Přehledná a jednoduchá analýza útoku na Verge při kterém se útočníci obohatili o 35 000 000 XVG
https://blog.theabacus.io/lets-do-th...x-c6396ab36ecb
Printable View
Přehledná a jednoduchá analýza útoku na Verge při kterém se útočníci obohatili o 35 000 000 XVG
https://blog.theabacus.io/lets-do-th...x-c6396ab36ecb
https://www.coindesk.com/no-crypto-i...rians-anymore/
Vzdycky jsem si rikal,ze by byla skoda, kdyby si bitcoin a crypto jako takovy "privlastnili" libertariani.
Finanční správa zasahuje proti Airbnb. Data o pronajímatelích získala ‚analytickou činností‘
https://www.irozhlas.cz/ekonomika/ai...1807300649_haf
https://www.facebook.com/photo.php?f...2063708&type=3
Citace:
Ondrej Vavra Data ma FU nikoliv od Airbnb, ale os Ceske sporitelny. Airbnb rozesila platby smerovane na ceske ucty z jedineho uctu, ktery patri spolecnosti World pay pricemz v poznamce platby je vzdy uvedeno "airbnb a 10ti mistny kod platebni transakce pro parovani uvnitr aiebnb platformy". FU ma od letosniho jara diky zmene v zakonu pravo ziskat od banky infirmaci, na jake protiucty byly realizovany prevody.
zasna konspirace, zadna dohoda a irskem ani s kalifornii.
Hostů bylo kolik? slídil úřad u novomanželů kvůli EET. Podle kritiků překročil zákon
https://www.novinky.cz/ekonomika/479...cil-zakon.html
Aktualizace k Buffettovu mindsetu: krypto vnima jako podvod, akcie Applu a vubec iPhony za tisic dolaru bere ale jako cenove podstreleny.
https://www.cnbc.com/2018/08/30/warr...-recently.html
taky jsem zaregistroval a nechapu....jestli senilni, nebo jsme blbi, nebo ma proste vsazeno a zkousi, jak jeho prohlaseni ovlivni verejnost...
https://hacked.com/bitcoin-price-hit...ning-industry/ něco pro arbery :-) Otázka je, jak složité je provedení...
něco pro arbery Otázka je, jak složité je provedení...
Problém je, že cena v dolarech na černém trhu je/byla 140 000 -150 000 IRR/$ zatímco v článku použili cca 42 500 IRR/$, které existuje jen pro vládní nákupy.
CNB vypisuje kurz jednou měsíčně a teď je 116 000 IRR/$
No tot otazka, kazdopadne pokud si skoro v 90 letech zvlada rozumovat o iPhonech, je to zajimavy samo o sobe. Vlastne to z jeho pohledu musi bejt uzasna masina, pro cloveka, co dospival kratce po WWII - a ted ma funkce vsech tehdy futuristickejch pristroju v maly krabici. Takovej happy end a symbol neutuchajiciho pokroku. Ale crypto uz je ocividne mimo jeho myslenkovej ramec. Ono vlastne ani jeden ramec nema, vsechny roviny zaroven (technologie, politika, finance) se daj pochytit dost slozite, kor pro cloveka, co oznacil strujce bailoutu US bank za hrdiny.
Jo, jeste si do toho je treba pricist to, ze clovek, co se mu neco podari resp. na necem zbohatne, uz ma zakonite v jistym smyslu jeste tunelovejsi videni.
Kdyz je clovek loser, ale nevzdava se, nema zadnou myslenkovou kotvu, takze teoreticky muze byt otevrenejsi k novym vecem.
Samozrejme je tam tedy i ten druhy faktor, ze jedine ideove otevrenejsi clovek (tj. ten co neni ideolog a necha si realitou preorat mozek) ma snaci uspet. Jenze prave pote, co uspeje, nastava v dusledku uspechu utlum. Je to zajimave zarizene.
V tyhle fazi, kdy je krypto fakt predevsim takovy MLM, se i ty progresivni lidi a krypto invetsori zdrahaji myslim uverit skutecne tomu, co sami rikaji/pisou/citi.
