Jop nejak tak to prebiehalo aj u mna + mi časom prišla obálka s verifikačným kodom ktorý som zadal...
Printable View
Jop nejak tak to prebiehalo aj u mna + mi časom prišla obálka s verifikačným kodom ktorý som zadal...
Dnes jsem ověřoval účet u BET 365 . Na chatu mi bylo řečeno , že jednou z možností ověření je poslat kopii občanky nebo řidičáku. Poslal jsem jim tedy emailem kopii občanky. Teď si říkám , že jsem měl aspoň začernit některé údaje. Chci se zeptat , jestli nemáte někdo představu, jak mají sázkovky zabezpečeny tyto kopie dokladů proti zneužití?
Zadne zabezpeceni proti zenuziti neni dostatecne. Vzdy to musi nekdo projit a ten nekdo to proste muze zneuzit. Samozrejme kdyz se na to bude moct divat vice lidi je tam ta sance vecsi. Tohle bych ale nijak neresil, proste se na to ted vyser. Riziko je vsude a kdyz nechces riskovat tak tam nelez. Zacernit udaje nebude reseni, asi je tam budou k overeni chtit ale nevim, zkus se na tyto veci poptat na chatu. Ja jsem posilal kopie dokladu nekolika sazkovkam, doted mne to nijak nepostihlo ale kdo vi :)
to už nejsou obavy, to je paranoia ... kurva, vždyť se třeba běžně dává pas na recepci na hotelu a recepční to okopíruje - pro cizineckou policii, každej do toho může nahlížet ; při platbě účtu kartou - tak tam už je to úplně na důvěře atd ... vy musíte mít strašnej život ty vole
Zadna paranoja, kdyz neco delam, tak pocitam s tim, ze se to muze posrat. Riziko v tomhle pripade je hodne nizke ale je tam. Ja to nijak neresim ani se tim nezaobiram a uz vubec si tim neseru zivot. Je to jako u sazeni, kdyz si myslim, ze mam value tak sazim a dal to neresim. Sazka vyjit muze a nemusi, dulezite je, jestli tam ta value byla. V tomhle pripade ma value tam ty kopie poslat. Delat si pak starosti, ze jsem to tam poslal uz ale zadnou value nema.
Čekal jsem , že mi někdo odpoví , že je tohle už paranoia:-) . No já si to nemyslím a nejblíž pravdě bude asi Wade. Prostě velmi malé riziko zneužití bude vždycky ale nemá cenu to řešit jako spoustu podobných věcí.
Diky za názory.
Devatenáctko , tvoje ironická poznámka není na místě. Myslíš si o mně , že jsem nějaký floutek, co je posraný , že někam poslal scan dokladu? Ne, nejsem z toho posraný.
Jen se snažím vyhodnotit případné riziko. Tohle vyhodnocení rizika mě slouží k tomu , abych se případně příště podobnému riziku vyhnul.
Když jsem posílal scan dokladů na Pinnacle ,tak jsem o nějakém riziku nepřemýšlel , ale když to posílám na české zákaznické centrum , tak v tom určité riziko vidím. A víš proč? Právě proto , že
je to české centrum a odpovídal mi čech.
Dám sem odkaz , jak se může zneužít taková kopie dokladů. Třeba tě ten článek zbaví víry v poctivost a čistotu českého národa.
Podvodníci našli způsob, jak si na vás založit účet - Měšec.cz
to jako že pan/paní XY co to má na starost na pinnu, je morálně víc zdatná než pan/paní ZŽ na betku?
ale tak jako tak je to všechno špatně - protože jestli dobře chápu, tak ten scan už posílals, že? příště napřed vyhodnoť ty tvoje rizika a pak se rozhodni - obráceně to moc smyslu nedává ...
Tak mě se stalo u winfootball. com, když končili, že po zaslání kopie debetní karty někdo obratem po zaslání zůstatku z winfootballu nakoupil za skoro celý účet letenky, přišel jsem na to asi po třech týdnech, operaci jsem reklamoval přímo u řeckých aerolinek a u banky, prachy mi dokonce vrátili dvakrát, po týdnu si, ale zase duplicitní vrácení strhli.
Celé to byla moje blbost, že jsem měl povolenou platbu přes internet (tu jinak aktivuji ad hoc).
Jinak bych to nehrotil, o osobní údaje strach nemám, internet je plný mojí pravé identity, data narození, rodného čísla, bydliště a dokumentů.
Jo ty karetni udaje si fakt hlidat. Hlavne davat pozor na zabezpeceni netu, neprihlasovat se z cizich pocitacu(keyloggery), nenechat rypat do sveho pocitace jen tak nekoho
Jak dlouho vám, co jste zakládali identitu v poslední době, trvalo než odklepli ověření?
Posílal jsem řidičák(před 14 dny) a trošku si pohrál s výpisem, který jsem zaslal před týdnem. Když jsem zaslal jen řidičák, na druhý den email "Je třeba provést další ověření účtu". Tak jsem jim to poslal a už týden tam mám "Jeden z našich pracovníků ověřuje váš dokument..."
