chápem. Aj keď sedliacky rozum mi hovorí - kurva, ČO je to ten Twitter? Stará Pohlová mala možno pravdu.
Příloha 311
Printable View
chápem. Aj keď sedliacky rozum mi hovorí - kurva, ČO je to ten Twitter? Stará Pohlová mala možno pravdu.
Příloha 311
V obri ztrate je dneska uz kdekdo. O zisk zjevne prestalo jit. Cesky infopodnikatele zasadne udavaji obrat, americti infopodnikatele udavaji pocty uzivatelu (ktere zameni s poctem registraci eventuelne navstevniku).
Tenhle svet skutecne se davno vymknul z kloubu. Jak pisou u Culiku, svetovy miliardari skupuji predrazene neobyvatelne "barabizny" v Londyne, ve kterych nikdo nikdy nebude bydlet, ale jsou luxusni a maji luxusni ceny, protoze je po nich poptavka a jsou skvelou investici, protoze cena roste. Mimo jine to naprosto rozesira trh s bydlenim, protoze to cele tahne nahoru cenu i vsech ostatnich - ne tak luxusnich, ale obyvatelnych - obycejnych domu.
Neni divu, ze se tu kupuji hovna za miliardy a jejich cena jde dal nahoru. Politika levnych penez + technologicka zmena, kde vitez bere vse. Je uplne jedno, ze to vsechno, co vitez vezme, vyhodi za nejakou nepouzitelnou nemovitost v Londyne nebo web, ktery nikdy nebude v cernych cislech. Napakuje se na tom jen dalsi zbohatlik, kterej s tim udela to samy. Zjednodusene receno. Za miliardu, co nekdo (osoba A) proda nevydelavajici twitter si koupi neobyvatelnou budovu v Londyne a dal bydli v cool hipsterskym pronajmu v Seattle. Osoba B, co prodala barabiznu, vesme tu miliardu a koupi akcie twitteru. Osoba A i osoba B takto "zainvestuje" sve zisky z podnikani.
V dalsim kole, nebot se podarilo IPO twitteru i prodej barabizny za miliardu a miliardu, cemuz by normalni clovek neveril, cena stoupne. Jednak tu jsou ty levne penize, jednak se to podarilo v minulosti, tak jsou ocekavani vysoka. Twitter 2.0 se proda za 2 miliardy a dalsi barabizna, protoze je v sousedstvi barabizny toho, co prodal Twitter 1.0, se proda taky za 2 miliardy.
Online i offline to ma zajimave konsekvence.
Online totalni nymandi a vyjebavaci co neui do 5ti pocitat, prorazi s realne nesmyslnymi projekty nebo na ne prinejmensim naraisuji love, coz je uspokojivym ucelem (opakujeme! nejde prece o zisk!) a davaji rady a pisi ebooky, jak udelat startup.
Offline ceny bydleni vicemene kopiruji ten narust cen barabizen, protoze lide veri, ze nemovitost je jako nemovitost.
Tohle byl jen modelovy priklad samozrejme, ale podstatu dnesni reality to vystihuje.
A do toho jsem zapomnel dodat, ze Vera Pohlova + 7 miliard lidi dale sedi na prdeli a to co je popsano vyse pouziva jako vymluvu, aby na ty prdeli mohli sedet.
Kazda doba ma zjevne sve silene stranky, ale ignorovat tu silenou dobu nebo ten bozi vytlem (ktery neni ale urcen pro lidi narozdil od slz), kdyz v tom clovek zije, tak to je teprv to silenstvi.
Po geniálnej CZ stránke Daruj hovno prichádza pokračovanie zo sveta: Přenos pachů na dálku
Konečne budeme môcť do sýtosti obšťastňovať našich milých (ne)priateľov svojimi exkrementami a prdmi:-D
Jak jsem ted cetl, cos napsal, tak jsem si uvedomil, ze cekam na jednu vec, ktery se nutne dockat musime, ale je fakt otazka kdy to prijde.
A tou veci je, kdy kultura zalozena na reseni a spotrebovavani cim dal vetsich debilit a zdanlivych hedzi proste narazi na dno.
Jako dalsi priklad uvedu myho bratrance z Reichu, kterymu v hrbolu cosi vrzlo v aute a on nelenil a jel do servisu, kde vyhodil na jeho pomery slusny love za vymenu soucastek, o kterych ho sam nemecky mechanik presvedcoval, ze vymenit nepotrebuji.
Cim dal vic se resi detaily a tim vic se rozvolnuje celkovej obraz, az uz ten celkovej obraz prijde iluzorni. On tu samozrejme je a ma tim vetsi value o nem vedet a pouzivat ho. No takze celkovej obraz ted je, ze dna picovin zdaleka nebylo dosazeno. Je to opravdu fascinujici, kam az ty picoviny mohou zajit.
