Jo sem vul ze se na to divam takhle "unavenej". Tyhle ty veci co pises sem tam videl celkem jasne, ale ten celek mi proste utek(resp to nema takovou silu, az na ten konec "friends from heat leadger")
Printable View
No je vubec divny, ze si nepamatuju ty konkretni veci. On ten film ma spoustu fragmentu, v tom je asi podobnej s temi Watchmen, kteri sedi taky dokonale, ale za par mesicu mozna taky nebudu vedet co a jak. Mozna to dava smysl, pac ty rozfragmentovane filmy, kdyby bylo mozne je nejak zgeneralizovat do tech par vet, by byly spatne, pac by mely byt natoceny jinak. Nevim. Deje se toho ted hodne, treba s jednim panem krcmari***, tak mam hlavu taky dost zavarenou....
Stalkera nejak tak beru jako oslavu outsiderstvi a jiste specificke slabosti, na kterou se napr. Frick stiti i pomyslet a pripustit jeji existenci (rika tomu anarchie), ale ktere se snazim drzet, kdyz to jde:
^tohle uz jsem sem myslim kdysi psalCitace:
...because weakness is a great thing, and strength is nothing. When a man is just born, he is weak and flexible. When he dies, he is hard and insensitive. When a tree is growing, it's tender and pliant. But when it's dry and hard, it dies. Hardness and strength are death's companions. Pliancy and weakness are expressions of the freshness of being. Because what has hardened will never win.
Stalker je dobrej film pro sazkare, protoze vymyslet neco o zapasu, zhodnotit vsechny ty protichudne vlivy v kurzech, pravdepodobnostech, pocasi, forme atd (podle toho kdo co pouziva). je jako vstoupit do Zony. Rekneme ze Tradewind je Stalker. Sazi urcitym dost jasnym zpusobem, ktery je pro ty, kdo ho ctou, vcelku pochopitelny. Je jako ten Stalker, co hazi matkama po Zone a je schopen ji projit a vratit se (s vetsim bankem). Ale do Zony se da jiste proniknout i jinak (treba na sneznicich, co ma jedna 2 a druha 3 skejtova kolecka co ja vim..to ve filmu neni). Ale naucit se pohybovat v te zone, idealne zas aspon trochu jinym zpusobem (prestoze vsechny zpusoby=cesty vedou do jadra zony), to chce znovu najit tu slabost.
To Ovaris jj. poslední dobou jsem nějak nasranej, ale jak příjde jaro bude to lepší, tento víkend jsem opatřil přítelkyni, takže morálka půjde up (Orbital jistě psychoanalizuje, že dočasně). Orbe jakou knihou je dobré začís s tou psychoanalýzou, co mám začít číst.
Jinak co jsem viděl v poslední době, Crash - ultimátní sračka, Celého Formana - nejvíc mě asi opět zasáhly Lásky jedné plavovlásky a One Flew..., ale všechny jeho filmy mají co říct, Inception - když si člověk uvědomí, že je díky své mysli a možná jedné myšlence neskutečně slabý a nebo naopak silný je to zvláštní, Salt - sračka, Drive - technicky velmi dobré, osobně mě film zaujal z duvodu, že nedákážu pochopit motivaci hlavního hrdiny, nechat se nesobecky nebo naopak sobecky nechat zabít pro "ciží ženu" vzdát se peněz, mozek mi to odmítá zpracovat.
pro tebe jako pro praktika bych doporucil R.D. Laing - rozdelene self s tim, ze to co pise o pacientech rozvnou zacni vztahovat na sebe a jeho definice ne-patologicnosti, tj. to, co lide povazuji za normu, ze je nepatologicke, je dnesni spolecnosti experimentalne vyvraceno
na te knize je proste zajimave to rozebrani pochodu v schizoidni palici a dukazy, ze sileny clovek je mozna mnohem vic racionalni, nez normalni clovek; sileny clovek je mnohem vic pravdivy nez normalni clovek... nebo jeste vic natvrdo receno: sileny clovek je realite bliz nez "normalni"
tak kdyz vy takhle, tak ja takhle!
