Proste pekne filmy, ktere musis pozorne sledovat (a myslet u nich) ale nevytvari zadny vnitrni pocit (zlost, smutek, zamysleni nad zivotem,...).
Printable View
Proste pekne filmy, ktere musis pozorne sledovat (a myslet u nich) ale nevytvari zadny vnitrni pocit (zlost, smutek, zamysleni nad zivotem,...).
Zdrojovy kod jsem nevidel, ale jestli Nolan skutecne dokaze delat filmy tak, ze je nekdo (kdo posuzuje realitu podle auta) prijme jako "ze nevytvari zadny vnitrni pocit", tak je Nolan proste Joker a genius.
Ta recenze na Inception je mimochodem ode me a vypada snad ze je o "nehlubokem vyznamu"?. Inception nevytvari zadny vnitrni pocit mozna ve vymletym mozku. Inception je uplne presny popis reality, pokud jsi to nepochopil, tak stale jeste hluboce spis.
Nolan (pozn. reziser co to natocil) ma nejpromyslenejsi filmy soucasnosti a to do nejmensiho detailu. Fakt ma stesti, ze neumi Cesky. Nolanovy filmy jsou hluboka filozofie, kterou ten genius umi naroubovat na americkej akcnak.
Wake up! NOW!
Pro vsechny technokraticky zalozeny mimone bych to zkusil po dvoudenni spankovy deprivaci shrnout asi takhle: zkuste si obcas predstavit, ze v neco, co apriori (a bez dukazu mimochodem!!!) pokladate za nahodu|vatu|bily sum|nic k zamysleni je ve skutecnosti neco nenahodneho|nesouci dost presnou informaci|promyslene do mrte tak, ze se mate placnout po hlave a rict tyyyyyyvolee... Pak ani neni treba moc studovat symboly, psychoanalyzu atd. byt to pak zacnete delat automaticky; proste to pak staci nechat pusobit:
http://www.youtube.com/watch?v=MWOJyegyRbM
Bezva... takze na nejnovejsim Nolanove filmu nekdo, kdo si rika "Joker" (=postava z minuleho Nolanova filmu), JEN TAK vystrili pulku kina prave v den, kdy tady resime, zda ty filmy maji/nemaji hlubsi vyznam.
Pokud jde nekdo udelat masakr v primym prenosu, tak kurva premysli o detailech a o tom, aby to cele silene poselstvi melo hlubsi vyznam. Pochopitelne neni nahoda ze se vystrileni kina stane u Nolanova Batmana a ne u Kung-Fu Panda... Rika to, ze Joker zije, ze Nolanovy filmy jsou pravdive a ze my na to serem a divame se na VSECHNO jako na zabavu.
Jsou tu na sázkaři i sekce o kouření a proto bych sem lupnul jeden film k tomuto kuřáckému tématu
Děkujeme, že kouříte / Thank You for Smoking (2005) | ČSFD.cz
film pojednává :Nick Naylor je úspěšný zaměstnanec velké tabákové společnosti a má v popisu práce velebit před veřejností a médii krásy kuřáctví. Díky své pohotovosti, cynickému vtipu a zkušenosti je schopen – jako každý správný ďáblův advokát – každou námitku svých odpůrců interpretovat ve prospěch zaměstnavatele. S dvojicí svých nejlepších přátel, pracujících pro společnost vyrábějící alkohol a pro jistou zbrojní korporaci, tvoří Nick trio známé jako Obchodníci se smrtí.
Ten chlapík "JOKER" z Denveru to promyšlený měl 100%, už i to že má v byt prošpikovanej výbušninama tak, že uvažujou o tom to celý odpálit, protože to riziko bezbečný likvidace je příliš vysoké... mluví o tom že to nebylo unáhlané vzplanutí...
Thank You for Smoking se mimochodem doporučuje na pick-uperskejch fórech a webech jako ideální předobraz "dokonalého muže, co sbalí každou" a zároveň jako praktická příručka manipulace. Chlapci pick-upeři se nad tímhle filmem rozplývají a snaží se "být jako Nick Naylor".