Tak za prvé, ako toto všetko dopadne si pozri tu Idiocracy. Doporučujem.
Za druhé, otázka znie ako s tým čo sa deje naložiť. Súc poučený vlastnými chybami vylučujem cestu Dona Quijota. Boj s veternými mlynmi má nulové value. Moja rada znie, VYUŽI TRENDY spôsobom, ktorý má VTIP. Stará taktika boja keď je nepriateľ v presile, je použiť proste lesť. Inak ho neporazíš. Tou ľsťou v tomto prípade je dať stádu pocit že dostalo presne to po čom túži. Stádo túžilo po FB, tak ten FB dostalo. Stádo túži po iPhone, tak mu ho Jobs proste dal. Úradníčka túži po pocite že je múdrejšia a dôležitejšia ako ty, tak jej ten pocit s úsmevom daj. Ľudia chcú od samej radosti čuchať smrady, no tak im proste tie smrady niekto dá. A kde je vlastne ten vtip? V tom, že ak chceš efektívne niečím pohnúť, potrebuješ bank. Keď ho už máš značne veľký, môžeš kvantum vecí. Napríklad VYVOLAŤ v ľuďoch pocit, že ONI chcú niečo o čom si ty presvedčený že je to správnejšie ako pičoviny ktoré im dáva tento stále viac a viac zdegenerovaný stroj na výrobu stále väčších a obludnejších pičovín.
No ja myslim, ze uz je to cely trochu dal, nez ze by stado chtelo jenom ty shity. Tech urovni je tam uz mnohem vic, nez byvalo a cely se to spiralovite nabaluje na sebe jako vrstvy cibule.
Lidi zacinaji byt prejedeni tema shitama od Facebooku po iPhone a i v mainstreamu je patrny ze mainstream je shit, takze se to prevraci a cely to jde smerem k tomu, ze mainstream zacina popirat sam sebe, neboli je trendy tvrdit ze mainstream je shit a tvrdit prave toto je dnes ten nejvetsi mainstream. Vymezit se proti necemu je to, co je dneska cool a na cem lidi stavi identitu. Misto identifikace s necim prichazi anti-identifikace kdy se clovek identifikuje tim ze je v opozici vuci necemu. A vzhledem k tomu ze zijeme ve svete plnym shitu (coz opravdu vi dneska uplne kazdy), staci si vybrat cokoliv z velkeho setu hoven a vymezit se vuci tomu - a na tom postavit svoji identitu.
Dokonce je to jeste tak, ze ten shit je tu mozna PRAVE PROTO aby tohle bylo mozne delat.
Kazdopadne lidi jdou smerem od tech Facebooku a iPhonu k necemu co zdanlive vypada jako to 'spravny', ale bohuzel se to blackmirrorizuje, to znamena system/trh tuhle lidskou potrebu asimiljuje a vytvari se jednoduse jen dalsi shity zabaleny do slozitejsiho kabatku (ze to nevypada jako shit). Lidi tim, ze jsou jakoby 'chytrejsi', protoze tech jednoduchej hoven je tu tolik, ze je extremne jednoduchy to analyzovat, tak se akorat ty hovna bali do cim dal sofistikovanejsiho kabatku. Neboli uz i ta lidska touha po tom delat veci spravne se dneska monetizuje (viz. 'duchovni' self-help shit booky), mainstream po kterym jde to stado neni jen ten klasickej shit o kterym vi na semi-podvedomy urovni i desetilety dite, ze je to shit - naopak shit je dneska cim dal sofistikovanejsi. Musi byt, jinak by neprezil (nevydelal by).
Hippies byly 50 let zpatky preci jenom nejakym zpusobem autenticti a 'autenticky antimainstreamovy' (ne dokonale samozrejme, ale ta energie tam byla)... Naproti tomu dnesni takzvani hipsteri jsou antimainstreamovy stylem ze zerou vegetariansky jidlo vyrobeny potravinarskou megakorporaci, o kterem jim reklama na netu rekla ze je bio. A tim jakoze nejsou mainstreamovi (protoze mainstream jakoby zere maso a je proti prirode). Coz je samozrejme blbost, mainstream je davno PRO ekologii a na zdrave vyzive a zdravem zivotnim stylu je postavena spousta ekonomiky. Zit zdrave je proste trendy. Nemit Facebook uz je trendy. Odmitat iPhone s tim, ze je to mainstreamovej shit pro stado, je trendy.
Mluvit o tom, ze existuje jakesi stado a pak existuji ja ktery nejsem v tom stadu, je uplne nejvic mega trendy a PRESNE TOTO (ja nejsem ve stadu) si mysli UPLNE KAZDY jedinec z toho stada! Pouze se hraje ta hra na to, ze nikdo nejsme ve stadu a ve stadu jsou jen vsichni ostatni - a teprve tim tam jsme realne skutecne vsichni. Na tom je totiz postaven cely ten 'vtip'...
