http://www.youtube.com/watch?v=6EjJsPylEOY
http://en.wikipedia.org/wiki/Stanfor...low_experiment
Printable View
gambler je definovan tim, ze nevidi value, takze jsi zvolil spravne; rikam to protoze velikost tveho banku (3 zvykaci tabaky) je vseobecne znama
jinak ten gordickej uzel rozlousk mordemy; ti chudaci, co k prachum prisli jen tak nedrzi value nikdy - zakladni, nezcizitelna a uplne univerzalni value je jen jedna: naucit se value rozpoznat v realite a to nejde zhury spadlyma prachama, ale testovanim reality skrz neustaly retezec neuspechu
Nevim jak si prisel na to, ze muj bank ma velikost 3 zvykacich tabaku, ale tak brat ti to nebudu... :-)
sorry!
Cleveland Browns byli prodáni za více než 1 miliardu dolarů podnikateli Jimovi Haslamovi.
Jen tak pro zajímavost takovej podpis "celebrity :D" je jak když spadne z nebe diamantovej náramek :D před lety mě nabízel maník za Toma Cruise a Nicol Kidmannovou 5000USD :D
Neprodal jsem to, mám to ... a syslím to na horší časy a tak za jednu otázku 15vteřin a půjčení propisky to stojí.... myslím
dobry trader pozna peak a hedzuje :) myslis ze akcie celebrit, co jsou mrtve, jdou nahoru?
a jestli jdou nahoru tak jaka je to rustova krivka? podle me spis podproporcionalni rust jestli vubec rust
Smile: ja som ako decko pisaval listy a zbieral podpisy jazdcov F1. Ktovie aku ma hodnotu podpis Sennu, Alboretta... obaja s uz po smrti, viac karticiek uz nepodpisu :)
a v tv budou tak ve filmu pro pametniky... az umrou i ti, kdo je znali, tak bude hodnota limitni nula
mytologie propojenosti s minulosti se momentalne meni na mytologii zazitku a iluzi pritomnosti; dnes to neni jako pred desitkama nebo stovkama let, kdy frcely postovni znamky, ktery symbolizovaly krome te minulosti jeste daleke kraje a lidi je takhle symbolicky vlastnili
dneska jde o to prodat v sezone rychloobratkove zbozi a koupit si misto ve fronte na ipad za 10k USD a mit prvni ipad
trh se zmenil a to co je za tim pribehem co popisujete uz dalsi generace budou chapat min a min
na druhou stranu se to muze nekdy otocit, takze drzet starozitnosti a stare symboly je sazka prave na tohle..nicmene to je longshot, kterej ma smysl jen pri fakt velkym banku
i ten HR micek barryho bondse se neprodal za tak moc a pri zapocteni inflace je to dost pokles
No jasně berme to jako dlouhodobou sázku "livko bohužel ještě nezvládám :D" ale je jasný že tam to jde rychle a točí se to jinak. Myslím si však že každý zboží má svého kupce... otázka je, že ty(já) na něj nemusíme nikdy narazit a pak je ta sázka prohraná pravda. Takže souhlasím veci se maj točit, páč čím e to kolo víc roztočení tím se zvětšuje...
ted si mi pripomnel pisncku od visaciho zamku - znamka punku, ze sem si ju hned musel pustit :-D
Jinak myslite, ze ma value jezdit MHD na blacka? :-D Listek u nas v Olomoucu stoji 14 kč a pokuta je 700 kč, ale revizor me chytne tak max. jednou za rok. kdyz jezdim prumerne tak 5-8x tydne, tak tech 700 kč projezdim zhruba za 3 mesice a pak uz "vydelavam" ne? :D
:-D
Tohle se vyplatit musí , tak směle do toho.:-D
Ale chce to mít těch 700 Kč pořád u sebe aby jsi to případně hned zacvaknul. Při pozdější platbě je to určitě víc, navíc na to můžeš třeba zapomenout a až ti to připomene exekutor, tak se nebudeš stačit divit kolik zaplatíš.:-)
Hlavne bacha na exekuci kvuli pokute (pokud nezaplatis). Z 500-1k pokuty se stane 50-70k velice snadno.