Donnie Darko / Donnie Darko (2001) | ČSFD.cz
Truman Show / Truman Show, The (1998) | ČSFD.cz
oboji je parada a myslim ze po shlednuti budete mit hodne o cem premyslet...
Donnie Darko souhlas! Starej film, co byl napred. Videl jsem nedavno a to jak tam lita ta koule prostorocasem to je to s cim sazkar pracuje.
sorry
ja som to videl dabovane.
http://rapidshare.com/files/13402067...bbb7.part1.rar
http://rapidshare.com/files/13402100...bbb7.part2.rar
http://rapidshare.com/files/13402141...bbb7.part3.rar
http://rapidshare.com/files/13402185...bbb7.part4.rar
http://rapidshare.com/files/13402221...bbb7.part5.rar
http://rapidshare.com/files/13402254...bbb7.part6.rar
http://rapidshare.com/files/13402293...bbb7.part7.rar
http://rapidshare.com/files/13402300...bbb7.part8.rar
:computer:All watched over by machines of loving grace:computer:
Tri dilnej dokument, co se mota kolem nastupu "informacni ery". Je o propojeni lidstva a vypocetni techniky, komunitach a altruismu(gigantische fraktal). Must see dokument. Tady je link na Torrent.
tak jsem si stahnul tu quiet earth kdyz nefungoval film c 1 a poskozeny .avi file (preci jen v brazilii ted stahuju film pres noc)
tak je to tu jakesi proklete
nemám, videl som to v čes.tv (s titl.)
Volný pád / Falling Down (1993) | ČSFD.cz
obcas si taky reknu "Jdu domu." ale v mensich davkach
link je zde:titulky jsou na opensubtitles.orgKód:magnet:?xt=urn:btih:3D48BCC455E3B82E39F8F8E593D04464BE8946D2&dn=L.Age.Des.Tenebres.FRENCH.DVDRiP.XViD-PROD&tr=http%3a//tracker.openbittorrent.com/announce
Ten film zacina jako Americka Krasa, uprostred je to 100% Ingmar Bergman a pred koncem je to ten Volny Pad (napadlo me to tesne pred P1trsovym postem, takze nahoda :) )
K filmu mam asi tohle: je to jako Marx - perfektni kritika, ale vychodiska ponekud pomylena. Ten konec mi proste az moc pripomina lidi, co prijeli do Brazilie (vcetne me samotnyho, jestli si to pamatuju dobre, ale uz je to fakt davno :) ) a jakoby meli pocit ze udelali ten velky skok a "ono" to "tam" bude. Jenze "tam" je uplny hovno a zadnej klidecek u more, zahradka plna zpomalenych lidi a zenska co zavaruje kompoty, ktery byste krajeli jablka. "Tam" to jde do dalsi faze, ktera je teprv brutalni a kde cloveku fakt docvakne, ze nestaci udelat jeden nebo vic hacku reality [prvni hack je opustit praci, skolu, nesmyslne vztahy] a pak zit s pasivnim prijmem v pasivnim zivote. Btw. z tehle faze si clovek v myslenkach chodi odpocinout do toho prvniho pekla anonymni civilizace (prestoze vi, jaka je to blbost).
Neboli evidentne ten clovek vidi moc dobre ten pruser v jakym jsme, ale o vychodisku radeji jen sni jako ta jeho hlavni postava. Kdyby nesnil, tak ten film nema zaver jakej ma, ale ten chlap by se octnul v hong kongu jako bila gay prostitutka nebo by sel delat bookmakera na ostrov Curacao do nejmenovane sazkovky na P...