Kryptomeny totiz opravdu nemaji misto v dnesni spolecnosti jinde nez v blackeconomy, kde po case budou proste skutecne demaskovany a pujde se proti nim jeste vic. Tj. WB je pomerne konzistentni. On veri spolecnosti na jaky zbohatnul a v jaky asi i umre a je to pro nej realita.
Jenze ten svet pujde dal a zhrouti se prave v okamziku, kdy restrikce dopadnou i na kryptomeny a temny stranky lidstva nebude mozny nejak rozumen kanalizovat a monetizovat.
Vse se zase vrati jako ve Watchmenech na zacatek.
Nicmene asi nema smysl tak moc kritizovat WB, byt samozrejme jako symbol laka kazdyho o nem vs btc premyslet. Mnohem horsi jsou revizionisti (reflektovany treba ceskyma Piratama), kteri ted opanovali kryptosferu s tim, jak se tu diky blockchainu stane kapitalismus s lidskou tvari. Jestli se neco opravdu nestane, tak to bude to, o co se snazi blockchain projekty pricemz soucasna spolecnost bude zahovana nebo snad ha ha jeste vylepsena. Kryptomeny bud rozmetaji nas svet asi tak jako vyuziti elektriny nebo jsou uz davno mrtve. Podle me uspeji a svet se diky tomu zvrhne do brutalniho tribalismu a valek. WB tohle nevidi a nemuzeme po nem chtit, aby to videl.
Využití krypta v dnesni spolecnosti je téma samo pro sebe. Obecně se ale btc jeví jako symptom par excellence, symptom, do jaký míry se svět jak ho známe meni (Buffetovo přilákání kryptu by takovou povahu mělo). Nebo jak by se mohl zmenit. Rozmach fintechu imho živí mj konkurence krypta coby ztelesneni ultimatni inovace. Protože současný finanční sluzby mi prostě i z pohledu beznyho spotřebitele prijdou dost neohrabany.
Vydal jsem se teď na Balkan (btw vřele doporucuju Sarajevo) s tou Revolut aplikaci. Je Ok, jenže i tak prevod peněz na ni zabral cca tři dny. Nehledě na to, že jsem se v pripisovany částce překlep a i za relativně malou sumu (pár desítek tisíc kč) jsem platil nemalej poplatek. Bitcoin coby neoficiální alternativní měna světa by mi i pri stávající relativní volatilite přišel jako lepší varianta. Třeba ubytování bych radši platil aplikaci s cryptem na místě při checkoutu než hotovosti nebo běžnou bankovni kartou, kterou jsem vůbec tahat nechtel. OK, na to se hodí karta od revolutu, jenže aby ji člověk vubec dostal, musí si ji objednávat a v digitální éře spoléhat "analogově" na poštu. Koncept ruznejch kryptomenovejch peněženek, kam si prostě člověk dle potřeby preleva peníze, mi dává větší smysl. Vše digitální, v ramci mezi hned. Z krypta se da kvuli volatilite dělat prdel, ale mně prostě i jakože progresivni fintech Revolut prisel místy hrozne oldschool. Tim chci rict, ze zabrednout do popsanyho revizionismu je snadny a ziveny do znacny miry stavajicima institucema. Je to jako si vydrzovat avantgardu pro vlastni inspiraci a zaroven se ji snazit vyklestit, protože hlavni devizou krypta uz tak nejak dle nazvu nejsou jenom rychloplatby.. Takovej stav zdanlivy symbiozy podle me muze trvat ještě nejakou dobu.
Tady nebude chyba v Revolutu.
1) EUR platby připisuje ještě ten samý den, pošleš na UK účet ráno a v poledne to je na Revolut účtu (musí to být SEPA, ne SWIFT)
2) CZK platby můžou trvat déle, protože to není SEPA a ještě tě možná ověřovali, pokud to byla větší částka
Pokud nechceš fyzickou kartu, můžeš si vytvořit libovolné množství virtuálních karet, nastavit limity, libovolně je blokovat a odblokovat.