Chytneš špatnou varianci a můžou tě chytnou i 3x týdně :-DCitace:
Jinak myslite, ze ma value jezdit MHD na blacka? :-D Listek u nas v Olomoucu stoji 14 kč a pokuta je 700 kč, ale revizor me chytne tak max. jednou za rok. kdyz jezdim prumerne tak 5-8x tydne, tak tech 700 kč projezdim zhruba za 3 mesice a pak uz "vydelavam" ne? :D
jj, to se muze stat, ze me chytnou 3x po sobe, ale zatim se mi to nestalo :-D Jinak je to tak, ze do 10 dnu se plati tech 700 kč, potom 1k a dal sem se nedostal, kdycky sem to zaplatil tak nak vcas nebo aj na miste kdyz sem u sebe mel. Ale napadlo me esli by teho revizora neslo uplatit? On z tech 700 ma 150-200 kč nebo kolik to bylo jak se nekde cetl. Tak co kdybych mu dal na ruku 400-500 stim, z to udelame bez teho vypisovani blocku? :-D Nekdy to asi zkusim, zajimalo by me esli by to bral :D
Veci s value -> pud sebazachovy
To jsem chtěl psát, že exekuce je tady, na místě s největší četností výskytu bezdomovců v Český a Slovenský republice, srandovní slovo. : - )
Počkej serife až ti daj do busů turnikety jako v brazil :-),
NEK s těma dvěma nulama jsi mi připoměl jednu písničku ....všem za 10.000 a tobě Vlasto za 100.... to bychom se přeci nějak dohodnuli, vždyt ten rozdíl nedělá nic víc než dve nuly... se tam zpívá :DCitace:
Dnes o dvě nuly méně, laický pohled přes e-bay....
v brazilii sou fakt naky turnikety jo? sak to musi strasne zpomalovat nastup a vystup a navic to zabira pulku autobusu ne? :D
a k tomu u kazdyho turniketu sedi dalsi typek a vybira love
nicmene mhd je tam drazsi nez u nas a na cernou tam jexdi jen typci na strese nebo ti co jsou schopni se protahnout okynkem nebo naskocit do vystupnich dveri
ano, takhle je zamestnano 90% z tech 50% zamestnanych brazilcu
myslim ze to ale v sirsim pojeti je neefektivita a konzervovani stavu
az ted cinani koupi brazilii tak se z toho poserou co uvidi
Nechapu jak to tam teda je... Je tam naky turniket nebo tam proste sedi nekdo u dveri a prodava listky?
no mrkni se sem tady jsem to blejsknul
SVĚTOBĚŽNÍK: turniket
pravda je že jsou tu pracovní místa uměle tvořená a efektivita je tu druhořadý pojem .... ted makám v jednom podniku a brazilci čumí jak se dělá... bud mě furt nutí odpočívat nebo žrát, prdel je že já potřebuju pořád dělat páč když se zastavím tak z nic nedělání jsem unavenej víc než s dělání. Další věc je ta, že pozoruju jak je jim to blbý a občas se jako přidaj :D...(třeba je nakazím :-) ale to je dost naivní :D)
Jinak jsou tu taky například maníci co stojí i šopů na parkovišti na přechodu a zastavujou auta(zákazníků) aby zákazníci mohli v klidu dojít nakoupit atd. atd...
