Lidi nesázejte akovky :!: :!: Prohrajete vždycky :!:
Printable View
Lidi nesázejte akovky :!: :!: Prohrajete vždycky :!:
Vitej na sazkar.net!
Tak uplna pravda to neni.. pokud je na nejakym kurzu hodnota a na druhym taky tak na jejich kombinaci je jeste vyssi. Ale to je ten problem kde ta hodnota je ze :cry: Jinak pokud na kurzu hodnota neni, coz je bohuzel skoro furt, tak s akovkama clovek prohraje vic :?
Ahoj, predem bych chtel rict, ze co se sazeni tyce (ruznych stylu a zmaknutych systemu jsem 100% zacatecnik), ale co se posilani AKOvek do pekel tyce, tak musim rict, ze docela nesouhlasim...
Sazim AKO uz docela dlouho, hlavne na fotbal - protoze si myslim, ze tomu jaks - taks rozumim (tzn. ze ma clovek trochu provereny nejenom souteze jako Primera Division, Serie A, Premier league), ale umi hledat i treba v 2.-3. skotske lize atd... samozrejme riziko toho, ze sazka nevyjde se nasobi umerne poctu sazek a jednotlivym kurzum, ale stejne tak i pripadna vyhra, to znamena, ze kdyz cloveku vyjde 1 ze 4-5 ti AKO sazek, tak muze byt porad v plusu (Mozna, ze by na tohle sazeni byl lepsi baseball, nebo NBA, kde prakticky nejsou remizy, se kterymi byva nejvetsi problem, ale to neposoudim, neb do toho vubec nevidim)...
AKO ma svoje omezeni, ktere u jednoduchy sazek neni, ale v podstate je jasne, ze tenhle zpusob sazeni se da pouzit jen o vikendu, kdy se hraji ligy, nebo evropske pohary v rane fazi, kdy je jeste z ceho vybirat, sazet na repre mi prijde jako cesta do pekel, protoze clovek o tech zapasech nemuze sehnat spoustu relevantnich informaci a vubec je tezke ucinit nejake dlouhodobe zavery, ale abych se vratil k tomu jak to delam.... rekneme, ze si za den vyhlednu takovych 20 kurzu, ktere se mi libi (nektere "tutovky, jine se zajimavym kurzem, vsak to znate...), ty nejrizikovejsi vyradim a pak sestavim tak 3-4 tikety, z nich vetsinou 1-2 beru jako jistoty (pocitam, ze 1 z toho by mel vyjit) - rekl bych, ze uspesnost na tyhle jasny mam tuhle sezonu tak okolo 55-60% a 1 tenhle "jasny" tiket by mel pokryt prosazene naklady (vetsinou na ne sazim vic nez na ostatni).... no a zbyle 2 jsou takove, kde uz ten kurz za urcite riziko stoji, tam ta uspesnost je samozrejme daleko mensi, rekl bych tak 20%...Dalsi dulezitou veci je, ze nikdy nesazim vic jak 5 zapasu na 1 tiket (vetsinou 3-4) a nikdy na kurzy pod 1.15.
Je mi asi jasny, ze mi reknete, ze to co jsem napsal je dost mozna blbost, ale rozhodne to nevyhovuje kazdeme, ale me osobne to funguje zatim vice nez dobre (ze 100 KC bonusu na bwin jsem za 3 tydny udelal 470 KC)
Co si myslim, ze je u AKO dost dulezite (snad vice, nez u jednoduchych), aby clovek sazel s chladnou hlavou a nesazel na blbosti, kterych je u internetovych sazkovek dost a dost...ja kuprikladu vubec nesazim nasi, polskou, rakouskou a slovenskou ligu, protoze tam jsem si jisty, ze vzhledem k "vysledkum" bych skoncil hodne spatne...udelal jsem si na to i takovy "index spolehlivosti" jednotlivych lig, ale to bych nerad prozrazoval, protoze mi to fakt dalo celkem dost prace...
vitam te na foru!
