Ačkoliv k tomu vybízí počasí, tak nechodit s rukama v kapsách. Když člověk padá, tak je nestihne vyndat. (možná jde chodit tak, že si dá člověk ruce do kapsy tím stylem, že palec nechá venku, pak se to asi dá stihnout - neozkoušeno)
Printable View
Ačkoliv k tomu vybízí počasí, tak nechodit s rukama v kapsách. Když člověk padá, tak je nestihne vyndat. (možná jde chodit tak, že si dá člověk ruce do kapsy tím stylem, že palec nechá venku, pak se to asi dá stihnout - neozkoušeno)
:D mozna rukavice, taky o nich premyslim
Alobal
Value, které dostaneme z mocného alobalu, zkopírováno z žena.cz:
Jak nespálit okraj koláče - Kraj koláče zakryjte proužky alobalu.
Zajímavé formy na dorty - Vezměte pevnější alobal a dejte na sebe dvě vrstvy. Ve velké dortové formě alobal vytvarujte podle svých představ.
Změkčení hnědého cukru - Chcete-li, aby byl ztvrdlý hnědý cukr zase krásně sypký, odsekněte kus z tvrdé hroudy, zabalte ho do alobalu a pak tento balíček pečte v troubě při 150 °C.
Obrovská mísa na salát - vyložte dřez alobalem a pustit se do krájení!
Uchování teplého pečiva a chleba - košík vystelte alobalem a pečivo zabalte do látkového ubrousku.
Cídění stříbra - vyložte hrnec alobalem, nalít do něj studenou vodu a přidat dvě lžičky soli. Zmatnělé stříbro ponořte na 2-3 minuty do roztoku, pak je opláchněte a utřete.
Aby stříbro nematnělo - Vycíděné stříbrné předměty uložit na alobal. Při dlouhodobém přechovávání každý jednotlivý stříbrný předmět nejprve zabalte do celofánu tak, aby se obal stříbrného povrchu co nejvíce dotýkal pak zabalit do dvou vrstev alobalu a konce zalepit.
Aby zmrzlina z kornoutku neukapávala - špičku zmrzlinového kornoutu (či porci melounu) obalit alobalem.
Prodloužení životnosti drátěnek na nádobí - zabalit drátěnku do alobalu a dát ji do mrazáku. Další možností je dát zmuchlaný alobal do misky pod drátěnku (z misky je třeba pravidelně vylévat nahromaděnou vodu].
Drhnutí hrnců - kouskem zmuchlaného alobalu.
Zvýšení hřejivosti radiátorů - Přilepte silnější alobal na lepenku (lesklejší stranu ven) a tu dejte za radiátor. Jestliže máte nad radiátory kryty, vyplatí se polepit také jejich spodní stranu.
Ochrana matrace v posteli - po celé šířce postele položte několik vrstev alobalu. Přes ně dejte osušku a navrch prostěradlo.
Aby zvířata nelezla na nábytek - nalepte na polštáře kusy alobalu..
Zamaskovaní osleplých míst v zrcadle - kousky alobalu dáme zezadu na sklo (lesklou stranou ven) a maskovací páskou je připevníme k podložce či rámu. (Alobal nelze nalepit přímo na zrcadlo.)
Broušení nůžek - proužky alobalu uhlaďte. Pak je několikrát přeložte a začněte stříhat. Nůžky by se měly nabrousit po přestříhnutí asi osmi pruhů.
Čištění šperků - v misce vyložené alobalem. Nalijeme do ní horkou vodu, v níž rozmícháme lžíci nebělicího prášku na praní. Šperky nechtě v lázni máčet asi minutu. Pak je pořádně opláchněte a nechtě oschnout.
Usnadnění posunování nábytku - když potřebujeme velké kusy nábytku posunout po hladké podlaze, je výhodné nohy podložit kousky alobalu, a to matnou stranou dolů (matná strana j ve skutečnosti hladší než strana lesklá).
Upevnění volných baterií - z kousku alobalu poskládáme podložku dostatečně silnou a vložíme ji mezi baterii a pružinku.