Ale ten film je skutecne dobrej. Ty situace kdy je to amricko-krasoidni jsou mnohem lepsi nez original, neni to US film a neni to delany na efekt. Takze kdyz si jakoby ma ten hlavni hrdina uzit vykopnuti z prace, tak si chudak neuzije ani to, prestoze ta scena k tomu graduje. Film je hodne bohatej na stridani technik, ta stredni Bergamnovska cast je proste divadlo ve filmu, divadlo na divadle ve filmu a vysvetleny to nase postmoderni hrani si s myty na nichz si ujizdi i on. Zaroven je tam zvladnuty dneska uz skoro nezbytny prolinani realit - ty jeho imaginarni zensky a jeho imaginarni role, se kteryma zvlada svet tipuju zna skoro kazdej civilizaci zasazenej clovek, prestoze se s tim zrovna moc nechlubime.
Dik za film.
Citace:
titulky jsou na opensubtitles.org
ja tam teda titule v Cz/Sk nevidim...
Anglicky!
Nevidel jsem to a bojim se to stahovat, protoze vim, o cem to je. Viz ten link z myho podpisu: Slavoj Zizek - The Matrix, or Two Sides of Perversion
Je to kritika Matrixu od Zizeka, kdo by se tim chtel prokousavat, tak je to totez co pisu ja, akorat se snazim to psat jednoduseji (prestoze si vetsina lidi mysli, ze je to intelektualni onanie... no musim psat jeste jednoduseji).
Jak Truman Show tak Matrix pracuji s konceptem Big Other (Velky Druhy), s falesnou realitou, kterou je potreba strhnout a pak se dobrat ke skutecne realite. Big Other je zakladni koncept lidske psychy a problem je, ze neni skutecny. Neni skutecny neznamena, ze by mel byt bez rozmyslu strzen a znicen, to bychom stale delali totez, co v Matrixu a je to to, co si Mart mysli, ze je to, co mu pisu o jeho webech. Neboli sracky nelze jen tak odvrhnout a ocistit se od nich, falesnou realitu nelze "jen tak" zahodit nebo prohlednout. I falesne reality jsou svym zpusobem dulezite a je potreba s nimi zachazet opatrne.
Matrix i Truman show jsou primitivni archetypalni pribehy o hrdinovi, co obejvuje Pravdu a Sam Sebe. Zajimave na nich je pro me predevsim to, ze se stale opakuji, stale funguji a nikdy nic nezmeni. Je to takovy mentalni Rambo :)
Na doporuceni Ovarise, ktery tohle pry kdysi nechapal: Achilles a želva / Akiresu to kame (2008) | ČSFD.cz
Ted uz by chapal...
Problem pro Cecha muze byt takovy atypicky spad filmu. Ne ze by v nem byla vata, ale jsme zvykli na to, ze se treba 20 minut deje uvod, pak zapletka, pak pred koncem rozuzleni atd. A to tenhle film narusuje.
Jinak pro zacinajici sazkare dobry pribeh o tom, kdyz se zaseknete na picovine, co proste nefunguje a tlacite to celym svym zivotem. V Matrixu je mozne preskocit do jine dimenze... no a v tomhle filmu uvidite sami.
Kromě výbornýho CASINA, co už tu zaznělo a HUSTLERA je zajímavý ještě tohle....
Když si člověk odmyslí, tu americkou kino variantu, je prostě "boží", že se to opravdu stalo. Nezapomenu jak jsem to četl v novinách, studenti MIT ojebali casína. Karty počítal i Janeček z RSJ , dobrej BEJK.
Oko bere / 21 (2008) | ČSFD.cz
Velký hráč / Wielki szu (1983) | ČSFD.cz
od 5. minuty se láme chleba :)
Wielki Szu 7/10 - YouTube
Jeste k tomu Achillovi a Zelve. Ten film je zajimavej v tom, ze narusuje i dalsi schematicka pojeti.
Krome toho makej jak blazen a dosahnes uspechu je to jeste takove alternativni schema: vypadni z kanclu a delej neco nekonformniho (jako treba sazeni) a bude to ono. Zdaleka to nestaci.