urcite nic zcela neprozrazuj, to je obecne nesmysl, co te muze ohrozit
rekl bych to asi takhle, akovky strasne deaji binec v moneymanagementu, je potreba je pripadne sazet za malo - maji velkou volatilitu, tzn. vetsi skoky nahoru a dolu a to muze vysvetlit tvuj 400% narust
navzdory jejich vseobecne popularite jsou akovky (stejne jako live) spise pro lidi, kteri opravd vedi co delaji (daji se s nimi napr. obchazet male sazkove limity...)
mnoho stesti dal... a urcite dale informuj, jak ti to vychazi, lidske poznani je znacne omezene, empirie se hodi :wink:
Diky za privitani...Citace:
Původně odeslal Orbital
Co se tyce toho moneymanagmementu, tak i podle te castky je jasne patrne, ze sazim spis pro zabavu a za malo (20 - 30 korun na AKOvku), co se tyce live sazeni, tak to s tebou souhlasim, taky to nepraktikuju.
Jeste bych tedy rad dodal, ze si obcas vsadim na tenis (Roger vcera nezklamal :D ), ale tam opravdu AKO sazku nedam, protoze bych dost pravdepodobne prohral...ale jeste k tomu AKO sazeni obecne, podle me se da dost dobre praktikovat jen na sporty, kde muzes vybirat z nepreberneho mnozstvi kurzu, takze treba kdyz nekdo jede jenom NHL, nebo NBA, tak je to daleko obtiznejsi, nez kdyz ma clovek prehled o vice soutezich, zase ale chapu, ze cim lepsi ma prehled o jedne soutezi, tim vice ma informaci a je schopny vic vydelat na jednoduche sazce, ale jak rikam, delam to pro zabavu a AKO me bavi vic, ikdyz si obcas tu jednoduchou strihnu i na fotbal (zitra treba 2ku na Palermo proti Cagliari)...
jestli sazis 20-30 jednotek a mas bank par set, tak hrajes 10 jednotkovy hry a k tomu na akovky, coz je strasne moc - vysledek takovych sazek je v 99% nebo vice bud velmi rychla vyhra nebo velmi rychla prohra
No ono mi toho ale ani moc na druhou stranu nezbyva, kdyz minimalni limit na bwin je 15 korun na sazku a davat AKO za 20ku, to uz je takovej muj maly zvyk z kamenych SK. jak rikam, jedu to akorat z bonusu a kdyz se "prohravaji" jenom bonusy, tak je to jeste ok - lepsi ale vyhrat :DCitace:
Původně odeslal Orbital
rozumim no.... proto taky vydelavaji, ale pokud pojedes pouze po bonusech, tak se na tom zlehka vydelavat da...
podle me zasadni nevyhodou akovek je zvyseni rizika sazek a teda nemuzes to poradne nalozit a dale hlavne, ze ne vzdycky ma jedna sazkovka nejlepsi kurzy...a samozrejme nejake sazkovky to snad ani neumoznuji sazet, resp za nevyhodnych podminek(kurzu)..
No ja osobně taky sazim akovky s 4-6 zapasy vestinou kurz kolem 10. Vetsinou sem do toho dal cely moje tydení kapesny(500-700) kč mno a když mi to vyšlo tak sem zase tak 1/4 vsadil jednou sem to vytahl na 35 000 alle takovy častky vy sazite co? No alle ted premejslim ze budu vsazet jenom po dvou zapasech. (ale to se podle mě s 10 tis. bankem zas tak nevyplati že jo? )
podle me v cesku jsou tak oblibeny akovky kvuli manipulacnimu poplatku.. kdyby proste clovek sazel jen single sazku, tak by ten kurs byl silene nizky, ale kdyz nekdo prida par tipu tak se to vic "rozlozi".. ale ono je fakt tezky vydelavat u ceskych sazkovek, proste oni maj tak nevyhodnou nabidkou, jsou strasne opatrni atd.Citace:
Původně odeslal Tipsport-Man
Taky jsem sazel akovky u nasich sazkovych kancelari, ale postupem casu musi kazdy sazkar nutne dojit k nazoru, ze je to nesmysl. Akovku jsem nevsadil uz asi pul roku a vubec mi neschazi. A co se tyka sazkovych kancelari, tak z fortuny, chance atd. jsem presel na net - bwin, expekt, betway atd. a potom na pinnaclesports. Myslim, ze tento vyvoj si projde kazdy sazkar, ktery to mysli se sazenim jenom trochu vazne. Takze, jestli můzu radit, tak si zalozte moneybookers a bezte hned na pinnaclesports a na akovky zapomente.