Každopádně je tam dost pěkně a otevřeně popsanej celej ten shit těch mediálních mrdek, co překrucujou fakta. Jedinej problém je, že ten film to podává v pozitivním světle a z hl. hrdiny dělá ultra sympatickýho borce.
Taky ještě něco přihodím:
God Bless America (2011) | ČSFD.cz
Už jsem psal koment jinde, takže jen přetisknu:
"So you can kill a teenager, but you can't fuck one?!" [--] Geniální (anti)popkulurní satira na konzumerismus, komercializaci, pokrytectví západní společnosti a na současný mainstream vůbec. Brutální, násilný, krvavý útok na normálnost. Vrcholně stylová a trefně parodující přehlídka společenských předsudků, ubohosti a lidské demence. Navrch kotel popkulturních odkazů a narážek na filmy, písničky, herce, zpěváky a zábavní průmysl obecně ("Dont you call me a fuckin Juno ever again!"). [--] První půlhodina stopáže je absolutní nářez a "The best day ever!", kde by si už jen každý jednotlivý televizní shot zasloužil samostatné pětihvězdičkové hodnocení (nemluvě o scénách typu "otravné řvoucí dítě"). Pak tempo vyprávění výrazně zvolní, ale celkově je to jednoznačně plus, protože hlavní, čeho jsem se u tohohle filmu bál, že to bude nakonec přepálená slátatina s pár skvělými scénami, ale tunou zbytečného nekvalitního balastu navrch. Což se (God bless America!) nestalo. Scénář je vynikající a překvapivě umírněný (včetně "střídmého" závěru, který je skutečně tak akorát, aby to bylo možné vzít vážně...) a jak už to u kvalitního humoru bývá, všechna ta sranda ve výsledku kupodivu divákovi i něco sděluje (a na rozdíl třeba od Borata se to daří). Dost možná nejvtipnější a určitě nejtrefnější "komedie" posledních let. [--] Jak píše Jiří Flígl (JFL), film je ve své podstatě přesně tím, co sám kritizuje. Aneb kritika popkultury a konzumerismu je zabalená do popkulturně konzumního kabátu. Ale takhle zkrátka popkultura funguje; nelze po ní chtít, aby se vymanila z okovů toho, co jí samotnou definuje, protože pak by to jaksi... přestalo být popkulturní. Mainstreamovou kritiku mainstreamu jinak dělat prostě nelze, protože by to mainstream nesežral. Jistě, že to ve výsledku dopadne tak, že typický mainstreamový divák po skončení pokývá hlavou, klikne na pětihvězdičkové hodnocení a odkráčí se dívat na Superstar nebo na Otázky Václava Moravce a bude si při tom namlouvat, jak je strašně nad věcí, protože on přece ví, co je na tom špatně. Nebo-li kritika mainstreamu může být totéž jako mainstream sám. Je to zároveň šílené i geniální.
http://www.youtube.com/watch?v=GEFj0Pngu_E
Mordemyho disclaimer: Tenhle film JE sračka, kdyby s tím chtěl někdo polemizovat, ale je to sračka, která ukazuje na problém podobně jako druhý díl Black Mirror, akorát to celé po lopatě neodkrývá (nebo-li God Bless America je příklad filmu, kde byla dokonale asimilována všeobecná společenská nasranost těch samých lidí na ty samé lidi, kteří budou nejvíc opěvovat tenhle film).
:thumbright:Citace:
Každopádně je tam dost pěkně a otevřeně popsanej celej ten shit těch mediálních mrdek, co překrucujou fakta. Jedinej problém je, že ten film to podává v pozitivním světle a z hl. hrdiny dělá ultra sympatickýho borce.