Běžně to bylo ověřeno myslím max do 3 dnů.
dneska budu posilat OP a ridicak, tak dam vedet
ani ne dvanact hodin a ucet je overen, stacil OP a kod zaslany postou
Posílal jsem jim to(bankovní výpis) tam znovu, tentokrát naskenované přes skener, ať to má kvalitu a jejich odpověď ze včera mě celkem překvapila:
Jako nemám problém jim to tam poslat ofocené mobilem, ale popravdě něco mi tu smrdí. Nechápu co jim vadí na naskenovaném dokumentu :-?Citace:
Vážený pane XXX,
bohužel nejsme schopni přijmout Váš dokument pro ověření adresy, protože požadujeme fotografii Vašeho dokumentu pořízenou telefonem nebo fotoaparátem (ne naskenovanou). Můžete nám prosím poskytnout jinou kopii tohoto dokumentu pro ověření adresy?
Abychom mohli potvrdit Vaši adresu, zašlete nám prosím kopii dokumentu datovaného z posledních 3 měsíců. Tento dokument musí zřetelně zobrazovat Vaše jméno a adresu. Pro ověření adresy přijímáme tyto formy korespondence:
- účet za služby
- výpis z bankovního účtu (kreditní/debetní karta)
- účet za obecní daň (council tax)
- certifikát pojištění domu nebo vozidla
- účet za pevnou linku/účet za mobilní telefon
- doklad o hypotéce
- výpis z volebního rejstříku
- karta o pronájmu asociace sociálního bydlení nebo smlouva o pronájmu
- dopis od notáře ohledně koupi domu nebo zápis do katastru nemovitostí
- zbrojní pas (pro zbraně delší než 30 cm)
mozna ze scan se da lehceji sfalsovat :) rozmazanou fotku jen tak nepredelas
Možno ešte jedna príčina je že pri fotografii sú v súbore skryté dáta tzv. exif https://en.wikipedia.org/wiki/Exchan...ge_file_format
a ano tiež si myslím že scan sa dá oveľa ľahšie zmanipulovať.
Takže ofotit mobilem, otevřít v malování, Ctrl+A, kopírovat výběr, otevřít nové malování, vložit výběr a uložit. Ofocené to je, ale informace o foťáku či mobilu nejsou. brushteeth
Ještě jsem se nedostal k tomu, abych jim to ofotil mobilem, mám teď prioritnější věci na starosti, nicméně email dnes od nich:
Tak nevím co si o tom myslet. Je pravda že v ten den, kdy mi to neschválili, jsem ještě zkusil poslat v emailu to samý (ŘP a výpis) na [email protected]Kód:Váš účet byl plně ověřen
Dobrý den
Děkujeme Vám za zaslání kopie Vašeho průkazu totožnosti.
S radostí Vám oznamujeme, že v souladu s našimi licenčními podmínkami a sbírkou zásad jsme úspěšně ověřili Váš účet. Na Vašem účtu byl nyní dokončen ověřovací postup Poznej svého zákazníka (KYC), a proto nebudeme potřebovat další údaje pro ověření.
Doufáme, že budete i nadále využívat široké spektrum našich služeb a že s nimi budete spokojeni.
Pokud s výše uvedeným nebo něčím jiným potřebujete další pomoc, neváhejte nás prosím kontaktovat. V odpovědi na kterýkoliv email prosím uveďte své čtyřmístné bezpečnostní číslo.
S pozdravem,
Tým bet365
Korporativni pristup.
Posilal jsem kdysi na overeni uctu ve William Hill foto oriznute Photoshopem.
Foto zamitnuto a pozadali o jine.
Tak jsem poslal stejne call women foto stejneho nazvu ale original,neoriznute.
Zase zamitnuto.Ze je to Photoshop.
Tak jsem druhy den poslal zase stejne foto jinemu pracovnikovi a bylo to schvalene.
Tak nejak to bude i tady.
Co ted ctu na ruskych forech,tak Bet365 zacal plosne blokovat ucty hracum z byvaleho CCCP a zadat doklady pro overeni i pro verifikovane ucty.
Chteji fotky z pasem u ksychtu a notarsky overene doklady poslat do Anglie.
To by mne zajmalo jestli to nebude i tady.
fotku s pasom u tvare chceli po mne tento tyzden v 10Bete ...
Co mě hodně překvapilo. Volají gamblerům a dávají jim otázky a když testem neprojdou, tak jim blokujou účet. :lol:
otazky jakyho typu?
Klasický otázky co mívají i sázkovky na webu: Půjčil jste si někdy na sázení, trávíte u sázení více času než jste si plánoval atd.
Nevím proč to zrovna betko řeší, když jim tam kluci sypou peníze.
V UK se ted rozjela regulace gamblu dost huste viz: When the Fun Stops, Stop tohle uz si davaji sazkovky i do banneru. Ono je to prave proto, ze tam sypou lidi love a je to odvetvi co vydelava. Spolecnost si potrebuje udelat ty svy mentalni odpustky a nelikvidovat se jen tak otevrene a fasisticky, ale hezky odpovedne.