To by byla nuda :-) alespon pro me... ale uvidim po vikendu jak na tom budu, dneska mam asi 5 AKO, tak Vam reknu, jestli jsem prohral, nebo ne... :DCitace:
Původně odeslal Taxan
No alle podle mě na solička potrebuje mit hodne velkej kapital aby se tim mohl živit...TAkže ja si to představuju tak že si akovkama nejak videlam na to abych pak mohl profitovat soličkach....(pece nema cenu davat jeden zapas za peto... 8) )
moje schopnost rozpoznavat sarkazmus na forech je v posledni dobe snizena, takze se omlouvam ze na to odpovidam, jakoze to bylo mineny vazneCitace:
Původně odeslal Tipsport-Man
ale dejme tomu ze jo:
podstatou sazeni je videt hodnotu, tzn. ze pravdepodobnost ze udalost dopadne tak jak si myslime ze je vetsi nez odpovida kurzu
pokud tak maji dopadnout vsechny udalosti (AKO pripad), neni na tom obecne nic spatnyho, pokud jsme presvedceni, ze ve vsech pripadech opravdu kurz je prestreleny (neboli mame valuebet), celkova pravdepodobnost se pocita jako soucin dilcich pravdepodobnosti, takze v tomhle ohledu je AKO kurz fer (nektere sazkovky k nemu i cosi pridaji)
ale prinasi to 2 problemy:
problem s tim, ze musime pokud mozno trefit pokud mozno vsechny takove sazky valuebety, pokud nam nejaka sazka ujede a stava se to podle me kazdemu sazkarovi (cim sire zamerenemu tim vice) tak tim znehodnotime ty ostatni sazky a udelali bychom z hlediska pravdepodobnosti lepe, kdyby se vsechny sazky vsadily po solech
druhy problem je problem moneymanagementu - pokud budeme sazet rekneme jednu jednotku na as. HCP je to dobre, pokud budeme sazet totez na nejake silene akovky, tak dost znacna cast hracu se nikdy vyhry nedocka, prototoze sazi na dost nepravdepodobnou udalost. je skoda, ze uz jsem detaily statistiky hodil za hlavu, ale teorticky bych rekl ze jednotkove sazky na kurz 100 zpusobi krach poloviny takovych hracu. Ano kurz 100 akovkari obvykle nesazi, bohuzel vsak taky nesazi za jednu jednotku.
A je to mozna toto, co se jeste ve vetsi mire nez proflaknute sazky na favority, podili na neuveritelne ziskovosti sazkovek. To ze na sola potrebuje clovek velkej kapital je mytus, je tomu prave naopak.
podle me s tim kapitalem to mysli on takhle.. kdyz bude sazet singl sazky, bude opatrny, tak dosahne maximalne zhodnoceni 10% za mesic- coz pri kapitalu 10000 jsou drobne... ale kdyz bude sazet akovky tak doufa, ze chytne neco poradneho a dosahne poradne zhodnoceni...
chapu, jenze diky tyhle nadeji sazkovky vydelavaji, pouze marginalni procento je uspesny, jestli vubec nekdo, s malym bankem je ovsem vyborna strategie vybirani malych, ale procentualne vysokych bonusu a s tim se clovek muze dostat mnohem vyse nez na 10% mesicneCitace:
Původně odeslal Sklipkan
Tak tohle je úplně naprosto přesný. Úplně stejně to probíhalo u mě. Nejdřív Fortuna. Každý víkend pár hodin nad tabulkama s různejch lig a pak nějaká sesmolená AKOvka a napjatý očekávání výhry. Tudy cesta moc nevedla. Občas se sice poštěstilo jako asi každýmu, ale většinou nic moc, dycky to nějaká "tutovka" pokazila. :(Citace:
Původně odeslal Taxan
A tak sem se začal zajímat o sázení na internetu. Na toto fórum jsem narazil víceméně náhodou, když jsem sháněl nějaké informace o různých sázkovkách a kam by bylo nejlepší vložit peníze. Dík zde nalezeným informacím jsem jako první zkusil Expekt.