No je to tradiční americký film a tam to tak chodí, že ve většině případů má hlavní hrdina působit jako sympatickej borec, ale to pozitivní světlo tady na sázkaři už umí dost lidí odstínit.
ty vogo mordemy radi na csfd jak protrzenej :)
vygugluj cast textu z tohohle:
http://sazkar.net/forum/offtopic/zaj...1-4#post117889
mimochodem:
dneska v cajovne mel "prednasku" nejakej silenec, co se zasekl na tom, ze desatero je na prd, protoze k majetku prirazuje i "zeny" a tudiz nemuze byt platne... hustil to tam do hlavy u vedlejsiho stolku nejakymu chudakovi, az jsem litoval, ze nemam Mordemyho spunty
k me radosti ho tam trochu umravnila obsluhujici holcicka odkazy na ten Men from Earth (Pozemstan)
zaver: je prijemne nepohybovat se jen mezi silenci, vcetne casti tohoto threadu
jj, vidim
jsem tam též nějakou dobu reglej, ale nemužu se dokopat udělat těch 200 hodnocení natož psat comenty :D
muj velký nešvar - i při filmu sahnu po notasu a najednou zjistím, že jsem už jinde a mužu si to pustit znovu, nebo se na to vysrat - coz je o hovně potom
umanul jsem si, že si do přištiho léta pořidim HD projektor + plátno a udělám si u našich na zahradě takový private letní kino open air :D
BEZ NOTASU PO RUCE
Temný rytíř povstal / Dark Knight Rises, The (2012) | ČSFD.cz
http://www.youtube.com/watch?v=GokKUqLcvD8
v kinech od 26.7. Už se těšim jak malej
Jinak si tam zahraje tým z NFL Pittsburgh Steelers, jako tým Gotham Rogues
--------------
kdo neviděl začátek, tak tady¨
Batman začíná / Batman Begins (2005) | ČSFD.cz
Temný rytíř / Dark Knight, The (2008) | ČSFD.cz
Souhlasím s tím komentářem, především ten konec je vystihující. Na můj vkus si to nezaslouží ani tolik pozornosti, prostě jen další sračka tématicky někde kolem filmu Volný pád / Falling Down (1993) | ČSFD.cz, jen o dost hloupější, trapnější a nudnější. Jediný k zamyšlení je jak za to komerčně antikomerční téma Nerazzurro nekompromisně přilepil tři batmany :toothy8:
nie som si istý či to sem niekto nedal ale aj tak to sem prihodím
Nouzový východ / Revolutionary Road (2008) | ČSFD.cz
nj, kazdej masakr I. a II. radu v USA je VZDYCKY spiknuti
Třeba to nějak souvisí s obhájením jeho disertační práce, přímé potvrzení výzkumu jestli jde vystřílet multiplex?
Zelený svět / Tin Cup (1996) | ČSFD.cz
o chlapíkovi, který by mohl být schopným golfistou, kdyby to měl aspoň o malinko víc srovnané v hlavě...
jeste k tomu batmanovi:
genialni recenze zde: Je
nechapu ze culik este nema nejaky fan page.... vyroky typu:"Samotná maska batmana je absurdně komická a je těžko uvěřit, že by rozumný dospělý člověk něco takového vzal na sebe" atd. by nemely byt opomijeny
Já myslim, že jsou všichni spokojení...batman má po události rekordní tržbu, Holmes si splnil sen a diváci dostali realitu toho na co se těšili...
mel bys recht, kdyby Holmes momentalne nehral hlavni roli z nejlepsiho Nolanova filmu Memento / Memento (2000) | ČSFD.cz (a podle me nejlepsiho filmu co byl kdy natocenej a budu to opakovat furt)
[Memento svyho casu byl fakt zlomovej film, co za sebou nechal 90.leta s minulym stoletim; lidi ho tehdy nechapali, i kdyz to o co v nem jde neni az tak slozity - dokonce tehdy treba vznikaly weby, ktery jakoby desifrovaly o co v Mementu jde, pricemz kdyz clovek cte symboly a to se uci i mainstreamove podvedomi v poslednich letech dost, tak to neni vubec slozite.. ta novinka je o praci se strihem a pribehem, kterej odsejpa; dobre filmy z 90.let nebo driv jsou tocene uplne jinak]
netopejra sem videl vcera. nejlepsi na tom filmu byly nachos
ja se na to prave chystam, do dvousedadla do multikina se vsim vsudy, mam do sebe teda hodit par panaku pred filmem?