Snadnější čištění krbu - na dno krbu nebo pod rošt, na němž se pálí dřevo, dejte v několika vrstvách pevný alobal. Druhý den nebo v okamžiku, kdy už uhlíky vychladly , stačí alobal vyhodit i s popelem.
Zrychlení žehlení - vložením alobalu pod potah žehlicího prkna.
Nažehlení záplaty - abychom záplatu nepřižehlili k žehl. prknu podsuneme pod díru alobal.
Čištění žehličky - rozpálenou žehličkou několikrát přejedete přes alobal.
Aby se hmyz nedostal na zeleninu - stačí, když dáte do hlíny proužky alobalu Další výhodou je to, že alobal bude odrážet světlo na rostlinky.
Ochrana kůry mladých stromků před okusováním zvěří - dvojitá vrstva pevného alobalu omotaná koncem podzimu kolem kmene. Na jaře nezapomeňte sundat.
Plašení ptáků - do větví natáhněte rybářský vlasec s proužky alobalu. Ještě lepší je do alobalu zabalit mušličky, protože pak opeřené zloděje zahání i hluk.
Jak zabránit korní spále - mladé kmínky na zimu obalit několika vrstvami alobalu. Ve většině oblastí lze alobal sejmout počátkem jara.
Nejlepší vyklíčení semen - vystelte krabici od bot alobalem (lesklou stranou ven) tak, aby alobal přesahoval o pět centimetrů. Na dně udělejte několik děr (i do alobalu), kudy bude odtékat voda. Dejte do krabice substrát (mírně nad polovinu) a semena do něj našijte. Alobal uvnitř je zárukou tepla nezbytného pro vyklíčení a alobal přesahující přes okraje krabice zase bude na mladé rostlinky odrážet světlo. Krabici umístěte k oknu, jímž do místnosti svítí slunce, půdu udržujte vlhkou a sledujte, jak rostlinky pěkně rostou!
Aby se sazenice nezamotaly - na začátku je budete pěstovat v nádobě zakryté alobalem. Udělejte do alobalu díry a těmi výhonky prostrčte. Má to i další výhodu: alobal zpomalí vypařování, takže nebudete muset tak často zalévat.
Nepustíte vosy k nápojům - pokud sklenici utěsníte alobalem. Ten propíchněte brčkem a můžete si v klidu popíjet.
Pekáč na tuk pod roštem - si lze udělat z několika vrstev silného alobalu buď od oka, nebo ji vytvarovat podle pekáče (nezapomeňte pak modelový pekáč vyndat). Improvizovaný pekáč na zachytávání tuku musí být o něco větší než plocha, na níž se maso griluje.
Vylepšení venkovního osvětlení - alobalem, který se dá za světelný zdroj. Alobal odrážející světlo k osvětlovacímu tělesu připevněte izolační páskou - nikoli však přímo na žárovku!
Provizorní podnos - dát pevný alobal na kus lepenky.
Pánvička na jedno použití - na dvě vrstvy pevného alobalu dejte větev s dvěma výhony do V. Okraje alobalu pevně přehněte přes obě ramena vidlice, a to tak, aby alobal nebyl napnutý. Pak vidlici otočte a alobal mírně smáčkněte, aby unesl smažíc se jídlo.
Ohřátí nohou při táboření - zabalit několik kamenů do alobalu a ohřát je u ohně při opékání.Na noc pak ohřáté kameny zabalit do ručníku a dejte si je do nohou spacáku.
Spacák v suchu – dát si pod spacák pevný alobal.
Udržení zápalek v suchu - když je budete přechovávat v alobalu.
Přilákání ryb - Omotejte háček alobalem. Alobal na několika místech natrhněte. .
Nouzový trychtýř - stačí přeložit pás silného alobalu a srolovat do tvaru kužele.
Vracení uvolněné laminátové desky - stačí ji vrátit na původní místo, položit na ni alobal a přes ten rát přejet horkou žehličkou. Lepidlo na desky se roztaví. Pak už jen stačí plochu zatížit Stejná metoda funguje i v případě, že se potřebujeme zbavit vyboulenin na linoleu.