Kdosi tu napsal, jak jsou filmy o nicem: tak tady je zduvodneni, ze i ty filmy (serialy atd), co jsou o nicem, jsou o necem: Lesk a bída popkultury | Mordemy
Stoji na tom cela medialni analyza na takovych tech skolach, kam chodi levicovi aktivisti, kteri pote, co se nauci, jak funguje ta iluze reality jdou psat cernou kroniku do idnes, aby byli ve 30ti uspesni alkoholici.
Kdosi tu napsal, jak jsou filmy o nicem: tak tady je zduvodneni, ze i ty filmy (serialy atd), co jsou o nicem, jsou o necem: Lesk a bída popkultury | Mordemy
Stoji na tom cela medialni analyza na takovych tech skolach, kam chodi levicovi aktivisti, kteri pote, co se nauci, jak funguje ta iluze reality jdou psat cernou kroniku do idnes, aby byli ve 30ti uspesni alkoholici.
něco pro Orbiho...
Zdrojový kód / Source Code (2011) | ČSFD.cz
Pred časom (leto 2011) som narazil na celkom zaujímavý fim. Zatiaľ tu nebol spomenutý. Všemocný/Limitless.
m.
Ten film jsem videl. Neni to vylozene ptakovina. Ale je to variace na to same tema, ale ke konci se to totalne zhrouti. Je to jak kdyz se mainstream snazi vzit si zpatky to, co fight club trochu rozesral. Sorry, ale udelat si zmeny vedomi a projit tisici pekly jen kvuli tomu, abych se stal americkym prezidentem to je trochu hardcore :D
Jeste retweetnu legendarni Sternuv clanek o filmu: Hrátky s čertem modernity
Amerikáni sú celkom srandovní s tou svojou "prezidentskou" úchylkou. škoda že s tým dojebabrú aj to čo by sa celkom dalo....
m.
Tebowing v South parku, konečně sme se dočkali
Faith Hilling (Season 16, Episode 3) - Full Episode Player - South Park Studios
Ještě teda za mě, jakožto nesázkaře, vám sem hodím jeden film. Když jsem na to minulej tejden koukal, hned se mi v hlavě objevilo něco jako "Tak nějak takhle to musí mít i sázkař": Pí / Pi (1998) | ČSFD.cz
Americké psycho / American Psycho (2000) | ČSFD.cz
tohle je pecka
Pred tydnem jsem to chtel stahnout a zapomnel jsem, tak dik za pripomenuti. Cet sem knihu (nedocet) a bylo to fakt psycho. Jestli mi na ty knize prislo neco sick, tak lidi co ji precetli, rikali, jaka je to bomba a s zivotem nepohli ani o milimetr. Americky psycho je spatnej trip.
Mezi vlky / Grey, The (2011) | ČSFD.cz
http://www.youtube.com/watch?v=gqP2o62sZMs
ty jo na to sem se těšil celou sezonu NFL, když na to byli ukázky skoro v každý reklamě během zápasu. Povedený!!!
Pokud Aljaška, tak se mi vybaví:
Into the wild
http://www.youtube.com/watch?v=taFaFEuwHLQ
Mohl by zde sklidit úspěch, je to film o mladém klukovi, kterého nebaví konzumní způsob života, peníze, majetek. Auto opustí, peníze spálí a vydává se za dobrodružstvím.
Co je plusem tohoto snímku, tak je podle podle skutečné události.
Reálného Christopher McCandlesse si vygooglíte sami a na youtube je pár videí ohledně cesty za jeho místem skonání. Negativní zajímavostí pak může být, že jeho věci nalezené na Aljašce se prodávaly na Ebayi...
Pak ještě přidám jeden reálný příběh člověka, který musel pro své přežití udělat něco, co by většina lidí odpískala po prvních hodinách.
127 hodin / 127 Hours (2010) | ČSFD.cz
http://www.youtube.com/watch?v=Ba1IhHAqLgw
Opět Aron Ralstona lehce vygooglíte. Na youtube je pár autentických videí z jeho kamery, které nahrával už pouze pro případ, že se živí nevrátí.
Nejdříve ale doporučuji mrknout na film, který až na pár scének je autentický.