Citace Původně odeslal cha cha Zobrazit příspěvek
Není to o žádný hromadě sráčů.
Kdyby jsi měl přístup k nekonečný, nekontrolovatelný hromadě peněz, kradl by si úplně stejně.
A já taky.
No, kradl, to už je na každým, kolik mu toho svědomí dovolí sám sobě přiznat. Všichni máme zájmy, okolí, přátele, milion věcí, kterejma si dokážeme krádež sami před sebou omluvit.
Pro člověka, který nemá peníze a jejich symboliku zmáknutou, který nechápe, co jsou vlastně peníze zač, nebo to chápe, ale nedokázal se s tím vypořádat (to jsem stále třeba já) je přístup k nekonečné, nekontrolovatelný hromadě peněz, to nejhorší, co se takovýmu člověku může stát. Pokud teda budu uvažovat jen o tom analistovi (tomu, co krade), tak eufemisticky řečeno, takovej člověk má najednou přístup k nekončý a nekontrolovatelný hromadě hoven, který si může rvát do vlastní hlavy. Proto jsou ty lidi, co přijdou do politiky, vždycky během pár let tak strašně v háji. Předtím třeba museli relativně tvrdě makat, teď "stačí" mít kontakty, sem tam zajít na nějakou oslavu a pár krabic vína se pro tebe vždycky najde. Ale mít takhle přístup k penězům, když za a) je to za nic (není za tím skutečná práce) b) je to očividně "špatně" (je to krádež) a konečně c) ten člověk s těm penězma neumí pracovat, to prostě nakonec porazí každýho vola.

Myslet si, že se tyhle lidi mají nějak líp, protože se jim daří krást, protože mají přístup k penězům "zadarmo"... to je mimo, ono je to úplně naopak. Ty lidi mají přístup k plamenům pekelným, kde sami sebe pomalu opékají. Takhle je to pokaždý, když se člověk vrhne do něčeho, na co není připravenej a vezme to za špatnej konec.