Chcete pozvracet, oba? :-D
Taky prej dávaj obnovoenou premiéru TITANICU až budete mít čas....
za to ze jsem nevidel titanic jsem stale povazovan za uchyla a asociala, takze proc ne...
batman dvojka byl uplne super, zajima me co se s nolanem deje, no neni mozny ten tlak vydrzet to je jasny
..aleano skutecne se na to chystame, vcetne prevleceni za "komercaky", mam prisnej zakaz ale informovat o tom, v cem to spociva, protoze to bude fakt perverze
Tak ale každý správný multiplexák si hned u vchodu musí koupit popcorn!
samozrejme ze bude popcorn!
Dvojak byla super, tohle uz tak super není. Podle me je to moc prehnany
Ale já i dvojku potreboval videt 2x takze ted jeste nemám poradny zaver.
o to vic se tesim
Četl jsem tu "recenzi" na blistech a nechápu, když autor sám pochopí, že se jedná o zfilmovaný komiks, že i přesto napíše to, co napsal. Mně se trojka hodně líbila, celkově nejvíce z celé trilogie, kecání mi vůbec nevadilo, jedničku si už skoro nepamatuji, u dvojky mě zaujal především Joker, zde byl nejen výborný záporák Bale, ale přidala se k tomu i catwoman a žral jsem i její perfektní hlášky. Pro mě popcorňák roku.
EDIT: Pokud ten film chcete shlédnout a objektivně ohodnotit, tak určitě zajděte do kina. Hodnotit tento film sledováním camripu, dvdripu .. v domácích podmínkách je jak půjčit si Ferrari a projet se s ním 100km po českých vesnicích. Občas mi ty hodnocení totiž tak připadají a ve skutečnosti i jsou.
ja v (multi)kine nebyl ani nepamatuju, o to to bude mocnejsi, uz se tesim..konecne pozitivni ohlas
ohledne tech recenzi mam pocit ze funguje jakasi stadnost, proste prvni recenzent neco natukne a podle toho to jede; tady je to trochu umocneny temi side efekty, ktere jsou na dost lidi uz asi moc, no uvidime; ferrari se hodi na vozeni hnoje pres milionarskou ctvrt
jojo to mas asi pravdu. kazdopadne dvojka podle me zatim byla lepsi.
Ale chci se kouknout na vsechny tri za sebou :-).
Tohle bylo moc pretoceny do absurdna
Hlavní je se pořádně předtím vyspat :) Tři hoďky v kuse, navíc děj skáče sem a tam, jsou tam zvraty, kdo je odkázán na titulky, tak je total ztracen a nemá šanci ten film vychutnat i kdyby chtěl. Ten film v hloubce pro mě překonává dvojku a ano, absurdní je, je tam spousta míst, kde bych se normálně usmál a ťukal si na čelo, ale beru ten film jako kdybych listoval komiksem. S akceptací tohoto faktu tomu nemám obecně co vytknout, jedno typické místo pro Hollywood bych tam našel, ale nechci spoilerovat.
jak rekl culik: absurdni je, ze by si clovek na sebe vzal masku batmana, no co myslis tou absurditou readere?
niekedy v 96 písal jeden film.recenzent celkom slušné recenzie(asi pod pseudonymom)-naťukol aj titanik:-), potom sa niekde stratil...
napr.
SME.sk | Film na cel
Taky moc nechci spoilerovat. Taky to beru jako adaptaci komiku a nemám s tim celkem problém az na to ze nekdy je to moc moc pritazene za vlasy a to nemám rad - pak z tebe dela reziser debila.
Když slyšim jak Christian Bale vytváří tim srandovním šeptajícím hlasem "tajemno" tak se prostě musim smát, je vyloučený abych na to někdy koukal. Trailer úplně stačí jako důvod. V americe má komiks historii, tam to pochopim, ale ze všech těch netopejrů, supermanů, spidermanů a amazing spidermanů co vyplňují mezeru mezi normálníma spidermanama bude brzo všem už blitno i tam a tenhle díl by kromě série mohl zakončit celou tu éru.
FFFILM: Recenze: Temný rytíř povstal [Dark Knight Rises] - 100%