Můžeš použít virtuální kartu nebo fyzickou, funkcionalita stejné. A jak bys chtěl tu fyzickou kartu fyzicky doručit? Možná dronem by to bylo víc sexy než pošta ;)
Domy, veřejný prostor, auta, bezďáci na ulici, oblečení lidí jak v Česku před 20 lety; ale běžní lidi naprosto super, je to kousek od provařených destinací typu Kotor, Dubrovnik... a přitom je to pro většinu lidí ze "západu" velká neznámá.
Zajímal jsem se, jestli by tam šel v nějaké bance otevřít účet; v jedné bance ano ale bez online bankingu; v druhé lze volně disponovat jenom s RSD, pokud bych chtěl EUR účet, tak bude jenom na "koukání" a odchozí platby jen na pobočce. Když jsem se ptal proč, úřednice mi jenom velice upřímně řekla "To je Srbija".
Na druhou stranu na každém rohu směnárna s férovým kurzem a spreadem pod 1 %. S jejich historií zemí zničenou bombardováním, potom hyperinflací před pár lety, jsem se tomu vlastně nedivil.
Jsou zvyklí používat Euro, ceny nemovitostí, dovolených atd. atd. uváděny v eurech. Není to ideální, budoucnost eurozóny nejistá (viz Itálie...), ale pořád lepší než dináry a musím říct že pořád lepší než Bitcoin.
Nevím, kde bych tam utratil Bitcoin... vlastně jo vím. Uprostřed Bělehradu staví šejk z Abu Dhabí podél řeky obrovskou novou čtvrť s megamrakodrapem.
Asi jako kdyby se v Praze začal stavět nový Pankrác, ale třikrát větší a ne na periferii nýbrž naproti Pražskému hradu. Tam historické centrum není, takže nema problema.
No a hlavní pointa - moc se jim to neprodává, takže si tam jde koupit byt i za bitcoiny a se slevou.
Na http://tether.to mám (prázdný) účet, zhruba přes rok už jsou registrace "temporarily offline". Ale i když tam člověk ten účet má, vůbec nic se s ním dělat nedá, a přitom bych docela rád.
Bitfinex tak nějak pořád mění banky, možná mi něco uniklo ale letos už stihli vystřídat Taiwan -> Polsko -> Německo -> znovu Německo -> Nizozemí -> Portugalsko -> Puerto Rico -> USA -> Bahamy -> Hong Kong.
Všechno postupně zavřeno, někdy i během pár dnů.
Mají svůj Subreddit, který sice cenzurují, ale dá se zjistit, co bylo zcenzurované: https://snew.github.io/r/bitfinex
Tether má taky Subreddit, tam je pro jistotu všechno mazané rovnou automaticky.
Včera ohlásili, že zavedli "new, improved and increasingly resilient fiat depositing system", který spočívá v tom, že nikomu neřeknou, kde mají banku a občas napřímo spárují člověka, který chce vybrat a člověka, který chce vložit.
Tohle je výsledek centralizované směnárny, která se snaží obejít banky. Už je tak v háji, že neví kam dál (aspoň je má ty dvě miliardy dolarů na účtu, že ano, někde, možná).
Já bych tomu s oběma zavřenými očima řekl hawala, bez zavřených očí bych tomu řekl praní špinavých peněz. Ale možná to fakt je ten "nový vylepšený a stále odolnější systém".
U Revolutu muzes dobijet jakoukoliv kartou (asi debetni, mozna i kreditni to nevim) zadarmo. A pak si to zkonvertujes do jaky meny chces. Jen ten revolut musis pouzivat ty limity se zvysi samy. Ja ted zkusil 2500E to proslo, mozna jde i vic.
Jinak souhlasim, je to takovej lepsi skrill nic vic. CS chat otravnej, ale lepsi nez skrill bez VIP. Skrill karta mimochodem zpocatku mela taky skoro fer kurzy.
