Původně odeslal
hanys
Pěkný příběh.
"Obejití systému" sázením (nebo čímkoliv jiným) je určitě fajn, ale zároveň si tím, že člověk nemusí chodit dělat 12ky do fabriky uvolňují ruce pro něco dalšího. U tebe je to třeba ten grunt a on to jak to popisuješ zní strašně hezky. Ale myslím, že "žít si svůj sen" není tak úplně to vo co go...vlastně tím jak jsi to napsal si zase uvědomuju, jaké by to bylo fajn mít v budoucnu "grunt" a tam mít svůj svatej klid. I když to tam samozřejmě není obyčejný klídeček máš tam plno starostí atd. jen jsem chtěl říct, že život nevidím tak lehký ve smyslu že mám 5 kraviček 3 ovce políčko a jsem zavodou a teď už to bude procházka růžovým sadem. Ale možná to tak nebereš ani ty nevím.. By jsi to mohl víc rozebrat s tím gruntem než jen "tradice předků...
Tím jako neříkám, že tohle neulpínání ná západním materialismu je krok špatným směrem klidně to může být krok tím nejsprávnějším směrem...ale jeden krok nestačí... teď například jsem se bavil se známým právě o té hodnotě pěnez, snažil jsem se mu vysvětlit, že když postaví peníze na piedestal a stanou se pro něho bohem (tou drogou) a že jakmile jich bude mít hodně a může si jezdit po Hawajích, Bahamách a všech takovýchhle prdelích bude mít svůj "klídeček" tak bude šťastnej....on šťastnej doopravdy samozřejmě nebude. Ale ten "klídeček" v sadu na zahradě nebo na Hawaji je podobně nebezpečný. Stres zkracuje život - no to je možný já mám ztres z celého světa, že se řítí do sraček. A ono předtím nestačí utéct do svého klídečku. I když by to bylo moc hezké...
Jinak s tebou prakticky v hodně věcích souhlasím neber to prosímtě nijak ofenzivně, je to myšleno přesně naopak...
Ještě s tou psychikou když si to člověk rozebere a uvědomí si že peníze jsou sračka tak je občas těžký nerozesrat svým podvědomím bank...