Takze uprimne nenapada me jak tohle trumfnout a jaky jiny 'vtip' tu vymyslet...
Nie som si istý že budem správne pochopený. Ja som presvedčený že ten úmysel (vetu o ňom mám v mojom podpise) je vo svojej pointe zobrazený dole nižšie. Čím budeš starší, tým viac ti to bude dochádzať. Ver mi. Uvažuj.
http://www.youtube.com/watch?v=Rk_sAHh9s08
Me napada jen jedinej vtip: chcete fasistu -> dostanete fasistu; celkem se tomu smeju a obcas si to i uzivam. Uplne nejvetsi prdel je, kdyz si lidi mysli, ze se smeju uplne necemu jinymu, nez se smeju skutecne, protoze pak uz teda vubec nevim jestli se smeju skutecne nebo tak jak to lidi ocekavaji. Proste ziti v kontrastu nejakyho vnucenyho prozitku a vnuceny role a svyho autentickyho prozitku...to je to vono... problem je ze autentickymu prozitku tohle prijde prave jako peklo a ze presne v tom by clovek zit nemel, coz trochu kazi vyslednej efekt, ale pak se rozhlidnu a vidim lidi kolem, co resi presne to samy a zas se ty svy ubohosti, co se pinozi za autenticitou a odmita prijmout, ze je to jen jeden konec toho lana, ktery je naply smerem k roli.
Proste o ten protiklad pravyho a falesnyho self, jejich srazeni a co z toho vyleze, o to jde. Proto bych po necem podobnem koukal i ve spolecnosti, jak je to jen mozne a snazil se to skutecne pochopit. Co je za tou hrou toho mainstreamu a antimainstreamu, ktery je skutecny mainstream.
Momentalne resim, jestli je kokotina odletet z Brazilie do Brna na otocku na nivovou topinku do jednoho oblibeneho pajzlu, protoze uz jsem myslenim na ni (a na smazak, na kofolu, na grenu, na besipky atd.) stravil asi az prilis mnoho produktivniho casu. Je posetile tam letet nebo neletet? Vim ze iceland mi rekne, ze jsem kokot, ze neletim. Mord mi rekne, ze jsem kokot a nerekne uz vubec nic. A ja slintam a slintam.
(Ano nekde v hloubi stale doufam, ze se najde jedna jedina duse, ktera to po me nebude chtit, ale pak mi dojde, ze je to blbost, ze tohle je proste ta role, takhle presne to ma byt a cely je to hrozna prdel, sice osamela, ale prdel a hlavne amazingly to nekam vede, i kdyz vetsina cest je samozrejme slepa.)
Nie, nenapadla ma asociácia že si kokot že tam neletíš. Napadlo ma toto: urob si SVIATOK z toho že poletíš do Brna na topinku, smažák a kofolu. To žrádielko bude len taký benefit aj keď kurva chutný a sliny ti potečú už v lietadle. Urob si proste sviatok, ktorému a o ktorom budeš vedieť len ty. Občas sa usmiať na celý svet nie je hriech. Za tie prachy za tú letenku to stojí.
No to jsem presne myslel. Prachy za letenku me fakt neboli, nelitam private jetem, letenky jsou levne a z hlediska i produktivity prace tu neni moc co resit. Prave proto, by jsi mi mel rict, ze jsem kokot, protoze neni kam jinam.
Ta otazka co tu stoji a lezi je: jsem skutecne jen takovej prizdisracskej kokot, co se neumi preorientovat na to, ze ted uz muze mit ten svatek, resp. se zasekne v Brazilii vzdycky na pul roku ANEBO je tahle zdanliva neefektivita skutecne neefektivni? Proste ta izolace je drsna, je cim dal drsnejsi a porad mi neco dava. A ja nejak cejtim, ze o to nechci prijit. Respektive mam 2 mozny vysvetleni proc neletet, jedno je ze jsem sracka, co si zvykla na askezi a druhy ze ta askeze je prave to efektivni, co me drzelo do ted a menit by se to nemelo.
Na to neni moc co rict proste. Muj boj, jako kazdyho boj. Ta tenze, to napeti, ta nejistota, ze clovek nevi a nevi..to je prave ne to zkurvene, ale to bozi na tomhle svete.
Tak potesils me ze na me myslis s praci, jo kdybych tu nebyl, tak by to mozna bylo i lepsi, neb by odpovednost padla na tebe. Nicmene asi bych ti nevydrzel z Brna psat, jak je tam bozsky a toho uz bych se trochu bal.