Chtěl jsem vypíchnout, jak je pohodlny instantne nakladat s penězi bez ohledu na to, jestli je zrovna všední den dopoledne a jestli k tomu mám zrovna spravnej kus plastovy karticky (Revolut). Je to samozřejmě za současný situace poněkud wishful thinking, technologický možnosti krypta však něco takovýho hypoteticky umoznujou, tedy jsou vlastně i ideologickym tmelem onoho wishful thinking. A v ere startupu je právě wishful thinking mnohdy to, co pálí reálný ekonomický zdroje. Teď jde o to, co se tom tmelu vystaví. Zajímavé je toto nahlédnutí do Číny: https://www.coindesk.com/what-chinas...-about-crypto/
Může se i při zohlednění našich balkanskejch zkušenosti prosadit služba typu Alipay nad rámec jednoho státu? Nebo je tady šance pro crypto? Obojí? Aby nakonec nerozhodlo právě to, co naznačuje Orbital. Že za krypto si člověk vicemene anonymne koupí cigara, aniž by na tom byl penalizovan na svym profizlovanym social credit score.
-------
V Sarajevu jsem jinak čekal, že eura budou akceptovat víc. Nebrali je treba ani ve vyloženě turisticky zaměřenym baru, kde by clovek mistniho v nedeli v noci pohledal. A ještě travelersky off topic, Belehrad je peknej taky, na můj vkus ale dost placatej.
Ja dodam, ze dobiti kartou jde jenom v urcitych menach - GBP, EUR, USD, AUD, CAD, CHF, CZK, DKK, HKD, NOK, PLN, RON, SEK.
U ostatnich vice exotickych men jde dobit jen prevodem nebo s konverzi, ktera uz zadarmo neni.
Pokud by to tedy lakalo nejakeho honice bonusu na kreditkach, muze to fungovat, ale asi ne navzdy.
Pak je jeste podobna sluzba Transferwise, ktera nedavno musela zavest poplatky:
https://www.reddit.com/r/digitalnoma..._transfer_fee/
Spocitali si, ze na mnoho prevodu doplaci (zisk z prevodu men nevykompenzuje poplatek bankam), takze v podstate zavedli poplatky jako normalni banka.
No tak Skrill byl taky temer zadarmo ze zacatku. Ted to proste par let bude fungovat a pak prijde nejaky Fintech 9.0. Nebo to ten clovek dokaze ztransformovat. TW maji tu samou kartu bych rekl, stejny limity, jen je o neco drazsi. TW mi prisla jako sluzba na hovno, ale zjistil jsem ze umi 2 unikatni veci: vybrat USD z aypalu jako USD a zaplatit lokalne ucty vsude mozne po svete jako domaci transfer, coz se hodi treba na elektriku a tak. Bankovni ucty v novy zemi byvaji problem a tohle ulehcuje situaci. Platit ucet mezinarodnim prevodem ta platba sama je drazsi nez ten ucet zpravidla plus tam muzou byt problemy se zauctovanim.
U revolutu udella si nekdo verifikaci? Je to problem nebo formalita?
K Belehradu jen teda taky, ze je to moje oblibeny misto. Je to klasicka Evropa, jako Blava, Budapest nebo Viden, ale je citit ze tam neni ta zasrana Evropska unie, ktera sice dela vsechno hezky, ale tak uniformne. V Belehradu ty stary stavby se proste rozpadaji a nikdo je zatim neopravuje. Nejak se mi libi kdyz stary veci vypadaji jako stary a kdyz se treba i rozpadnou. Nebo aspon nejaky. Neco takovyho sem chtel rict. Cesko v 90. letech tak vypadalo jeste. PLus ze v centru je zarostly nadrazi s rumistem, kde jeste neradi developeri. Sice se tam stavi, ale ne vsude.
Oblibeny misto je na soutoku Dunaje, dlouho se mi o nem zdalo, jsou tam hospody, dobre se v nich sedi na molu. Vzdycky si tam vzpomneu na moji oblibenou knizku z detstvi Lodivod Dunajsky.