AKOvky už jsou pro mě taky téměř minulostí. Jen vyjímečně nějakou vsadím. Nyní se chystám založit moneybookers a zkusit štěstí u Pinnacle. Takže stejnej vývoj jako popisoval Taxan.
Tak mě napadá, proč to tu vlastně píšu, když už to tu popsal on...asi proto abych potvrdil jeho slova, protože si také myslím, že podobným vývojem projde každý sázkař.
Každý ne, to by musely být kamenný sázkovky už zavřený, ale většina těch rozumných ano.
Tak ja jsem opet spokojeny, vcera jsem prosazel na AKO 100 KC a vratilo se mi 145, takze cisty zisk 45KC....pravda ten Zenit s Olympiakosem nebyly pro slaby povahy, ale co je doma, to se pocita...
jinak me napadlo, ze kvuli tomuhle by ty ceske sazkovky teoreticky mohly vydelat jeste vic.. proste jim tam zustanou jen noumove nebo ti kteri neberou sazeni moc vazne, dobri sazkari, kteri vidi,ze oproti netu nemaj konkurenci, odejdouCitace:
Původně odeslal Hombre
Souhlas :!: To zní logicky :)Citace:
Původně odeslal Sklipkan
Ale jedna věc mi nejde na rozum. V tipsportu se již asi 4 rok po sobě na předních pozicích umis?uje ten samý sázkař. Ale on nejen že třeba je každoročně v první pětce toho jejich mistrovství, ale on je vysoko i například v soutěži o nejvyšší trefený kurz na jednom tiketu. Nechápu jak mu to může dlouhodobě vycházet. :shock: ?e by vyjímka potvrzující pravidlo :?:
Neboj zadna vyjimka to neni, to ze se drzi vysoko v zebricku nekolik let ( a toto se tyka vsech lidi v tomto zebricku az tak do 200.mista) je pouze a jenom diky kombikum ktere sazi denodenne a na kterych neni zase az tak v plusu, a pripominka s nejvyssim chycenym kurzem je trochu chytacek ,opet se jedna pouze o jeden tiket ze ktereho je slozen vetsi kombi a vyhodnocuje se jako samostatna sazka.Pokud je mi znamo tak asi pred 5 lety chytil temer 5mega na jeden kombi ale zadne dalsi vyhry (mysleno opravdu vysoke ) zatim nenasledovali ,sazi temer vyhradne kombi na remizy a jako vedlejsi produkt zkousi akovky.Malem bych zapomel v prvnich dvou letech existence toho celorepublikoveho zebricku bylo mozno na strankach Tip**** najit i zebricek tzv. premiantu coz nebylo nic jineho nez zebricek vyteznosti ,ktery byl nazornou ukazkou uspesnosti tiperu.Pokud si dobre vzpominam tak tam byl pan J. s koeficientem okolo 1.16 (takze zadna hitparada :wink: ).
