a talhe úvaha že všichni jsme Livar vede kam? do Nirvány? :D ale ano i ten bezďák pod mostem to má lehký a tahle úvaha vede k tomu že v životě to lehký neni a to že to má někdo těžký neni zádná deviza
Printable View
a talhe úvaha že všichni jsme Livar vede kam? do Nirvány? :D ale ano i ten bezďák pod mostem to má lehký a tahle úvaha vede k tomu že v životě to lehký neni a to že to má někdo těžký neni zádná deviza
Smeichel proc si hrajes na "blbeho" fotbalistu?
vsichni jsme Livar znamena, ze jsme vsichni lini, do Nirvany to nevede, tam ma vest boj s tim
vede to k tomu, ze Livarovy pribehy maji smysl a to predevsim pro vsechny, co se porad opajeji tim, ze v zivote mohou, musi, chteji, nebo nemohou, nemusi a nechteji jit s zivotem all in
Hlasky typu, ze to maji vsichni lehke, no nevim no, jsou skoro idiotske. Fakt je ten, ze naprosta vetsina lidi si stezuje na tezkost zivota.
No a pak tu mame samozrejme ten "zbytek" ze. Ti radoby osvicenci nad veci, kteri to maji vsechno vyresene, zvlast v dobe kdy jsou mladi, krasni, vydelavajici a jeste jim nikdo neumira, takze mohou predstirat, ze se jich problemy sveta a hra ostatnich lidi na chudaky a idioty s tezkym zivotem netyka. Nekterym tohle zbyde i do vyssiho veku, ale tam uz pro svoji ignoranci a klidecek zacnou pridavat nejakej ten support ve forme chlastu nebo jezdeni na motorce a vymezovat se proti tem stezovatelum musi cim dal vice.
Nicmene to byla takova uvaha mimo na tema tezkosti, kam to posunujes buhviproc. Napsal jsi, ze to pro Livara bylo easy, napsal jsi, ze je rozdil, kdyz mi jeste nekdo pomuze a kdyz uz nemam kam. To je naprosta kravina jak vystrizena z Ayn Rand. Dokud clovek zije, tak ma vzdycky kam. A cim "hur" se clovek ma, tim lip se mu zameri kam.
Uvazovat o svete, kde je clovek sam a neni kdo by mu pomohl, muze jen clovek, co do toho sveta nevysel a nepoznal jak funguje a hlta individualne-ekonomizujici propagandu, ktera je dneska in. Takova uvaha z prazskyho panelakovyho bytu, ktera ma cloveka hedzovat proti tomu, aby do toho sveta sel a prijal, ze je mozna jako ta nejhorsi nocni mura, kde jsou vsichni na vsech zavisli, ale koneckoncu je to hnusna realita. To, ze nekde z kohoutku tece voda, to ze nekde je silnice, po ktery lze jit nebo jet nebo to, ze vubec plati penize... za to vsechno at chcem nebo nechcem vdecime lidem kolem nebo predchozim generacim. A i kdybychom se postavili na hlavu, tak ty nejlepsi veci vymysleli lidi, co prave vnimali propojenost sveta a mysleli/mysli na lidi kolem sebe.
To co tvoris, a tvoril totez v uvaze na chatu 19ka, je jakasi umela situace "ja sam vojak proti celemu svetu, na hrane byti, udelam jedinou chybu a budu mrtev". Takhle svet nefunguje. Buh odpousti. Muzes se vztekat, ale kdybys skutecne zkusil udelat to, co si myslis, ze je hranicni situace, kde jsi sam a nikdo te nehedzuje, tak zjistis, ze sam nejsi a prestoze jsi udelal hafo chyb, tak dal zijes a to jen pro ten vtip, aby ti bylo omlaceno o hlavu, jakej jsi byl nepokornej blbec, co se snazil hrat si na Ramba.
Jinak receno Livar pise presne pro tebe, protoze ho v tom, co pises, poznavam (samozrejme tam poznavam i sebe). A neni divu, ze te to sere.
kde si vyčetl že všichni to maji lehký..