Srbsko nebo MK je zeme, kterou jeste uplne nepozrala ta standardizace. Ale to se patrne stane. Ten EU vliv je citit i tam uz ted a porad je to Evropa. Jen zpomalena.
Ten fer kurz smeny na Euro je normalni v jistym slova smyslu. Ty balkansky ekonomiky jsou EURO-izovany. Cerna hora ma Euro, Bulharsko melo defacto marku, pak Euro i pred Eurem. Ty zeme vzdaly monetarni politiku, takze jejich vlastni mena je defacto Euro. Srbsko, i kdyz neni v EU, plati proste Eurem. To fee je za smenu ty vlastni meny. To samy se deje v LATAM a USD. DOkonce jeste nizsi feecka za smenu, treba 0.25% oproti stredu.
Zajímavý zákon v UK ohledně danění příjmů z crypto:
Post o výběru většího počtu Bitcoinů a daňení za rok 2017.
Ještě nějaký čas nebude mít jistotu, zda mu to berňák opravdu uznal, ale určitě lepší cesta, než vysolit nějakých 15% či kolik tam mají.
"He also said that he will attempt to put it all through with the view that the transactions were highly speculative and that no tax should be due."
https://www.reddit.com/r/BitcoinUK/c..._a_house_with/
V poslední době se hodně rozšiřuje Initiative Q, který chce vytvořit platební systém podobný XRP, XLM. Plánuje ICO, kdy bude nabízet investici těm, kteří se registrují. Je to takové pozvánkové Ponzi, kdy každý může přizvat až 5 lidí a dostane za to tokeny navíc kromě samotné registrace. I když je to shitcoin, tak by to nějakou hodnotu v budoucnu aspoň krátkodobě mít mohlo, jak ukazují zmíněné XRP, XLM. Jestli bude zájem, tak můžu třeba do promo sekce dát ten link. Jinak při registraci samozřejmě nedoporučuji dát nejpoužívanější email :-)
zajimavy taky je, ze to ani nepredstira, ze jde o kryptomenu, ale rovnou se vuci nim vymezuje. ze by dalsi varianta faze marketingovy uprimnosti, kdy se nepredstira, ze jr kral nahej a jde ciste o Ponzi? https://initiativeq.com/FAQ
K tomu se uz dohrabaly klasicky letadla nedavno v ramci hrani si na pravdu. Plus uplne stejne funguji nejaky ty divny eth tokeny (s divnyma jmenama, nevzpomenu si ted) (funguji snad jako nejaky ty loterioaukce kde se prihazuje koruna). Tam ti rusaci snad taky prinzali ze jde o mlm.
Imo je ted dost zajimava situace jak jde cena dolu a mineri krachovali uz predtim. Ted se ukaze jak je bitcoin odolnej a jak ustoji ten tlak na spiralu smrti.
Hashrate zatim zas tak brutalne nepada, ale tady je samozrejme zase ta otazka, do jaky miry nejsou podobny ukazatele cinkly
Myslis jinak, ze by tu spiralu smrti velky zvirata Jihan, Roger a CSW nechali rozjet? Dalsi brutalni sesup bitcoinu by rekl bych zakonite sejmul i vsechny dalsi coiny vcetne tech, za ktery se ted tak bijou.
No, velky zvirata zrovna tyhle 3 panove asi nejsou pokud jde o net worth.
Mineri musi prodavat jako vzdy temer vse, ted jeste mnohem vic, nebot nepokryvaji naklady elektriky vesmes, takze i kdyby chteli drzet, tak nemuzou. Do toho si muzem pripocist hodler-whales, ktery si zijou nekde na vysoky noze a musi na stejnou castku fiat prodavat mnohem vic btc.
Jak vidite vyvoj kursu btc v nasledujicich mesicich? Prece jen v tom mam nejake penize a tak me zajima nazor vas tady na foru.