Mřížky na otírání malíř. válečku - alobalem stačí zakrýt mřížku kovovou.
Aby nevznikl na barvách škroloup - zabráníte, jestliže při zavírání plechovky uděláte dvě věci. Napřed plechovku postavte na kus alobalu a obkreslete ji. Výsledné kolečko vystřihněte a dejte je na hladinu barvy. Pak se pořádně nadechněte, foukněte do plechovky a rychle plechovku zavřete víčkem.
Jak si barvou neumazat kliky - alobal dejte tak, aby přes kliku přesahoval, a pak ostrým nožem alobal odřízněte přesně podle kování.
Aby štětec nezaschl - pokud budeme druhý den pokračovat v práci, stačí z něj vymačkat barvu a pevně jej zabalit do alobalu (nebo igelitového sáčku). Alobal přichyťte na začátku rukojeti gumičkou, aby skutečně držel. Potřebujete-li štětec bez umývání uchovat déle, udělejte z něj nanuka: zabalený štětec jednoduše dejte do mrazáku. (Před lakováním pak musíte štětec nechat asi hodinu rozmrazit.)
Odraz světla při focení - odraznou plochu si muž snadno udělat sami. Rohož nebo tuhou lepený slabě potřete gumovým lepidlem a na ně dejt alobal (lesklou stranou ven). Odrazná plocha může být jakkoli velká, ale vůbec nejlepší je udělat si plochy tři a přilepit je k sobě, takže celá světelná zastená pak stojí i bez podepření a poskládat, takže se snadno uloží i transportuje
Leštění chromovaných ploch - zmuchláte kus alobalu a pořádně leštíte. Přitlačíte, alobal se postará dokonce i o narezlá místa. Poznámka: „chrom“ na nových autech jsou většinou plasty - ty alobalem neleštěte.
Nakonec perlička - alobal pro pokročilé. Pokud zrovna nemáme zápalky, ale máme po ruce baterky, alobal a vatu:
Rozdělávání ohně - vata, alobal a 2xAA baterie - YouTube
prestalo me to bavit cist v pulce :-(
slozit pisnicku, ktera dokaze, ze kdyz si ji kdokoliv poslechne tak se vse v dobre obrati.
tady je nahravaci studio: https://maps.google.com/maps?q=Psych...republika&z=16
Brazilian site sells fake Facebook beaus: Girlfriend for $40, ex for $20 — RT orbi toto su tie tvoje bokovky? :D
Kolo ve městě. Od jara do podzimu ušetří spoustu času. Platí i při srovnání s metrem.
precist si Steve Jobs - Walter Isaacson | Databáze knih aspon pro me subjektivni value tam byla..
Nedavat rohliky do papirovych sacku. tvrdnou rychleji nez v igelitu.
mrdky
Nu a co sis z te knihy odnesl? Já, že Jobs byl tvrdohlavý, sebestředný, panovačný člověk se zkreslenou realitou, který každého posílal do prdele, přivlastňoval si jejich nápady, hodně manipuloval s lidma a byl antiloajální, že se ke komukoliv blízkému klidně otočil zády, když se mu to hodilo, měl touhu mít plnou kontrolu. Taky to byl zen-buddhista (asketický minimalista), vegetarián, co chodil bos a smrděl.:-)
Jinak perfekcionista na detaily a měl talent na produkt a business.
zpusob jakym delal byznys - od perfekcionalismu, pres to ze jako maly zavola do HP pro soucastky, pres myslenky jak postavit budovu a umistit oddeleni aby si co nejlip menili myslenky, atd... tak pojmout se to cteni da ruzne.. :)
No zajímavé to je, a jsou určitě situace, kdy má value popelnice vybírat, ale nemyslím, že to platí zrovna pro člověka z toho článku. Je to jeho protest proti systému (začal po setkání s lidma z Occupy), který je úplně mimo. Ten člověk je do systému, proti kterému bojuje, začleněn stejně pevně, jako když seděl v kanclu. Zkrátka nutně potřebuje lidi, co v těch kanclech budou sedět a vyhazovat ty značkové serepetičky a bio žrádlo (už to je debilní, že se zaměřuje na brandy a trendy). Pro něj mělo daleko větší value udělat bank z platu, který dostával a pustit se do něčeho nového.