bezďák a abych se nedotknul bezďáků kterých se to netýká, tak lidi kterym se život smrskl na sentimentalitu, žebrání a krabicový víno, si to udělali lehký a tou leností o které mluvíš jsou prolezlí skrz naskrz, čekaji na smrt a stejně tak se lehce z člověka stane dvoumetráková obluda co neprojde dveřma atd.. je lehký nechat se semlet okolnostma a případně ještě brečet nad nepřízní osudu, je to lehký a taky smutný a zničí je to zevnitř
nevim kdo všichni mají být Livar, ale každej má práh lenosti jinde, pokud si chtěl říct že je to Livarova alfa a omega, ok Livare nenech se rušit a makej dál
když nemáš kam je otázka mentality, pokud máš kam (můžeš se spolehnout že důsledky nebudou tak intenzivní jak by jinak byly) a máš to zažraný v hlavě (i nevědomě)(v tomhle případě "mám tu Orbitala na kterýho se dá spolehnout", v jinejch případech rodiče/kamarády/děvky/půjčky/... ) tak tě to negativně ovlivňuje a pokud byl Livar paralyzovanej, tak tohle mohla být příčina, nebo jedna z nich
s ostatnim souhlasim a nemám co dodat :D
proste ja k tomu muzu jen dodat, ze jakmile se zapletas do veci, kde kdo ma jakej prah misto toho, abys ho posunoval, tak jsi v prizdisracksym pekle
ja byl taky na ulici a ano, i ja jsem mel samozrejme kam jit
a i posledni bezdak vyfetovanej ma vzdycky volbu budovat bank (nejen penezni), vzdycky ma volbu to kilo ze srotu prochlastat, nebo ne, kazdej clovek v cesku minimalne ma moznost si vydelat na garaz/ubytovnu a internet a pak si k tomu sednout
jenze bezdak je bezdak, protoze bude stejne jako ty mlet neco o neprizni osudu, o svym nizkym prahu a vsechny tyhle sracky a nakonec tech par drobnejch co utrzil za vika od kanalu proste prochlasta
Lenost milej zlatej neni zadna konstanta a ty rikas tyhle veci prave proto, abys s tou svoji nemusel bojovat, protoze to je kurevsky snadny. Myslis ze ja nejsem linej clovek? Samozrejme ze "v jadru" jsem. Jen vim, ze je to spatne a musim s tim bojovat. Cim vic s tim bojuju, tim vic chapu, jak je to spatne podlyhat tenhle srackam, co tu hlasas a ktery v sobe mame vsichni a kvuli kterym Livar zacal psat tenhle thread.
Kdybych uvazoval jako ty, tak vydelavam tu svoji dvacitku mesicne na letakach, sukam kazdou chvili nejakou jinou dvacitku, tejdne si dam dvacet piv, denne dvacet cigar a mam dvacet let do smrti, pred kterou bych si na dvacet sekund uvedomil, ze jsem byl sracka. O nic nejde z hlediska vesmiru. Ale vnimat veci vic nez tech poslednich 20 sekund je proste narez. Ber nebo nech bejt (=jdi si to rikat jinam).
Tak jsem asi uplny debil , nevyznam se tu vtom. Muze mi to nekdo vysvetlit jednoduse o co vlastne slo ?
Proc jel do te Brazilie ?
Jel za Orbem aby si snim popovidal a aby mu dal nejake rady ? Aby ho neco naučil ? .. co ?
Naucil ho sazet ?
Proc mu to umoznil ? Podarilo se mu to ? Co bude delat Livar dal ? Pises ze maka ...jak maka ? co dela ?
kde se da takovy zajezd koupit ? :D
mít kam jít neni rozhodující, záleží co se tim sleduje co to přinese, ale máš pravdu nemít kam v životě nenastane, srozumitelnější je nevracet se tam kam kde to nikam nevedlo
v jádru máme možnost být líní, ale v tom případě i samotnej boj s leností obsahuje lenost a pokud už lenost řešíš a máš to rozebraný, tak ses dostal k bodu kdy se můžeš rozhodnout línej nebýt, udělat z lenosti nepřítele abys jí měl jak bys řekl jako nácek svýho žida vede k vyčerpanosti z lenosti
Bohuzel je to porad jen pul pravdy a tu "pulku" zde prosim nebrat doslova. To, co na sazkari/psychoanalyze popisujeme jako blackmirror efekt znamena, ze jakykoliv zlo (lenost je 1 z 7mi smrtelnych hrichu!) si svy cesty najde. Tim chci rict, ze i rozebirani lenosti a tenhle thread muze byt zase jen lenost se toho rozebirani pustit. Proto ted musim jit na bazen, i kdyz jsem se sam sobe uz chtel vymlouvat, jak me bolej ramena a tak dale.
