Zobrazují se odpovědi 1 až 12 z 12

Téma: Electrum penezenka

  1. #1

    Electrum penezenka

    Pozor, popularni penezenka Electrum ma bug a je nutny upgrade:

    https://bitcointalk.org/index.php?topic=2702103.0

    potvrzuje i homepage penezenky

  2. #2
    taková šikovná věc, electrum bude od další verze (asi 3.1.0) odhadovat poplatek dle stavu mempoolu:

    Mempory pool based fee estimates. If this option is activated,
    users can set transaction fees that target a desired depth in the
    memory pool. This feature might be controversial, because miners
    could conspire and fill the memory pool with expensive transactions
    that never get mined. However, our current time-based fee estimates
    results in sticky fees, which cause inexperienced users to overpay,
    while more advanced users visit (and trust) websites that display
    memorypool data, and set their fee accordingly.

    https://github.com/spesmilo/electrum...LEASE-NOTES#L3

  3. #3
    Ja jsem vubec nepochopil jak je to teda delany jinak dnes (radsi)
    Dale proc tohle neni absolutni priorita bitcoinu

    No a ukazuje to taky ze tyhle sitovy veci a vzajemny interakce jsou mnohem slozitejsi nez se zda. Staci jeden minoritni a dulezitej hrac jako coinbase a bude to stejne porad v pici.
    Gambling feels like endless ejaculation

  4. #4
    už nemám přítelkyni...
    Založen
    20.12.2011
    Bydliště
    Bordelstán
    Příspěvky
    285
    zdravim,

    Vcera jsem aktualizoval operacni system v PC , aktualizovala se me i btc penezenka Electrum z verze 3.2.3.1 na verzi 3.3.3.1.
    Po tehle aktualizaci me nastaly s touto penezenkou urcite problemy. Pri odesilani btc nejde nastavit posuvnikem castka za poplatek. Jakmile pohnu s tim posuvnikem, tak se okno zavre. Dale kdyz zadam castku pro odeslani btc, tak se me zobrazi hlaseni " neplatna suma " a nelze nic odeslat. Jediny co lze je poslat maximum, t.j. vsechny btc v penezence.

    Myslel jsem, ze se ta penezenka nejak rozbila ci co, tak jsem zalozil novou penezenku ( taky v Electrumu ) a prevedl na ni vsechny btc z te stare penezenky.
    Bohuzel problem nezmizel, je to stale stejne a jeste jsem prisel o poplatek za ten prevod - ale cert vem poplatek, pokud by to bylo v pohode, ale bohuzel ta chyba je tam porad.

    Chtel bych se zeptat, jestli ma nekdo po upgradu taky potize? Jeste doplnim ze jako OS mam v PC Arch Linux. Doted zadne problemy nebyly a Electrum fungoval jak mel.

  5. #5
    Cetl jsi o tom electrum hacku jo? Nenaistaloval jsi tam nejakou sracku? Penezenka se nikdy neaktualizuje, musis to delat TY.
    Gambling feels like endless ejaculation

  6. #6
    už nemám přítelkyni...
    Založen
    20.12.2011
    Bydliště
    Bordelstán
    Příspěvky
    285
    Citace Původně odeslal Orbital Zobrazit příspěvek
    Cetl jsi o tom electrum hacku jo? Nenaistaloval jsi tam nejakou sracku? Penezenka se nikdy neaktualizuje, musis to delat TY.
    O hacku jsem necetl. Aktualizuju system z oficialniho repozitare Archlinuxu, tak doufam , ze se me tam nejaka sracka nenatahla. Nevim co pouzivas za OS, jestli Windows , tak tam to asi musis aktualizovat sam. Ani nevim, jak to funguje u jinych distribuci Linuxu ale v Arch Linuxu se me Electrum skutecne aktualizuje samo.
    Pokud je v repozitari Archlinuxu novejsi balicek Electrumu nez jaky mam v compu, tak se pri aktualizaci aktualizuje, vcetne zavislosti. Dokonce se v Linuxu ani nedoporucuje instalovat jine balicky nez z oficialnich repozitaru.

    Kdybych to mel hacknuty, tak uz bych tam btc asi nemel. Potreboval bych, aby sem napsal nejaky Linuxak, jestli mu Electrum funguje, prip. jakou verzi ma.
    Dneska jsem znovu zkusil Electrum odinstalovat vcetne vsech zavislosti, znovu jsem to nainstaloval ale je to porad stejne. A nikde jsem se nedocetl , ze by tato verze 3.3.3.1 mela nejaky bug. Je to divne. Asi ty btc prevedu na cas do jine penezenky a k Electrumu se vratim , az ten problem vyresim. Premyslel jsem , ze to prevedu na Mycelium v mobilu. Mate s touto penezenkou nejake zkusenosti? Cetl jsem na ni kladne recenze.