Tim, ze jsem psal, ze vim co byste mi oba dva napsali, jsem proste jen myslel, ze vidim na cem si frcite: doutnicek vs. nemoznost se treba i vyspat. To samozrejme delate, protoze je to vase volba. Respektive, samozrejme, iceland zjevne i maka, tzn. mu ten doutnicek az tak neverim a musi mit stavy, kdy nevi co delat. Kdo tyhle stavy nema, neudela nic. Tomu verim. Sebejistota je opak tvurcnosti.
Totiz ja vubec nejak prestavam verit, ze ten pristup delenej na praci a masopust je natolik progresivni jako pristup co je v hajzlu, protoze nevi nic. Takze asi davam za pravdu Mordo-archetypu a neletim nikam.
Jestli je tu tradeoff mezi tim byt lama a byt psychicky v prdeli, tak panbuh s nama. Ale volim to druhy :D (pac byt lama je stejne jen odlozeni psychickejch poruch a to takovejch, co mi jsou dost nesympaticky).
Rozumiem ti viac než si myslíš. Práve preto že som si x krát prešiel tou húpačkou ↑ + ↓. Aj keď to bolo zakaždým úzko spojené s prachmi, nejde tu primárne o prachy. Ide o to, že stav kedy si v askezi je akousi poistkou toho, aby si po x+1 krát neskĺzol do stavov, kedy sa (navzdory tomu že veci vypadajú byť v najlepšej kondícii) nič nedeje, veci narastajú ticho a v skrytosti a dni zúfalo podobné plynú jeden za druhým. Čakanie na Godota?! A vtedy na dne žalúdka vieš, že toto je opätovný príznak pekla (ktoré už dôverne poznáš). Ja sa tiež bojím. Preto, akokoľvek to vypadá ako pridisráčtvo, je lepšie zotrvať v stave asketickej bdelosti. Aj keď, s tým smažákom si narobil normálne takú chuť že si zajtra na 100% pôjdem dať a obžerem sa ako prasa:-D
Hele za svych 36 let zivota, jsem si neasketicky uzival zivota fakt jen asi 2 roky co jsem sazel v Brne a to jsem jeste bydlel jako socka. Slo proste a jen o to, ze jsem jednak sral na svet a jednak byl zcela spokojen. Dokonce i ten bank rostl krasne. Ja proste nemuzu rict vubec nic spatneho o tom obdobi. Takze je uplne jasny, ze jsem ho musel znicit. Ja jsem byl i tak perverzni, ze to cekani na Godota jsem si uzival. Ono kdyz odpoledne vstanes a udelaji ti dobrou bagetu, v noci se taky skvele nazeres tou topinkou. Na vyber mas kofolu nebo grenu, kdyz se chces rozsoupnout tak Plzen. A tak dale.
Chci rict, ze ta tragedie neni v tom, ze by se hned neco strasneho delo. A to cekani na Godota nezni jako umiracek, i kdyz asi je. A s pomoci byt i jen minimalniho konzumu, ho clovek skutecne pretavi v neco slastnyho. Ta tragedie lidstva je, ze kdyz se neco deje blbe, tak ty dusledky dojdou az pozde. Musime se rozhodnout na zaklade informaci, ktere nejsou dostupne. Musime se postupne ucit se rozhodovat na zaklade informaci, co nejsou dostupne. Na zaklade dostupnych informaci se umi rozhodnout i lackovec a Radovan Kaluza.
To ze jsi mi virtualne ukradl smazak, me pranic nedela dobre, ale taky to mohl byt nekdo kdo me sere vic, tak dobry.
No ja bohuzel musel, protoze si me zminil jakozto kazisuka co ti nedopreje ani let do Brna, takze sis to vlastne znemoznil sam. Coz byl ostatne tvuj zamer, ja ti to jen ulehcil.
Let's make some cash na prodavani prdu tedy!
no na začátku kdy se začíná z nuly je askeze skoro nutnost, ale pak.. může znechutit finanční nezávislost
navíc mám pocit že ani ta možnost že najednou mám tolik možností moc na psychické stabilitě a rozhodnosti nepřidá, když je nouze tak jsou věci jasnější a člověk se dokáže líp soustředit na to co chce, než když může mít na co si vzpomene, to se pak životní energie vypařuje rychlostí světla
určitě je to zakořenenej zvyk a ikdyž nemá tu efektivitu co na začátku, tak pokud chce člověk dál finančně růst, je to pořád nejefektivnější způsob + k životu toho ani tolik potřeba není a stačí i pocit že to můžu mít
jenže to pak celý trochu postrádá smysl
z toho plyne že askeze umí být užitečná, ale pokud tě donutila takhle přemýšlet, tak v tomhle případě je škodlivá
když pominu tu slastnou část výletu, tak bych letěl i proto, že když už to řešíš jako "je to kokotina/neni to kokotina/efektivní/neefiktivní" tak takhle máš šanci to zjistit
No to tvy proc letet zduvodneni muze byt taky proste jen excuse. Ja jsem samozrejme parkrat takhle letel... a jaky to bylo, no fajn, fajn. A pak jsem zjistil ze jsem vlastne zvladl jeste vic prace. A uplne nakonec jsem zjistil, ze jsem byl slabej kokot.
