji symetricky kolem nejake nami odhadnute stredni hodnoty. Je vice moznosti jak odstranovaty tyto outliers (vybocuijici hod). Je toho hodne, napriklad kdyz chces delat testy ale data nevykazuji spravne normalni rozlozeni nebo nejsou symetricka (sikmost spicatost) lze provadet ruzne mocninne transformace, ale na to sem bohuzel nemel cas. Jen jak dodelam bakalarku vrhnu se na to.
Dík. Ale já jsem pro toho černocha s klouzavým průměrem.
vis co jajine... jdi na inzenyra..pak phd, doc a profesura te nemine
a nas nech vydelavat jo ;)
zcela vazne... v tomhle si myslim, ze je budoucnost, ve statistice a ekonometrii a to to ted jen hrube aplikujem na celkovy totaly, ale tech druhu sazek je mnohem vic... jen to nechce vynechat nejakou dulezitou promennou no, to je ten problem, takovou, ktera zmeni chovani celyho systemu, proto je dobry to snad trochu kombinovat s psychologickejma metodama, ktery tu promennou snad dokazou trochu postihnout.
rad bych vydelaval s vam :-)
hezká přednáška o statistice :)Citace:
Původně odeslal Jajin
přesto si myslím, že sázení na sport a výsledky zápasů je natolik nevyzpytatelná věc, že se nedá přesně spočítat. myslím že profi sázkaři
(kterým v součastnosti nejsem) využívají i jistou dávku intuice pri rozhodování na co vsadit (krome dostupných informací o dění ve sportu)
.
.
to se netýká trona. ten má informátory