http://www.youtube.com/watch?v=XdTIJVRSE0E
Printable View
Nejde mi do hlavy, ze je na ruznych burzach ruzna cena BTC/USD. Napriklad gox tech obchoduje cca 134-135/usd a bitstamp 130-131. To preci spekulanti muzou kupovat ve velkem na stampu a prodavat na goxu. Naklady spojene s presouvanim btc (usd) mezi burzami tak velke zase nejsou. V minulosti (po padu btc z 250 na 60 a naslednem stoupani) jsem videl rozdily i kolem 10usd na ruznych burzach.
Muze mi nekdo vysvetlit v cem je zakopany pes?
jak sem na to koukal tak v likvidite, ale treba se mylim
proste na tech jinych burzach je velmi mala
ale na druhou stranu nikdo tyhle interexchange arby nebude umet lip nez arber s letitou praxi, takze proc to nezkusit no... jen proste co sem zbezne koukal na tu likviditu, tak to nebylo nic moc
dalsi hlava22 na cesteCitace:
Jsou-li peníze zákonné peníze, znamená to, že se na ně musí vztahovat i regulační měnová legislativa USA.
já teda nevybíral přímo z mtgox, ale z btc-e, který má už od včerejška stránky nějak mimo a vybíral jsem to docela složitě ... btc-e -> okpay pak z okpay přes ty exchangery na paypal ... celkem to bylo asi za 7-9% ale došlo to za dva dny.. jinak z toho btc-e se dalo i na mb, neteller apod. tam ty procenta ale byly daleko vyšší (na okpay 1% na mb např. i 11%) a taky to bylo jen pro větší sumy (myslím od tisíců usd a výš)... jinak tomu mtgoxu bych asi jako jedinýmu věřil a jinam bych už pro příště nelezl.. já dřív používal i polskej btc24, ten je ale pokud přesně vím tak zhruba od dubna mimo kvůli úřadům (co bitcoiny vyletěli na 200€/unit)...
FBI zavřela majitele Silk Road.. BBC News - FBI arrests Silk Road drugs site suspect
hezky to leti dolu
Uz se to zase vraci na puvodni hodnotu...
Jenom update moji situace: Gox porad nevyplaci penize na bankovni ucet v USD. Ted cekam uz 4 mesice a nejspis si je necham poslat v Eurech (bohuzel za poplatek). Spousta lidi na ne nadava (viz jejich FB stranky)
otevrena ceska burza (nezkousel jsem), ale melo by jit vkladat v pohode pres FIO (na platebni kartu od nich cekam uz 4 mesice)
Citace:
to jim blokne CNB velmi brzy
Řeší to tam chytře, transakce jsou P2P, většina uživatelů má FIO, takže obvykle transakce proběhne v řádu max hodin.
Poplatek je snad 1% z objemu, nakupující a prodávající se o něj dělí.
jde tam vkladat v hotovosti na cizi ucet?
Podle mě to nejde, při nákupu tam je jediná možnost typu user1 zasílá CZK z účtu: Fio banka, a.s. » user2 inkasuje CZK na účet: Fio banka, a.s. »
Muselo by se to řešit mimo směnárnu.
jo tak.... tak to je super, davam tomu par tydnu-mmesicu nez to CNB zavre a ty lidi co to vyuzijou budou mit dozivotni flag za prani spinavejch penez
CNB uz hrdinne zasahovala i vuci mensim rybam jako ilikeq a nekde tu cinnost proti tunelarum musej vykazat
znam cloveka co mel eshop s nejakou drogerii a vratil nekomu penize na ucet za vraceny zbozi; smula byla, ze ten dotycnej byl nejakej podrztazka al-kajdy
od ty doby toho cloveka proverujou - vsechny bankovni ucty, chteji rozkryvat vlastnictvi vsech nevinnych IBCcek atd, ktery jsou udelany samozrejme jen kvuli danovy optimalizaci atd.
urcite bych do toho nesel
offtopic
Tohle s edo buducna pro trh ukaze jako ziva voda. Ono silkroad mel slusnej monopol, ted udelali cestu dalsim a inovace se muzou jen hrnout. To je to, co si ten represivni aparat neuvedomuje.
Analogicky, kdyby ted FBI zavrela betfair, pro trh by to bylo taky to nejlepsi co by se mohlo stat. Inovace proste jdou a pujdou tam, kde to je nejvic stinovy odvetvi. Protoze ten market leader, kterej v schvalovanym odvetvi zije casto strasne dlouho z podstaty (treba IBM), je ve stinovym odvetvi na rane a jednak proto musi inovovat sam a kdyz to podela, tak ma ty nasledovniky.