Napsat tu muzem co chcem, mozna i hypervysperkovane, ale co se pocita je to, co se pak proste udela. To co je na tom tiketu. A ja tu muzu klidne napsat jak sem plaval jako dabel, i kdyz tady budu zrat jogurt s mussli. Kdyz budu dost chytrej, tak nikdo neprijde na tom, ze jsem neuplaval dva kilaky. A to je ten lidskej pruser. Myslime si, ze jsme tak chytry, ze obelzem sami sebe. Dokonce si myslim, ze jsme skutecne tak chytry, kdyz jsem pozoroval ted svoji babicku.
Cesta ven je proste ta, ze kdyz tu budu dal sedet jako ted a psat sem sracky a nedojdu na ten bazen, tak to verejne priznam. O velky Orbital ma plnou hubu kecu jak se co ma delat, jakej je plavec a stejne jen pise bez hacku a carek ty svy nesmysly a bazen videl akorat z trolejbusu. Tak to teda nasrat :) Zdar.
no nic trochu se mi to rozleželo a to co sem v tomhle vlákně napsal je z většiny prázdnej teoretickej mišmaš, kterej pro reálnej život nemá uplatnění.. takže bych se omluvil Livarovi že sem znevažoval to co prožil protože to nebylo na místě, Orbitalovi že sem to tu takhle zaplavil a když už sem v tom tak i zbytku co to četl že to musel číst :D
hele Srabe, ja Sedm nevidel, rovnou si zaloz thread "Orbital je nepouceny laik" a nechod na to takhle srabsky oklikou, jako je srabsym zvykem v manazersky praci, diky
co jsem videl je Full Metal Alchemyst, kteryho tu porad tlacim a kde je tech 7 hrichu zpersonalizovano
pak si jeste zaloz thread o svym klasickym vzdelanim, to tu jeste chybelo... jinak receno jdi s tim do prdele, ja mam klasicky vzdelani z tzv. velmi dobrych skol se super vysledky a mohl jsem si s tim vytrit akorat prdel, protoze o tom to neni a vubec se tady tyhle hovna resit nebudou
co je dulezity je to, jestli clovek bojuje nebo ne
pochop, ze jsi proste loser, nehlede na tvy vzdelani nebo postaveni, a proto tu jeste pises, at je to na cem ukazat - kazdej 18 letej kluk, co neco nejak nesmele zkousi a zkouma, chape mnohem vic... to ze to naprosta vetsina z nich posleze posere je bohuzel druha vec
Proste klasicka hlaska, co rekla Mordemyho matka Sternovi, kdyz jim volal domu: "Ja mam dve maturity!" :D
btw. podle konsenzualni reality cekovane miliardami vericich 7 hrichu existuje, prave po FMA jsem to zkoumal
viz zde: Seven deadly sins - Wikipedia, the free encyclopedia
pro nepoucene laiky a ty co maji 1 a mene titulu jeste cesky: Sedm hlavních hříchů – Wikipedie (redirect z EN verze)
btw uz jsem to tu psal a vzdycky se to hodi pripomenout, ze Pycha je #1 hrich a i v FMA byla ten nejsilnejsi
jo tak jsem to videl :) ale nepritahlo me to k obrazovce a vypustil jsem to... prislo mi to prilis americky (= akcni, predvidatelny)... stejna zkusenost s Fight Clubem, kde jsem ten dalsi plan a odkazy na {krestanskou} symboliku pochopil az pozdeji
rozhodne proste mi to neprislo jako film, co by stal za zminku nebo ze by me nejak presvedcil o tom, ze hrichy jsou skutecny, ale muze to byt i tim, ze jsem byl jeste o dost vic natvrdlej
Proste mi to prislo jako takovej film, kterej da presne palivo Exemplarnim srabum. Podobne jako panbickarska babka nebo sebevrazednej muslim dava palivo lidem, co jsou srabi uverit. Nebo jako zastupy gambleru davaji mentalni palivo beznemu cloveku se selskym rozumem, kterej vam dokaze, ze na gamblu se neda vydelavat.
Ale ted ti teda budu verit, ze na tom neco je no, kdyz u tebe az napodruhy...
Na tom, ze lidska mysl upada do hrichu, ktery jsou popisovany/pocitovany/symbolizovany necim jako 7 pripravenych rozevrenych prdeli (vzajemne komplikovane propojenych pistelema), do kterych clovek muze strcit hlavu a vyndat ji pak jde pekne blbe, to nic nemeni.
ještě si zjisti jestli pudeš do pekla nebo do nebe... Constantine / Constantine (2005) | ČSFD.cz
Dyk jsem psal většinou, tak jsi prostě trochu poučenější menšina, která neviděla ten film. Mne jenom zaujalo, že když se v každém druhém příspěvku oháníš mytologií, bohem, symboly bla, bla bla, že neznáš elementární rozdíl mezi smrtelným a hlavním hříchem, tak jsem si rýpnul - inu, posedla mne Superbia:)
Klasickým vzděláním myslím to, co tu ty zřejmě propaguješ, (i když na můj vkus velmi neobratně) - tzn. vůbec ne tzv. velmi dobré školy (co to vůbec je, sjiždíš nějaké žebříčky?), ale školy, které nemají jenom technické předměty, business atd., ale i ten duchovní rozměr, ke kterému patří třeba třeba latina a náboženství. Takovou školu já mám - ale ty už dnes neexistují, takže vanitas vanitatum :).