Vse z vlastni zkusenosti.
Kdyz jdete spat, vypinat si telefon. (Casto delam, obcas zapomenu a hned me to ztresta, dnes po zapase NHL jdu chrapat asi v pet, necham to zaple a v devet mi vola pipka z T-Mobilu a nabizi nejake hovna).
Nekupovat byt v panelaku pod rodinou s detma v predskolnim veku, nekdy clovek neudela nic, u me se nastehovali az po koupi. A kdyz je loznice pod jejich pokojem, je to super zazitek.
V Irsku (asi ale plati na celych ostrovech) nekupovat zbytecne moc peciva, druhy den uz to zelena.
Nevim jestli to sem uplne patri a predem se omlouvam za svoje zlodejske a ojebavacske sklony ale...
U ceske pojistovny mi porad nabizeji pojisteni proti blbosti . Stoji to kolem 200 kč / rok
Vztahuje se na to pry, nestastne rozbiti kamaradovych veci, napr. ze zavadite o snuru k notebooku ktery spadne a rozbije se , kdyz vas pes nekoho pokouse...a takovyhle picoviny vsechny hradi pojistovna...
Ma stim nekdo zkusenost ? Jestli je hodne prisny to posuzovani a jak se vubec overujou takovehle nehody ?
Je tam value ? mam na mysli ze bych křapl s notebookem starym 2 roky o zem :D
hm, to bych si mel poridit a pak jebnout orbitalovi o notebook a nechat mu ho spravit at mi da konecne pokoj
kokot se projevil a ma pravdu ,
firma tkera umi vydelavat a ma pravdu
na zesie budu rad kduz na zuzku matanovu
orbital si hraje na boha,sice ma to pravo ale uplne mimo
spot zvykazce orbitalu halls je jepsi
si ozralej nebo si se zblaznil ?
Hostivařský chleba-35Kč. I po tydnu v mikrotenovym pytliku je lepsi nez 90% chlebu prvni den. Problem je, ze pro nej musite do Prahy :-)
Chleba hlavně nejvíc vydrží v utěrce. Takže utěrka pro chleba je taky value, pro toho kdo to neví :)
kupovat domeny pres http://escrow.com
rychlejsi a levnejsi nez jinde, dobrej CS
tady je takovej freebet pro vsechny socky, co jeste nezacly sazet a diky sve lenosti si nemohou uzit hotel: Ubytování ve čtyřhvězdičkovém hotelu zadarmo | Fandorovy vyprávěnky
pro Brnaky treba s SA do vidne, nezapomente na tu zmrzlinu, co jsem ji doporucoval (smazak tam asi nevedou)
Příloha 316
Česká spořitelna musí zaplatit klientovi 7,5 milionu. Špatně ho poučila o rizicích obchodu | byznys.ihned.cz - Zpravodajství
To je value jako prase - nerozumíš svému businessu, nerozumíš komoditním derivátům, nerozumíš vůbec ničemu? Nevadí, žiješ v pohádkové zemi, kde jsi za svoji debilitu královsky odměněn. Okamžitě volám pána z hromadnéžaloby.cz a žaluji bf, že mi včera neřekli, že 5 sparťanů má sračku :).
Mozna bude lepsi zacit tema zalobama Fka.
To co pises bude mit za nasledek/resp uz ma to, ze cloveka v bance zdrzujou jako kokota nasobne dyl. Banker s vama sedi a ukazuje vam ty portfolia a povidate si o tom jaky jste investor (konzervativni, progresivni...gambler), i kdyz chcete mit jen love na ucte. Vsak oni vedi, ze nakonec ty svy investicni produkty, ktery si kazdej muze naklikat na netu, kdyby je chtel mnohem levneji, vam nakonec vnuti.
Jinak receno, banky budou klienty tlacit do cimdal rizikovejsich a nevyhodnejsich silenosti a zaroven je zahrnou hromadou nesmyslnych a nestravitelnych papiru, ktere tam budou jen proto, aby byly z obliga a sezralo se jeste vic casu. Efekt to a stejnej jako ty predvadecky plovacich vest v letadle. Mivam u toho zachvaty z neefektivity. Ale je to v poradku, tahle civilizace musi nejak skoncit a na ruskejch bajonetech to nebude.