Další růst Bitcoinu, opět prolamuje hranici 200 USD, důvodem bude mimo jiné tohle: Internetový gigant Baidu zavedl platbu virtuální měnou | Mediamania.cz
Před týdnem jsem pár BTC dokoupil, když byly za 120 USD, docela klika z dnešního pohledu.
Btw. rád bych mu donesl tu pizzu :-) aneb hodnota BTC v čase: Pizza za 10K BTC
ta pizza je brutalni... priklad jak picovina s value se v case prokaze
mimochodem ted se to cele zda az moc easy, ale malem jsem u BTC naletel na ten mining scam, coz bylo skutecny letadlo jak se ukazalo, chtel jsem toho koupit trochu vic
no tak to sem zvedav kam tahle bublina vyleze..
Nebude to treba tim, ze vlada USA ma ted nejaky problemy s financema? Jinak NIKDO nechodte na podelanej GOX, me drzej XXXXX USD uz vice nez tri mesice a zdaleka se nemaj k platbe (stejne tak jako stovkam dalsich lidi-viz jejich FB). Jedina moznost jak to odtamtud vybrat asi bude nakoupit u nich BTC a prevest na jinou burzu (bohuzel prijdu o cca 10%)
jak jsem sledoval vývoj kurzu na BTC-E, tak to stoupalo přesně do doby, než se to tam vyřešilo (odsunulo), pak následoval krátký pokles ze 150 USD cca o 10%, následován růstem, který pokračuje až doteď..Citace:
Nebude to treba tim, ze vlada USA ma ted nejaky problemy s financema?
Aha, tak ze se to "vyresilo" jsem nezaznamenal :-)
Odsunulo se to do února, do té doby si může US vláda zase půjčovat.
Ten narust BTC ted nebude zpusoben dluhem. Ten dluh je neco imanentniho v samotny definici fiat money.
I BTC je jedna velka bublina, co se nafukuje a splaskava. Na silk road, kdyz si kupujete drogy, tak se porad pouziva jen jako zuctovaci jednotka. Tim nerikam, ze je k nicemu, jen proste z fundamentalniho hlediska se s BTC nestalo nic prevratnyho. Rozsirujou se platebni brany, to je cele. Core byznys stoji na zbranich, drogach a ilegalnich online aktivitach. Je to pro me dost necitelny. K tomu aby se stal menou bude potreba krach, kterej nenastane jen tak.
nekde psali, ze tipka co provozoval silk road chytli.. to jen tak na okraj...
to psali i tady na sazkari
to je jedine dobre pro rozvoj trhu
Jinak vyber XX BTC (v dnesnim kurzu XXXX USD) z anonibetu pres noc
a do toho je tu dalsi bublina
schvalne... kdyby to zachovavalo tvar te minule, tak vystreli nekde na 600-800 a pak padne nekde na 250
Narazil jsem na tuhle směnárnu:Buy Bitcoins in Europe instantly, Sell Bitcoins, Buy c-gold, EgoPay.
Mají bankovní účet u české FIO banky, poplatek 1% + 1 EUR, což vypadá hodně fajn
Zkušenost nemám
Burza pro další alt-kryptoměny: https://mcxnow.com/
Vzhledem k vývoji bitcoinu si myslim, že má velkou hodnotu něco investovat i do dalších, zatim nepříliš známých kryptoměn. Jsou to prakticky více či méně vylepšený bitcoiny, takže teoreticky jsou víc praktičtější (divný slovní spojení..:)), jen to není zatím takovej mainstream. Počet registrovaných účtů a online uživatelů tam roste, takže i ty měny by měly mít povětšinou rostoucí tendenci. Většina z nich nejspíš půjde do kytek, ale nějaká se může uchytit a její hodnota brutálně stoupnout, jako se to stalo cca poslední půlrok u Litecoinu, Novacoinu nebo Namecoinu..
Edit: tak den po napsání tohohle příspěvku burza mcxnow od 20. prosince dočasně končí. Oficiálně jim to přerůstá přes hlavu - moc uživatelů. Ani obchodovat se zde teď už nedá.
jen abych se nasral, kde je narust litecoinu za posledni pulrok (na jare jsem ho chtel taky koupit a vysral se na to)
ten narust je jeste vyssi nez u BTC?
LTC někdy v dubnu byl za 0,1 USD, to jsem ho chtěl rychle koupit, ale než jsem dostal money na BTC-E, tak byl po pár dnech už za 0,5. V posledních cca dvou týdnech vyšplhal skokově ze 3 USD na skoro 10, takže od dubna je to 100 násobek. BTC od tý samý doby z cca 15 na 700, což je cca 50-ti násobek..