Ad film - nepřišlo mi to nijak zvláštní, takové mainstramové pro amíky (když klasická hudba, tak samozřejmě Bach a G on air string, takový Michal David středověku; když klasická literatura, tak somzřejmě Dante a Chaucer; když detektivové, tak samozřejmě starý zkušený a mladý dychtivý a samozřejmě černoch a běloch, jak reklama na Benetton :), prostě průměr mimo ten znamenitě vystavěný motiv zabíjení
Ad hříchy - já tu sedmičku chápu jako subjektivní výběr jednoho papeže, ale smrtelný hřích je dost individuální, já třeba vůbec nemám potíže s chtíčem, ale chybí mi tam lež nebo zrada nebo krádež (možná to je lakomství, pro mne ne).
to není žádný subjektivní výběr omfg... a proč tu hraješ na ty slovíčka jako smrtelný a hlavní...to už můžeš rovnou říct že je to hřích závažný a pak nemůžeš jit k přijímaní a po smrti půjdeš rovnou do peklíčka pokud se rychle nevyzpovídáš... samozřejmě ty hříchy smrtelné jako vražda atd. (ale i ostatní jako krádež nebo zrada) jsou zahrnuty už v těch hlavních hříších...
s pičovinami že tu budeme do aleluja rozoberať čo je smrteľný a čo je hlavný hriech a akademicky pri tom onanovať sa nikam nedostaneme. Oveľa dôležitejšie je poznanie, že proste to hriechy sú a basta. A platná rovnica: "vezmi si čo chceš, ale ZAPLAŤ za to". Táto paradoxne platí aj v prípade spoznávania vecí čo do hĺbky. Daň za poznanie končí v tom lepšom prípade záchvatmi ala Orbital->nepokorní idioti (mne sa už podarilo záchvaty minimalizovať, mal som ich častejšie predtým). V horšom prípade - keď to človek neukočíruje, tak poznanie končí rozleptaním mozgu
malinko z iného súdka http://www.topky.sk/cl/13/1357432/Te...cov-aj-sestru-
Problem je, ze lidska kultura dospela do faze, kdy nic jinyho nez zvlatlat o slovickach neumi. Proste Exemplarni srab bude neco mlet a mlet, aniz by rozumel tomu CO vlastne je hrichem mineno a to same plati o praci, penezich atd. Proto bude resit slovicka misto toho aby drzel hubu a premyslel, jestli to nemuze byt cele jinak.
Proste jak vidno, tak clovek muze chodit do vzneseny skoly a pochopit totalni hovno. Genialni.
Duchovni Zpicenej Rozmere :D zebricky skol, ktery si sem pritahl ty, s tebou rozebirat nebudu. Je to zas hra na falus. Nemas ho. Vystudoval jsi skoly, co ti nic nedaly, delas zkurvenou praci, ani nevis proc a chtel bys sazet a ani to nedokazes. Snaz se vic a zavri usta a poslouchej Livara, co je na suchu a nic nevystudoval. Vi toho mnohem vic nez ty.
Icelande odkaz ti nefunguje
protoze pan je z klasicky skoly, kde se ucila latina a zjistil, ze tedy ho jeho useless prachy a postaveni moc lidi nezajima a potrebuje mit neco, co jiny lidi nemaji, aby necitil to prazdno
a proto, kdyz uz jako kreten to googluju a jdu do toho slovickareni a dam sem odkaz na to, ze jde o smrtelny hrichy, tak zacne vytahovat nejakej dalsi nesmysl
Mne to ide... zaujimave je, ako s tym profakom chcu nalozit teraz... nelahka dilema. Proste teraz ked ma takyto bilag to spravi znova... Sak je paranoik. bude si mysliet, ze kazdy si mysli ze bude vrazdit znova. A potom mu preskoci, a bude zle. Nepoznany bol mozno v pohode, a ktovie co to s nim spravi teraz...