  7. #7
    možno cez wine (https://www.winehq.org/) alebo PlayOnLinux sa dá nainštalovať electrum windows verzia

    ja som iota peňaženku v ubuntu len rozbalil na plochu a spustil
    Naposledy upravil sstealth; 21.02.2019 v 22:14.
    ★·.·´¯`·.·★ ᴠᴀɴɪᴛᴀs ᴠᴀɴɪᴛᴀᴛᴜᴍ ★·.·´¯`·.·★

  8. #8
    už nemám přítelkyni...
    Založen
    20.12.2011
    Bydliště
    Bordelstán
    Příspěvky
    285
    Citace Původně odeslal sstealth Zobrazit příspěvek
    možno cez wine (https://www.winehq.org/) sa dá nainštalovať electrum windows verzia

    ja som iota peňaženku v ubuntu len rozbalil na plochu a spustil
    Dvakrat me to odhlasilo a smazalo se me to , tak to zkratim.
    Wine jsem nikdy nepouzival ale je to taky moznost. dik za tip.

    Je me divny, ze to zatim nikdo nikde na forech neresi, preci nejsem jediny, komu to takhle kravi. Chystam se to trochu vic jeste prozkoumat.

  9. #9
    Zkus downgradeovat pomocí backports nebo to vzít z např. Ubuntu repozitáře.

  10. #10
    Muj linuxak porad rika, ze normalni lidi pouzivaji windows (vcetne jeho samotnyho na electrum).

    Ja na to radsi nesaham, pro me je electrum coldwallet, no brzo budu muset. Predstava ze vse sesypu na hromadu se mi nelibi ani trochu.
    Gambling feels like endless ejaculation

  11. #11
    už nemám přítelkyni...
    Založen
    20.12.2011
    Bydliště
    Bordelstán
    Příspěvky
    285
    Citace Původně odeslal Perpetualrookie Zobrazit příspěvek
    Zkus downgradeovat pomocí backports nebo to vzít z např. Ubuntu repozitáře.
    Zkusil jsem downgrade jen toho balicku Electrumu ze 3.3.3.1 zpet na 3.2.3.1., ale nepomohlo to. Vzhledem k tomu ze ten balicek Electrum ma 20 zavislosti, ktere jsem teda uz nedowngradoval, tak bych to videl na chybu v tech zavislostech. Jsou to nejake knihovny pythonu. tady je odkaz https://www.archlinux.org/packages/c.../any/electrum/. Zajimava je jeste jedna vec. Archlinux jako distro si zaklada na aktualnosti aplikaci a celeho systemu a na te strance je uvedeno, ze se tento balicek povazuje od 14,2, za zastaraly. Prijde me to divne.

    Vic se v tom zatim nechci vrtat. Ono je to mravenci prace a je riziko, ze si rozbiju system a to bych v tuhle chvili nerad. Ale dik za radu, eventuelne se tim budu zabyvat.

  12. #12
    už nemám přítelkyni...
    Založen
    20.12.2011
    Bydliště
    Bordelstán
    Příspěvky
    285
    Citace Původně odeslal Orbital Zobrazit příspěvek
    Muj linuxak porad rika, ze normalni lidi pouzivaji windows (vcetne jeho samotnyho na electrum).

    Ja na to radsi nesaham, pro me je electrum coldwallet, no brzo budu muset. Predstava ze vse sesypu na hromadu se mi nelibi ani trochu.

    Vsak ja bych ty Windows taky rad pouzival, ale ten system me nevyhovuje, nebo me spis otravuje. Ono je to takove vecne tema na forech - Windows vs Linux.
    Archlinux pouzivam zhruba rok, za tu dobu jsem nemel jediny problem, az ted s tim walletem. Myslim si ze je chyba v tom sestaveni balicku Electrumu pro Arch linux nebo v tech jeho zavislostech. Ten, kdo to sestavil, tak to asi nedostatecne otestoval. Windows maji oproti Linuxu vyhodu, ze se na tyto chyby prijde mnohem driv, protoze Windows pouziva radove vic lidi.

    No ja spis ted premyslim, co s tim dal. Jestli cekat na dalsi aktualizaci, nebo ty btc pro jistotu poslat do jine penezenky a pockat, az se ta chyba opravi.

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Co se děje jinde - chcete sem taky RSS ?
-_-