No prave ja to vidim opacne a proto se mi libi POS nebo od nej odvozeny proof-ofs.Ti, co drzi staky, maji taky tendenci se aktivizovat a nejak ten coin prosazovat. Neni to tak jednouduchy, ze uvidi dobrou sanci a presedlaj na jinej coin, a vymeni dosavadni stak ze tento.
Pokud mas treba 10% hashpower nejakyho coinu, tak dostat se mimo je mnohem jednodussi u POW nez POS. Proste prodas mining HW nebo pockas az bude nepotrebnej, vytezis ho a konec. Neamortizujes. U POS musis tu hromadu coinu prodat. A to se ti u vetsich baliku jen tak nemusi povest. Ti co drzi staky rozhodne maji velkou incentive za coin kopat, mnohem vesti nez POW. Jsou jakoby manazeri a akcionari zaraz. U POW se muze dit a patrne i deje, ta stupidni hra na negative news a actions a short. POW mineri si vzdycky muzou pohravat s shortem, POS stakeri by sli proti vlastnimu assetu.
Ano. Ja jsem presvedcenej ze ta korelace se deje ne kvuli trhu samotnymu, ale kvuli institucionalnimu oligopolistickymu usporadani, konkretne kvuli burzam a tomu jak handluji nebo spis nehandluji traffic. Konkretne vypadky poloniexu, ktery zasahuji do trhu tvrde. Ale to je jen prechodna zalezitost. Konkurence jako Bittrex + pridavani altcoinu na BTC<->fiat burzy + nove decentralizovane burzy tohle brzy vyresi a uvidime jak se to bude chovat. IMHO ta korelace bude oslabena.Ten ekosystem je zvlastni, rikam, si ze by ty ceny nemely tolik korelovat.
spy_press: jo, dobrej argument, ale casem budou i ty soukromy ostrovni elektrarny, mozna to bude nezakonny, kdo vi
Pamatuju si nejaky sci-fi, tusim snad i od ceskyho autora. Meli to v Brnensky kavarne/hospode U Kudrny hned naproti nadru asi 10 let zpet. Chodival jsem tam behem sazeni. No v ty knizce byla pointa ze mena byly proste kWh primo. To me tehdy zaujalo natolik, ze jsem si rikal ze to je budoucnost. Prece jen E=mc^2 (i takovej coin uz existuje).

Odpověď s citací