Proste ten rezim co ted mam je rezonance toho antickyho pribehu, pul roku ve svete a pul roku v podsveti a funguje to, jenze misto zvyku je to cim dal vesti masakr a cim vetsi masakr, tim vetsi insight, tim vic clovek rozumi vecem atd... viz jak to pises.
Proste ta moje otazka je takova recnicka. Nakonec je jedno jestli poletim nebo ne. Myslim ze je dulezity v tom stavu byt, jinak receno tohle je ten diskomfort. Lidi ho hledaji casto, aby byli produktivni, ale clovek v nem uz davno je. Prave v tom hledani cehosi, co ma potencial ho naplnit.
Uz zase jsem se koukal na anime Saiunkoku Monogatari a opet tam byl ten motiv splnenych prani jako motiv hruzy.
Jinak financni rust sam o sobe mi nedava smysl. Co me smysl dava, ze kdyz boucham nejaky niche a vydelavam na nem nejvic (at to merim absolutne nebo skrz ROI), tak proste je to marker toho, ze se v necem orientuju na nejaky hranici nebo ji posunuju. Proste atavisticka touha mapovat bily mista. Kdybych tohle necitil, tak skutecne uz nic nedelam, protoze nejakej prinos prace k memu fiktivnimu osobnimu blahu skoncil nekde v roce 2008. Ceho se skutecne bojim je to, ze kdyz ted poletim do brna, je to, ze proste vymeknu. A rad bych umrel tuhej. A uprimne receno, ten cas od ted do smrti, to bude husta zkouska discipliny.
Mozna jeste jinak - odpocinek je fajn, ale uz to musi bejt na hrane sebevrazdy. A ted si fakt nejsem jistej, jestli ten smazak az tak moc potrebuju. Uprimne receno, stale jsem nezkolaboval z toho, ze ho nemam.
Jinak pobyt v Brazilii je neco jako cekat na autobus na zastavce, abyste si to dokazali predstavit. (Mozna stacilo dojit na zastavku, kde nestavi zadnej autobus a preckat tam zimu... mozna by to melo jeste zajimavejsi impact :D )
Jinak ta teorie ze lidi jsou nejstastejsi s prijmem higher middle class je pravdiva. Ale na(ne)stesti nic neresi. Stesti neni to, co ma value. Kdo tohle hleda, at si v tom frci, ale tady na sazkari uz asi vsichni takovy maxdxdxd manazeri dostali banan.
proste lapidarne receno: otazka stoji, co s libidem - nelze ho jen tak naplnit, protoze pak zacne mizet a vy s nim; nelze ho jen tak zabit, protoze pak opet vyleze nekde destruktivneji
jakoukoliv strategii si clovek vymysli, tak ma flaw, asi jako kdyz se hrajou sachy a protivnik se ty vasi hre prizpusobi
svet nema rad konecna reseni
mimochodem, uz nevim kdo to rekl, ale bylo to neco jakoze "nenaplnena (sexualni) touha tvori lidskou kulturu" -> nejde jen o sexualitu, ale o touhu obecne a kulturou neni mysleno pouze fidlani na houslicky, ale vubec vse, co existuje a je vytvoreno lidmi [brazilie je silena v tom, ze kdyz to prezenu, tak tady ta kultura proste neni ani v ty galerii, kde vystavujou Picassa]
Je tu vubec nekdo, kdo mi natvrdo rekne, at se na nejaky litani za smazakem vyseru? Zbyva mi uz doufat jen v Livara teda (v cloveka co by si ten smazacek mel dat jako sul)
no žít v Brazílii a myslet na jídlo v Brně je samo o sobě trochu blbost, ale snad chápu že šlo o princip
když to otočim.. neni nakonec větší diskomfort si ty přání plnit? že vyměklej je ten co se bojí hrůzy ze splněných přání?
na otázku co s libidem, no nech ho žít :D a když tě bude srát tak mu ukaž kdo je pán
zapomen, kde bys tady vzal ceskou strouhanku...