To je pravda, a ti yuppies v bankách mají vývojový diagram všech možných odpovědí, aby tě přivedli do svého domečku. Před x-let jsem dělal provozního ředitele v jedné švédské dceřince a volal mi konzultant s nabídkou IT služeb. Tehdy jsme byl ještě měkkota a neodbyl jsme ho, jak by si zasloužil, ale shodou okolností jsme měli v domě jednak českého dodavatele našeho SW a jednak regionálního IT experta na review. Tak jsem si řekl - troubo, teď tě usadím a poctivě říkám, že máme v domě 2 IT firmy. A co mi neřekl - no výborně, to se často dostáváte do rozhodovacích situací a zkušený arbitr by se vám rozhodně hodil :).
jsem zoufalej, tak se obracim sem. Kdo jakou pouzivate mys? Ja mam za posledni dva roky asi 6tou. Zatim to vyhrava tahle:
http://www.softcom.cz/eshop/bezdrato...a_d118494.html
problemem je, ze se mi v ni vybijou baterky po jednom dni a pak se zacne kurzor sekat. Par mesicu sem sazel s malyma k ntb, protoze sem byl linej si poridit jinou a desne me z toho zacala bolet ruka. Takze kdo am nejakou vetsi (nejlip bezdrat) a je s ni spokojenej, tak sem s ni...
Ja mam tak 4 do roka. Vetsinou ty male k notebooku a vzdycky nervozitou taham za to kolecko, az se znici.
Takze koncim u defaultni mysi z tesca viz obrazek za 39 korun. Posledne se mi do ni nastehovali an rok mravenci. Bylo jich tam tisice. Pohodil jsem ji ven, mravenci vylezli a mys je proste drzak.
Příloha 327
Welcome to www.A4Tech.com::Product
Pouzivam ju od roku 2002.
Genius Navigator 320 od 133 Kč - Heureka.cz
malá, lehká, dokonalí ovládaní... klikne všechno... žádný jak ty mrdky z tesca, kde každý kliknutí vypadá jinak protože to pořádně nesedí... mám jí tři roky, žádná závada... pecka... neměnil bych.
Ty velký myši jsou na píču, to je akorát na hry... měl sem za 2 táci velkou... ale to je fakt je na tyhry, na práci s PC a internetem na hovno
nefunguje ti ten odkaz nera
ja nerikam, ze mys z tesca je nejakej zazrak, jen proste vydrzi skutecne krute zachazeni a furt je lepsi nez mys nefunkcni nebo rozmrdanej trackpad
Karpální tunel je svině.
Tahle myš je v poho
Hama Roma bezdrátová laserová myš černá od 378 Kč – Zboží.cz
ja mam tuhle od rijna, baterky jsem jeste nemenil...
Předpokládám, že není wifi, takže o ničem, zbytečně to zabírá usb port.
Microsoft Sculpt Mobile Mouse od 517 Kč - Heureka.cz
mám tuhle a jsem spokojen, velikostně to je takový kompromis a ruka mě z ní nebolí....chovám se k ní relativně slušně
dřív jsem měl taky menší k notebooku, ale nebyl jsem spokojen
pak jsem měl nějaký základní bezdrátový model od Logitechu (M185 nebo tak něco) s jejichž HW - minimálně 3 kusy -jsem byl vždy nadmíru spokojen, ale té myšce časem odešla USB vysílačka, co se strká do notebooku a kámošovi se stalo u stejného modelu to samé...
Trust MI-2100
cca od roku 2005
xxx bouchnutí s myší do stolu
xxx bouchnutí do stolu o myš
xx hození o zeď
xx ataků nůžkama a jinýma předmětama
x záplavy
myš funguje jak má, karpální tunel v nedohlednu
bohužel už ji asi nekoupíte, ale sem ochoten jednat a pro zájemnce si ji cenim tak na 60k czk :D