Podle me ted btc prochazi celkem velkou zatezkavaci zkouskou. Ja osobne si myslim, ze se bude opakovat minuly rok, jen opacne, t.j. ze kurs btc bude az do konce roku jen a jen klesat a po novem roce zacne pomalu zase rust. Otazka je, kde bude to dno, kam btc ted pada. Myslim ze to muze jit az pod 1k USD a tam nastane zase takovy ten psylologicky moment a ten vyvoj se otoci. Kazdopadne si myslim , ze to btc ustoji tak jako uz vicekrat v minulosti.
taky bych to tak videl, neprikupoval bych dokud btc neukaze silu smerem nahoru a zmenu trendu, zatim je to rizeny volny pad.
ked btc klesne niekde ku 1500 USD tak je s nim koniec
Ten pád je prakticky stejně velký jako před 4 lety, podle mě už to o moc níž jít nemůže.
Tak pokud jo, tak je novy paradigma. Me prekvapuje jak moc se ta historie opakuje. Je to samozrejme neprijemny, nicmene pokud se to zopakuje az tak moc, tak se to bude opakovat i po puleni. Krachli dalsi mineri. Co me ted zajima je rust relativne k dalsim kryptomenam. Pri poklesu btc ukazal svoji silu.
Renys, je mi lito, ale rikas zase nesmysly z mainstreamu, ktery z definice jsou blbost, protoze vetsina vzdycky prodelava. Urcite byl dobrej cas nakupovat za 6K a ted je jeste lepsi cas. Picovina byla nasledovat trend minulej podzim. Picovina je nasledovat vetsinu, vzdy a vsude.
Ja sem nic neprodal a furt shromazduju i co plati na affilech, zacinaji to byt zase relativne procentualne k BTC banku zajimavy castky, tak se na to da taky divat no.
Pokud je bitcoin odsouzenej k nezdaru, tak budiz. Pokud to neni kravina a ma jit treba na 1M usd nebo nejakej jeho derivat, tak nemuze zhodnocovat jinak nez takhle eraticky. Nebude proste rust o 25% rocne, neni tam zadnej stabilizacni mechanizmus a je tam mnoho mechanizmu, co budou delat bubliny.
Neni duvod proc by mel bitcoin jit na nulu kvuli prekroceni jakykoliv psychologicky hranice. Pokud pujde na 1 USD, tak koupim vsechny a je na svete dost bohatsich lidi, co to udelaji pri mnohem vyssich cenach. Navic cim nizsi cena, tim spis nebude urcita cast lidi prodavat. Problem je jak cena bude kolidovat s minerama, jak moc se bude mining koncentrovat, jak moc je pravdepodobny 51% utok. U mensich blockchainu tipuju tohle zacne byt issue, doufam ze to BTC prave posili.
Orbi ja jsem trader, a predikuju blizkou budoucnost, coz je moje edge, ktere me zivi. Stale bych btc nekupoval. Ted nakupovat, leda tak se zamerem drzeni v dlouhem horizontu, to jak pises se projevi edge "jit proti davu", ale to musi byt jen zlomek kapitalu. Pro me cas nakupu teprve prijde.
