Dobra tema chlapi, malokto nad tymito vecami uvazuje. Co k tomuto povedat? aky zivot vediem ja? Co ma motivuje, kam smerujem? Nemam vznesene ciele, nie som superman, ale ani rebel ktory pojde proti systemu, byt i podla neho nefungujucemu spravne. Velky vplyv na mna mal zazitok z mojej prvej prace. Bol som grafikom v novinach, a jeden z mojich kolegov (pisal sa rok 1993) mlady tridsiatnik mal uz vcelku rozbehnute podnikanie, mal nejake obchody s handrami a nejake podiely v spedicnej firme. No a popri tom vsetkom chodil lamat noviny co mu zabralo tak 5-6 hodin denne. Raz som si tam za rohom popijal kafe z kavomatu, a cakal na uzavierky. Pista prichadza do roboty a na chodbe stretava konatela spolocnosti. Ten nanho nestastne kukne, a vravi: Stefan, naco vy sem vobec chodite, je vam toto treba? No a Pista len mrdol plecom a s kludom povedal par slov... LEBO MA TO ESTE BAVI... Nebol na tu pracu odkazany, plat bol prenho vrackove, a konatelova felicia posobila pri jeho passate na parkovisku komicky. Tymto smerom sa uberam aj ja... teda aby som nebol odkazany na jednu pracu, jeden zdroj, a aby ma to co robim bavilo. Ak citim, ze ma nieco nebavi, radsej idem od toho. A mnoho veci, ktore by som mohol robit nerobim. Napriklad - miesto auta idem do prace autobusom. Jednoducho, je to klimatizovany expres, v ktorom si schrupnem 40 minut, a nemusim v hlavnom meste absolvovat ochrapany ranne zapchy autom. Niekto sa uz teraz chyta za hlavu Alebo rad pozorujem ludi. Nie po veceroch, dalekohladom, nesmirujem. iba sledujem zivot okolo mna a rozmyslam. Praca ktoru robim ma bavi. Jednak ze sa nepretrhnem, mam kopu casu na tipovanie, citam si, ucim sa, niekedy si pozriem film. Nemam nad sebou cloveka ktory by ma buzeroval, a ani ja nemusim chvalabohu nikoho buzerovat. Niekto by sa tu ukusal nudou, ja vsak nie. Som spokojny. Ci sa citim uzitocny, myslim si ze ano. Partnerka ma ocenuje, fandi aj v tipovani. Tam som si uz tiez nasiel svoju cestu, a pol roka sa dari, aj ked mam cervenych kociek dost - stale to koncom mesiaca vyzera dobre. Cize mne vyhovuje byt chlapik co ma rad svoje zamestnanie, a dokaze spravit mesacne 5-15% profit... Utekat sa mi nechce. Ani do divociny, ani na vidiek, ani na iny kontinent. Rad cestujem, spoznavam ludi krajiny, vsade dokazem zrelaxovat, ale potom sup spat domov. Mozno pre niekoho malo, pre mna tak akurat. Ak ma napadne nejaky vzneseny ciel, poslanie, pojdem si za tym.