Strouhanka se vyrábí strouháním či mletím suchého neochuceného pečiva, zejména rohlíků a housek. (wikipedia)
brazil rohlik chutna jinak, nez cz? :)
znova rikam, ze tohle je z definice stejny jako pokusit se najit konec mobiova krouzku
neboli, tim, ze si zacnes plnit ta prani, proste jen shiftnes problem jinam, ztratis energii a neco malo si uzijes, to je cele, na tom toho ke zkoumani moc neni
druha vec je to proste neudelat a neco vymyslet, protoze prave ta tenze te k tomu dokope (napriklad jak udelat ceskej rohlik na strouhanku v Brazilu)
To, ze ma clovek strach, vubec neznamena, ze je to neco co musi byt prekonany. Jsou strachy, co jsou funkcni a jsou strachy co jsou nefunkcni. Jisty je, ze cesta k prizdisracovi je proste skrz ulevovani si. Mechanizmus toho, jak se to deje, kolik je nebo neni povoleno atd. necham jako mystery, ale proste ta cesta je skrz ulevovani si. Cesta k letum do vesmiru je skrz neulevovani si. Tzn. ten strach muze byt opravnenej. Takovej ten axiom dneska - bojuj se svym strachem, studem, s nizkym sebevedomim, s pocitem nestesti, s depresi atd. je jsem presvedcenej chyba, poud se aplikuje obecne a bojuje se proti tomu, jen proto, ze to tam je. Jsem presvedcenej, ze clovek by mel dost casto (ano otazka je jak casto!!) bojovat spis s tou totalitou spolecnosti, ktera mu narizuje nebat se, nestydet se, byt sebevedomi, stastny a vesely.
Protoze proste svet je o mixu tech protikladu, to za prve. A za druhe to neni o nahodnem mixu, ale o mixu, co dava smysl, co je funkcni. Co posune cloveka jako zrnko zeleza mezi dvema magnetama tam kam ma (pominu co je to tam kam ma).
Jeste jinak receno, stacet tuhle debatu na ten diskomfort samotnej, na lidsky pocity, na to jaky by mel clovek byt atd. je dalsi hruza, kterou si nadale ponecham a budu za ni davat bany :D
jinak samozrejme ta namitka, ze spnit si ta prani je mozna nejvetsi diskomfort je platna a clovek by se mel poprit, ale jak rikam, uz jsem to dostkrat udelal, nejvic asi kdyz jsem se zkusil zabit... cim silnejsi splneny prani, tim vic se clovek znici; proste vim, co se stane (samozrejme jistotu clovek nema nikdy)
cela tahle disputace je proste o tom, ze je proste v "poradku" litat v tom stavu mezi
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
jinak jeste k tej strouhance - samozreje ze kdyby mi sem nekdo dones ten smazak, jak ma bejt (treba z Ikey) a ja ho ted snedl, tak budu dvojnasob nestasten - jednak patrne, ze jsem ho dostal a me prani je naplneno, ztratil jsme energii a nekde za rohem na me vybane nejaka dalsi picovina
druha vec je, ze me to mozna vubec neuspokoji, protoze JA proste CHCI TED, sedet v Brne a ted ho tam chci jist, v ty hospode, kde je vsechno presne tak jak ma byt... proste konzum musi bejt autentickej, zadny siditko... takze z tohohle pohledu se mi to sidtiko ve smyslu, jet do autobusem ria, shanet dovezene ceske pecivo, po tydnu ho sehnat, koupit brazilskej fritak, zjistit ze nefunguje, sehnat jiny olej nez olivovy atd... zacina libit, protoze to docela dobre pripomina tak 99% pokusu splnit si vlastni sen :D
Koneckoncu cela brazilska anabaze je presne tohle a to proc tu jsem je prave pokora vuci sve vlastni debilite. A nebyla by to proste ta nejistota, kdybych samozrejme nemoh videt i Schmeicheluv protiargument, kde lidi az moc trvaji na svych debilitach, jen proto, aby vytrvali.
Mimochodem to jediny jidlo, co se tu dalo jist, byla pizza a bal jsem se o ni prijit tak moc, az jsem koupil celou pizzerii a dopadlo to katastrofalne.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Proste treti cesta... Gordický uzel – Wikipedie
Nejde jen tak litat zleva doprava a zprava doleva. Chci rict, ze jsou oblasti, kde to clovek vidi. Kocku jednou placnete, pak pohladite, tim smyslem, co cloveka vede v mixu (+) a (-) nalad vuci ni, je proste nejaka vychova, vtisteni nejakyho radu souziti s kockou. A pak jsou oblasti, jako cela lidska spolecnost, kde se to proste momentalne rozstrelilo a evoluce dela bugr a nikdo nevi nic. Kdo na neco prijde a exekuuje to, dostane kralovstvi.
Brazilskej rohlik tady kurva neexistuje, o cem celou dobu mluvim ze :banghead:. Neni tu chleba, nejsou tu housky, neni tu hruba ani polohruba nerkuli zitna mouka.