Jo lístky ti nikdo neprodá páč zase ušetří za revizory :-) ale zaplatíš u turniketu a jdeš když se vejdeš :-), nebo tu maj takový karty dobíjecí něco jako slavná OPENCARD v PHA... takže přijdeš k turniketu a přiložíš kartu tam ti to odečtě peníze a jdeš no... Ta cena dopravy je s PHA srovnatelná cenově teda páč základní bus tu stojí 2,75brl a jedeš s ním třeba tři hodiny... v centru fungujou zastávky pro nástup, ale když potřebuješ vystoupit stačí jen zatáhnout provázek a dojít si ke dveřím :D ti zastaví a vylezeš... a navíc je tu každej řidič minimálně závodník F1 s vůbec se s tím neserou ....už jsem zažil jak se tu v serpentinách srazili busy prdelí že byla rána jako prase a ticho a nikdo nezastavil jelo se dál ...
jo jenze ty listky sou neprestupni, uz sem taky jel peti busama na letiste
v nekterych mestech jako ve Florianopolisu nebo v Recife maji prestupni oploceny zony, ale v Riu nebo Sau na takovy srandy proste neni misto, ani by to neslo zorganizovat; v Sau je aspon metro, kde muze clovek objet za jeden listek cely 20milionovy mesto, v riu je metro slabota
Dala se snim teda domluvit jo?
Jo dalo v podstate to sam nabidl.
Věci s value:
- nemít domovskou stránku jako Seznam, Centrum a jim podobné.
- nemít žádnou domovskou stránku
proc?
velka value je i v tom pochopit proc v tom neni value
Ono, ja pamatam aj pravek internetu, a aj velmi pomale pripojenia. Tiez som maval cistu stranku po starte ako aj domovsku stranku... a po starte ie resp netscapu sa mi nezacala nacitavat 5 sekund kokotina, na ktoru som ani nechcel ist. Teraz je to uz ale jedno... napriek tomu mi tento zvyk ostal :D
Co na těch stránkách je? Jediná užitečná věc email, zbytek informace, umělé informace z 90% tvořené jen pro to, aby se vlastně jakože něco dělo na tom serveru. Nějaké to value tam nenajdete. V dnešní době value spočívá v tom, že něco děláte, něco co někam vede. Kam vede čtení sraček, co se kde stalo, co kdo řekl nebo udělal. Ráno otevřu seznam a co na mě nevyskočí? "Matka čtyř dětí podřízla všem svým dětem krky, sama se pokusila o sebevraždu, je v kritickém stavu" "Měl ji napadnout Ku-klux-klan, černoška se však zapálila sama" nebo "Turci překonali světový rekord, vytvořili tunu vážící kebab"
wtf???
Nejlepší je nemít žádnou domovskou stránku. Nejen že se vyhnete tomu, že na tu domovskou stránku nekliknete vždy, kdy vás pohltí jakoby ten pocit "kam teď?", ale i se naučíte lépe pracovat s časem a přestanete dělat zbytečné věci. Jediný smysl má možná, zvolit si jako domovinu, přímo web, který je vlastně váš pracovní nástroj, pokud vyděláváte přes net. Ale i tam hrozí určité riziko, že v případě že umíte vydělat pomocí i jiného webu money, že se naučíte být na té domovské čím dál tím víc času a tím si opět zkrouhnete možnosti. Nevím, možná to tak někdo nevidíte nebo jste si to ještě neuvědomili. Ale u sebe vím, že mě to bralo spoustu času. Nebo možná jsem měl jen špatnou morálku nedělat kraviny(jebat časem čtením něčeho) hned vždycky, když jsem nevěděl co teď, nevím...
me ted na HP skacou takova ta mozaika nejpouzivanejsich oken a to je taky shit, jinak sem tam mel samozrejme sazkare, premsylim o google analytics
jinak k tomu neni co dodat; nejen ze je to na hovno jako homapge ale kdykoliv v prubehu dne; kdysi nam dokonce pritelkyne na routeru tyhle shity doma blokovala, ale nejak to nefungovalo technicky a nefunguje to ani na hlavu... uz tim shitem mame promoreny palice a kdyz uz na to clovek nekouka, tak prijde nejakej expert na chat a zacne hazet link na novinky.cz
jsem rad ze to jako perverzi bere vic lidi
Moje domovská stránka je oddsportal. : - )