Původně odeslal
Emir
Když jsem tady psal, že tipovat volby je lehčí než sport, tak jsem se tentokráte kolosálně přepočítal. Polehčující okolnost je, že jsem napsal, že já do toho tentokráte nejdu, protože překvapení budou a pár menších trendů jsem chytil, ale to podstatné ani náhodou: Koalice ODS+TOP09+VV=53+41+24=118! mandátů. A já tohle očekával na levici. A to je pro ČR vskutku pozitivní zpráva. Tito voliči vyslali opravdu jasný signál: nečerpáme žádné dávky a ani nebudeme, na cokoliv jsme si ochotni připlatit, ztráty zaměstnání se nebojíme, dluhy máme pod kontrolou a jsme připraveni si utáhnout opasky atd. Opravdu jsem si myslel, že jich není 60%. Podceňovat se nevyplácí. A zejména ty borce z fejzbůků, kteří to opravdu dobře vyhecovali a vytvořili iluzi, že v těchhle volbách jako o něco jde.
Od teď bude už působit karma: I přesto, že v poslední době ohromným schodků nebyl satan Paroubek u moci, tak jak ho moc nemusím, ta mediální štvanice byla opravdu nechutná. A novináři jsou po odstoupení Paroubka teď úplně vedle: nebudou mít o čem psát. Tomu strašení Řeckem se opravdu směju. Pokud svět zasáhne 2. vlna hospodářské recese, patrně ještě hlubší než první, půjdou řeckou cestou téměř všichni. A můžou se v rozpočtových škrtech opravdu stavět na hlavu a nebude jim to moc platné. Jestliže na západ od nás se řeší jak regulovat volný trh, který právě selhal s určitou záchrannou soc. sítí, v ČR se právě oslavuje vítězství mafiánského kapitalismu 19. století se svými švarcsystémy, rovnými daněmi a ideálně snad i opuštěním stropu min. mezd.
Je to dobré, mládí ukázalo, že se s tím chce porvat. Odmítlo Paroubkům mejdan a hrdě se hlásí ke Kalouskovo složenkám. Je opravdu pěkné, že se zejména v Praze k tomu postavili čelem a s těmi novými neokoukanými tvářemi s aristokratem v čele začnou postupně dluh umazávat. Jenom škoda, že do parlamentu se ani náznakem neměla šanci dostat nějaká skutečně pravicová strana. Holt ten politický marketing. I ČSSD byla jakž takž kvalitní zubní pasta, ale ten odpudivý obal. To byla kardinální chyba, protože spotřebitel dá na vzhled, image a příslušnost ke své sociální skupině! A ne, že ti co volili napravo, budou během následujících 4 let někde protestovat, že se jim něco hodně nelíbí. Komanče máte ve šrotu a socany v odstavném pruhu. Dostali jste konečně prostor tvořit podle vašich představ a dokonce ani nemusíte nikam emigrovat. Tak hodně zdaru!
Za 20 let tunelů se v tom prostředí nakonec pravicoví dravci pohybovali mnohem obratněji než socanští strejdové, tak pokud by se teď veškerá zášť lidu obrátila vůči strejdům nebylo by to moc fair.
Paroubek z toho bude mít opravdu velkou srandu: jako vítěz voleb bude sedět v opozičních lavicích, pravicová média puknou zlostí, protože nebudou mít žádnou imaginární hrozbu a pravicoví kleptomani se budou snažit učit nekrást. Prostě karma. A radši už zase bajky ze sportu. Politika se stává hodně iracionální záležitostí.