Pochop ze to pecivo, co znas, existuje pouze v Cesku a casti Polska, Slovenska a Nemecka. A tak je to se vsim a od toho je emigrace i trip. Clovek si neumi predstavit, bez ceho vseho se da zit a porad se zije. Je to jako kdyz ti vyrvou veskerou podstatu resp. abych neprehanel, tak jeji podstatnou cast. Proste clovek normalne ocekava a citi, ze "tohle jsem ja" nebo "tohle je svet". V zemi bez kultury (nebo na tripu) proste najednou tyhle referencni hodnoty reality mizi, ale zahadne clovek stale zije. Asi jako kdyby te nekdo moh namalovat na 2D skleneou desku a ty bys porad zil.
Mimochodem nejvetsi prdel je, ze i kdyz do toho Ceska priletim, tak uz se nikdy nevratim. Jinak receno ten nejrealistictejsi smazak je ten neexistujici, co si clovek predstavuje.
Příloha 312
ksa icelande
teď trochu začínám pochybovat jestli sem to pochopil..
ale bral sem to tak že jídlo v Brně reprezentuje věc kterou potřebuješ realizovat, protože zaujímá víc tvé pozornosti než si schopnej tolerovat
a realizací máš co zkoumat => může to být impulz kterej ti něco rozkryje.. může tě nabýt energií a pomoct pohnout s věcma s kterýma pohnout nemůžeš.. nebo zjistíš že je to jen nostalgickej fet ze zoufalství.. každopádně něco zjistíš, i to že nic
jako argument proč nerealizovat bych bral že už teda víš co to je a do čeho deš.. a že ta realizace je zbytečná ztráta času a energie.. dokázat se z té situace mentálně dostat aniž bys usínal s tim že si odpíráš smažák, ale když to nefunguje tak ti možná nezbývá nic jinýho, než si to zase uvědomit skrz zkušenost
pokud to bereš jako nějakej test, pak plácat smažáky v Brazilii je teda větší fail než letět do Brna, už z toho důvodu že nejde jen o jídlo ale o ten akt, navíc pokud by šlo jen o jídlo, tak bych teda přemýšlel kde dělám chybu že sem závislej na něčem takovym
jestli je to pokušení který je potřeba překonat s tim že to projdeš na druhou stranu, aniž by ses zasek v sebetrýznění, tak pak je disciplína na místě
ještě bych vzal v úvahu že pokud to odpírání devastuje náladu, tak se může stát že to v důsledku bude devastovat i ostatní kolem.. takže aby ta cena za to že sem se naučil dělat smažák v Brazílii nebyla moc vysoká
Hele jako axiom ber to, ze ja varit nikdy nebudu, to predne. Proste me u stani u sporaku zacnou za chvili tak ukrutne bolet zada, ze predstava obraceni smazaku, vytirani fritaku atd..to je proste nerealny.
Jinak v tvy definici je smazak neco hodne restriktivniho. Proste kdyz rikam smazak, tak myslim smazak. Presne tak neprepalenej jako v ikee, nebo presne tak prepalenej jako na Traubce. Presne s tema kozima rohama, co pak nesnim. Presne s tema kecama brnaku u vedlejsiho stolu. Presne s tema pootevrenejma dvermama kde mi tahne na nohy a presne s tim marnym honenim signalu do notasu za metrovejma zdmama.
Proste ta vec neni nikdy ta vec. Cim vic na tom ulpi libido, tim vic je cloveci touha fasisticky presnej fetisismus. Iceland by ti vysvetlil, ze neni dildo jako dildo. Neni divu, ze kdyz si do Brazilie dovezu sve oblibene sladkosti, tak pokud mi je nesezere Mord, tak mi proste prestanou chutnat. A toto neni, ze v tom mam vyjimku, jsme v tom takovi vsichni. Ty se sem snazis narvat nejaky reseni a ja se ti snazim rict, ze reseni neexistuje a prave to je tak jak ma byt, kdyz uz ne v poradku. Clovek proste touzi. Libido je lepkave. Na necem ulpi a nemuzes se ho zbavit. Jedina otazka dal je, co s tim.