renysi, me je jedno jestli je nekdo trader nebo zenska z domacnosti
je velky mnozstvi loseru a to jsou ti, co jdou s davem, a maly mnozstvi winneru, co jdou proti davu
jit proti davu neznamena bejt posranej se zlomkem kapitalu, jit proti davu ma smysl se vsim kapitalem a se vsim zivotem, ale i to se da delat ne sebevrazedne
ja uz fakt nevim jak to sem mam napsat a proto nepisu nic radsi, to ti fakt nestaci sledovat muj zivot zde na sazkari, neni to snad live experiment cely; to co sem pisu, tak tak ziju a svete div se, a ver mi ze ja se divim taky sam (protoze zaroven ctu a vnimam ty blaboly lidi kolem sebe), ono to fakt funguje
prumernej clovek, s prumernou strategii, s prumernym risk aversion, proste bude vzdycky jen prumernej loser, co ho kazdej ojebe
tim nechci rict, ze kdyz mam uplny hovno, tj. kdyz jsem podprumernej loser, ze mam neco strelit a doufat, ze to vyjde
chci jen rict, ze ta filozofie, ktera je citit z tvych postu, je proste opravdu nefuncni, nikam nevede, je to ostuda evoluce
ty tradersky kecy jako nasledovat trend kdyz se potvrdi, to jsou strasny hovna
uplne vidim ty lidi jako dav na vaclavaku, kterej nasleduje prvniho, co zacne zdrhat a uslape se v prvni ulicce, je mi proste fyzicky nevolno, cist tyhle rady, protoze proste vedou ke zkaze
buh ma rad odvahu a ne hrani na jistotu
Orbi, ja nejak nemam moc chut se nejak prit v nazorech. Ty mas nejake zivotni zkusenosti a ja zase sve. Dulezite je, ze nam to funguje. Ja s tebou souhlasim, jit proti davu je dobra myslenka, to looserech, nemam co bych vytknul. Ale ted v tom trhu, kterej je zdimanej a jeste nejakou dobu bude, si tezko kdokoliv muze dovolit zamknout celej kapital. Opportunity costs jsou moc vysoke. Mozna jsi si az moc jistej, taky takovy stavy mivam, to kdyz se vezu na nejake obr uspesne vlne. Ale nechavam to je pro sebe, protoze mi ta energie z prehnane jistoty spis ublizila. Ale myslim, ze kazdej mluvime o necem jinem, ty o evoluci, ja o spekulaci.
Lidi, jak to mate s vybery v cryptu u sazkovek? Nabizej docela velky casovy rozpeti casto. Ja treba vyberu 1000 USD a mam v ten moment aktualni zavaznou cenu kolik dostanu BTC, nebo spise muzou to urcit kdykoliv podle aktualniho kurzu? Urcujou to ferove, nebo si trochu upravi ceny? A taky muze chvili trvat nez si vsimnu vyberu a aby to crypto nebylo zatim 10% dolu a budu moci vlozit mene na dalsi sazkovku.
Ja to beru, ze kdyz chce nekdo delat velky veci, tak musi na to jit jinak nez ostatni a riskovat. Zas na druhou stranu nekdo ma rad svuj klid a pohodu. Navic je to relativni. Treba ja pro nekoho muzu pusobit jako dobrodruh, vsadil jsem na tyhle internetovy veci pred 15 lety, nebudoval zadnou karieru, lidi si treba klepali na celo, ze nebudu mit duchod(LOL). Ale ty jsi samozrejme jiny level, vetsi rizika, vetsi stres, vetsi vysledky. A nekdo si da sve pivko po sichte ve Skodovce a pohoda, penize mu staci, ma sve "jistoty". Kazdy to ma jinak.
Ja mluvim na tomhle foru o value, furt o nicem jinym.
Nemuzes mit value v tom ze jdes proti davu a s davem. To logicky nejde. Asi jako kdyz mas pk barcelona 1.03 a pk nejaky loser 30. Proste vydelavat se da jen na jednom nebo na nicem (kdyz je kurz spravne nastavenej). Jina vec je, ze tech 1.03 proste bude skoro porad vyhravat a to lidi mate v tom, ze to ma value. K tomu si pricti tu herd nature lidskou a katastrofa je dokonana.
Jsi proste na strance, co rika, to co rika. Jestli si pamatuju, a nic proti tomu, narodil ses trochu se zlatou lzickou v ustech. Potkavam hodne takovych lidi, je to jiny mysleni a ja proste vim, ze zkrachujou. Mozna ne za svyho zivota, kdyz jsou opatrny, ale ve druhy, treti generaci, uz s jistotou.
Ty kurzy 1.03, kdy je temer jistota, ze jakysi trend bude pokracovat, jsou ten mor. Nechapu o cem se tu bavime. Udelal jsi chybu u toho btc kde jsi tvrdil, ze spadne na 800. Furt ses nepoucil a naopak davas rady, ktery na jakymkoliv traderskym foru o cemkoliv v circlejerku si opakuje 99% lidi. Neni mozny aby to fungovalo. Bank bere maly zlomek z toho 1%. Ten zbytek z toho 1% kontrarianu shori zas na necem jinym.