VS jakehokoli typu je k hovnu je to jak pokracovat ve stredni jen se to mirne nabaluje je lepsi misto toho jit skutene neco poradneho tvorit, ale ten afekt, ktery tu maji nekteri pokud nekdo spomene cokoli z akademicke pudy... Nemuze byt proto, ze se tam nauci hovno nebo ze se tam mlzi pokud se nevi apod. to musi mit osobni rozmer. Jako treba nesplnene prani rodicu ackoli bylo nesmyslne nebo hloupe tak v tom je neco takoveho. Je plno absolventu VS, kteri to dodelali prave kvuli tomu, rodice to chteli desne moc. I ja sem ten pripad...
Chlape, i když tě vůbec neznám, zasloužíš si odpověď (ne jako ten fakt vostrej kluk jménem holden nahoře). Jsem samozřejmě celej den nalitej (co taky v tom horku, že) a tak si dělám z téhle existencionální diskuze prdel vhodnou aplikací latinských a jiných citátů - docela to funguje :). Ale co mne doopravdy mrzí, je kvalita tohoto fora - zaregistroval jsem se před 3 roky, kdy tu bylo plno odborných diskuzí a nějaká ta nadstavba. A dnes - dobromyslně poukážu na rozdíl mezi smrtelným a hlavním hříchem (což mi je srdečně ukradené a jenom mi to nějak cinklo ze studií náboženství) a jsem vystaven opravdu zlým a vulgárním atakům.
Orbi, vím, že mne tu držíš jako odstrašující příklad pro novopu generaci nadlidí, která spasí svět drhnutím podlahy v pizzerii, ale doslova žebrám o doživotní ban - jinak já budu stále glosovat ty tvoje pindy a ty listovat wikipedií, abys kvalifikovaně odpověděl - velmi děkuji, je to přece tvoje forum.
Consummatum est :(
A jeste porad nalitej ses co?
Zavírejte dveře | Psychoanalýza
Než zavřu dveře nechceš zajít na pivo?
hele Srabe, neudelal jsi vubec nic, vubec nic, nez ze tu nahazujes dementni citaty kterejm nerozumis a vytahujes se s tim
ano chapes spravne, ze te tu drzim jako priklad toho, jak hluboce si clovek muze nevazit sam sebe a jak velkej srab muze bejt, namatkou studium skoly, kterou nechapes, prace, kde jen vyplnujes papiry a pindani na foru, kdyz tem pindum neveris
hrajes toho Sraba proste dokonale a samozrejme ze jsi nenapsal rozdil mezi smrtelnym hrichem a tim jinym, nenapsal jsi v cem a proc je wikipedie, jakozto agregator prumernosti, spatne... jsi uplne jako ten kolem sebe kopajici nebozak Stern
to, ze se forum ani realita neprizpusobuje tobe, je vec, kterou bys mel s prichazejici smrti prijmout a ne kolem sebe kopat nozickama
FYI a pro vsechny ostatni - je mi lito, ze nevedu tohle forum vice a hloubeji do sazeni, ale jestli se vam to nelibi, tak si trhnete nohou a muzete sazet to co sazite az do smrti nebo dokud vam to sazkovky nezatrhnou a pak rovnou pod most (v tragictejsim pripade jako je Exemplarni srab, muzete tohle forum cist leta a stale nepochopit jak ze se to sazi a slintat u 9 to 5 prace nad predstavou totalni nezavislosti sazkare). Hlavni duvod posunu sazkare je ten, ze ja jaksi nesazim, protoze jsem nasel value v necem jinym nez je sazeni a jaksi uz tu nenahodim tolik sazkarskych topicu. Presto vidim value ve vecech, ktery maji smysl (samozrejme ne pro demenenty, co si chteji ujizdet na svem ubohem zivote a latinskych citacich).
Pochopils nekdy Srabe, ze mam vsechny veci (pardon symboly), po kterych tak touzis a to diky vire, kterou tak pohrdas a nadto me nijak moc nezajimaji. Zjevne podvedome ano. To musi bolet co :D Protoze to je prave ta vec, co te tady tak sere a pritahuje te jako svetlo muru. Je zajimavy, ze nahazovanim latinskejch citaci, kterejm nadto ani sam neveris, si myslis, ze jsi za jakousi barierou, pricemz i ti chlapecci, co je tak moc potrebujes ponizovat, tak totalne citi tvoji nejistotu.
Taxan: dobrej pokus. Bohuzel nezabral na Sterna a nezabere ani na tohohle dacana.
znameni, kde konci lenost, jsou na kazdem kroku
Příloha 258