Uplne michas dokola slova jako chtit a potrebovat. To co se tyka libida je to, co chces. Chces ho naplnit. Proto veta:
je skutecne nepochopeni problemu. V Brne se chci nazrat, az mi potecou sliny a v polovedomi se dovlecu do auta, pote co si dam 3 kofoly, malou plzen, smazak s hranolkama, fandovy fazole a nivovou topinku. To skutecne neni nic co ja nebo realita potrebujeme. Naopak, realita potrebuje touhu/libido, aby se vubec mohla nejak hybat, aby civilizace mela progres, zeme se tocila a vesmir se rozpinal. V Brne nic nepotrebuju. To, ze je lidsky chteni potreba, je postmoderni lingvistickej zvast, kterej se zpetne strasne spatne dekoduje, ale verim, ze je nutny pro kazdyho to dekodovat. [Hint - ten marxistickej dekoding na zbytne a nezbytne potreby miri taky spatnym smerem; existuje jen jedina potreba na svete.]Citace:
jídlo v Brně reprezentuje věc kterou potřebuješ realizovat
Proto tady vubec pisu nejaky svy banalni trable se smazakem, ktery samozrejme vzrusujou tak maximalne me samotnyho. Protoze kazdej ma nejakou takovouhle kokotinu a promarnenej zivot je to, kdyz to clovek proste jen naplnuje nebo si to odpira. To, kdyz basnici rikaji, ze zena inspiruje; to proc mozna jeste nekdo foti akty a ne porno, je dany presne timhle, co pisu. Ten odstup mezi tim, ze neco nemam (a treba i mohu mit), ale nevezmu si to nebo si to nemohu vzit, je ta mezera, ktera je tvurci. Ja uz se fakt asi vystrelim z bot. Zijem v kulture, ktera se prave tohle snazi poprit a ty s ni. Snazi se zahladit ten paradox a vse udelat mechanicky. Tady mas touhu, tady naplneni, prootoze bez neho nejsi schopen dal jit. Ale to je proste jen mala cast pravdy a tedy totalni lez. Tak nikdo nikdy nic neudelal, jen se kazdej zredukoval na stroj na splnovani slastnych podnetu a odbornika na prizdisracstvi.
Spravny a kulturni pristup, ten ktery vzdycky evolucne prezil a prezije je: tady mas svou touhu a ukaz co umis smrade. Vis ze, kdyz jedes moc doleva nebo doprava jako koule na bowlingu, ze je to konecna.
Rozumime si? Ty mi furt popisujes ze to ma co delat se mnou. Jestli si jako vyberu bejt hedonista nebo masochista nebo tak neco. To samo o sobe je irelevantni. Neco nakonec udelam samozrejme, takze po nejaky ceste nebo mixu pujdu. Moje otazka je ale proc to vybrat tak nebo tak nebo tak. A neni to nic nez test samozrejme, stejne jako u letu do vesmiru vs. deti v africe. Samotna ta cesta osvicovana nejakou touhou, je to krystalizacni jadro kultury, tj. toho, co clovek vytvori a co pretrvava. Sezrany smazaky nebo biliony soulozi splachne priliv historie jedou vlnou. Lidske myty, bitcoin, goa trance ale i koncentraky pretrvavaji.
Zakladni premisy jsou jasny:
#1 cim vice askeze, tim vice tvorivosti
#2 cim vice hedonismu, tim vice uspokojeni a stagnace
Body #1 i #2 v extremnich polohach vedou do blazince, ale kazdy jinak. Bod #2 je takova nevratna pomala cesta do tekuteho medu. Bod #1 testuje insight nekde na hranici mezi osvicenim a silenstvim.
Tá absencia smažáku ti evidentne prospieva. Vystihnúť jadro podstaty krátkymi vetami je väčšie umenie ako napísať 900 str. štátny rozpočet. Btw. smažák som si dnes nedal. Na obed som si kúpil rohlíky a kyslú smotanu. Teraz na večeru som si kúpil údenú maďarskú klobásu, 20 deka eidamu, 2 rajčiny a cibuľu.
Oscar Wilde (1854-1900)Citace:
There are only two tragedies in life. One is not getting what you want, the other is getting it.
---
Btw kdyby se nekdo nudil, tak od Wilda je dobry Lady Fuckingham
omg omg
takze v jednu chvili me nakdo pozve na smazaka po PM a v tu samou chvili se jeste nekdo necha pozvat
tak vazeni, jeste jsem se nezminil o jedne dulezite vlastnosti libida.. lepkave libido se lepi na cosi, co se zove objektem a objekt je muj jen MUJ
neboli rad zeru sam sve zradlo, eventuelne jeste zvladnu s nejakou zenskou, ale to je zas jen perverze na druhou, kde ten objekt ze zradla prenasite na tu babu, ktera ma byt zakuskem (pokud neni, tak tim lepe, touha je lepsi nez naplneni... ale co ja, nebohy objekt orbital, bych vam o tom mel rikat... vite sve :D )
takze kdyz me pozvete na smazaka eventuelne se nechate pozvat, tak uvidite proste zarostlyho bezdomovce zrat smazak nechutnym zpusobem
To byl manzel tyhle ne?
http://www.youtube.com/watch?v=1y3TKv7Chk4
PRED
Příloha 313
POČAS
Příloha 314
PO
Příloha 315
na smažáčka sem zval já :love8: to sem ještě netušil že de i kanafásek.. takže Orbi.. upozorňuju ještě tak max 6 lidí si můžeš vzít sebou, ať mi má nerozvážnost nepoloží bank.. asi dám radši rezervačku, ať jíme jako lidi :D