Shodou okolnosti osobne znam dnes jiz byvaleho krale (tusim ze to vyhral dvakrat) sazkaru ,a vim nac sazel a jak s zeleznou pravidelnosti musel skladat kombiky i v dny kdy nebylo temer z ceho vybirat jenom proto aby nejakej typek za nim nahodou ten den neco vyznamnejsiho nechytil .... a delas to vlastne jenom pro autak na konci roku.Vim ze jsem se jednou otevrene ptal kolik mu to tak hodilo za rok a doslova prohlasil ze kdyz sazel bez jakychkoliv zebricku tak vydelaval trikrat tolik protoze se nenutil kazdy den sazet a navic byl daleko mene na ocich bukalum a ostatnim zavistivcum ... jeho uspesnost v nejlepsich letech byla okolo 17% :!: :!:
Paráda. Konečně mi to někdo objasnil. Díky trone :!: Je evidentní, že mluvíme o stejném člověku. Pokud si správně vzpomínám, tak právě před těma pěti lety, kdy chytil to velký kombi, vyhrál tu soutěž s obrovským náskokem a další roky už to bylo mnohem vyrovnanější. Alespoň už chápu odkud vítr fouká. :)Citace:
Původně odeslal tron
jo to je ten Juriga, ne? Podle me on pro ne nejakou formou dela, proste to je marketing.. sazkovky by chtely aby kazdy sazel kombiky, akovky na favority s kurzem do 1,5 :lol: :lol:
Jo je. Alespoň já ho tedy měl na mysli :)Citace:
Původně odeslal Sklipkan
NO ja o nom len viem tolko ze ma par ludi co mu radia zapasy co podat, teda ako maju stavkove bookmakerov, tak on ma nejakych ludi co mu radia tie tipy, teda robia analyzy zapasov... Ale pana Jurigu nepoznam a nemam to od neho, takze neviem, co je na tom pravdy, ale dost tomu verim, ze nepodava to len z vlastnej hlavy!Citace:
Původně odeslal peeteer
Zdravim vsechny.Napisu jen malo.Muj nazor na pana J,o kterem se tady vedla debatka,je ten,ze ma svuj tym lidi,a to nikterak maly tym,delajici za nej cernou pracicku a on je jen ten,kdo je videt,ta reklamni tvar...A nikomu z jeho tymu to nevadi,jsou asi solidne placeni,nevadi to ani sazkovkam,pro ktere je to skvela reklama(kazdy kdo sazi akovky v kamennych by chtel byt jednou jako dotycny pan J)...proste mala spolecnost na sazeni :wink: Jen muj nazor a jenom pouha teorie,kterou nemam podlozenou a je mi to jedno,jen jsem chtel neco po ranu napsat a proto jsem porusil svou zasadu nikdy nepsat nic o nikom,o kom nic nevim...jen prispevek do debatky...
pokud nekdo by mel zamestnavat tym lidi kvuli autu nebo par set tisic rocne, tak je velmi neracionalni clovek, takovi nevyhravaji; pokud ma nekdo opravdu tak dobre tipy, ze dokonce v tipaci dokaze vyhrat takovy prachy, tak na netu dokaze MNOHEM vic (o dva rady vice podle me) a uz by tam byl, pokud by byval byl racionalni
to je zas muj nazor, taky zcela neinformovaneho tvora
taky si rikam, kdyby byl takovy supersazkar, tak se na cesky sazkovky vykasle a poradne vydela na netovych...Citace:
Původně odeslal Orbital
ale ja si myslim, ze proste za tu svoji "reklamni" praci dostava zaplaceno, protoze plno lidi ho pak napodobuje a sazkovkam to prinasi penize...
No,ja si myslim,ze to rozhodne nedela jen kvuli autu a par drobnym,pocitam,ze ma vetsi zisky...A nikde taky neni psano,ze dotycny davno nevydelava i na internetu...zase jen spekulace...
no jo ale kdyz by vydelaval na netu tezke money.. proc by ztracel cas s ceskyma sazkovkama, jejich trapnyma limitama, manipulacnima poplatkama.. podle me mu sazkovky proste plati za "spolupraci", vytvorili nejakeho fiktivniho supersazkare a chtej aby ho kazdy napodoboval, aby nalakali lidi do sazeni atdCitace:
Původně odeslal Jendrul
No ze pan J je fiktivni reklamni figurka je zajimava teorie a nerikam,ze nemozna,i kdyz...Jeste me napadlo,nekdo tady uvedl,ze pan J jede hlavne maxikombiky a vydelavani na netu je zase uplne o necem jinem,takze treba hraje na obou hristich a ted si vesele cte tristrankovou diskusi spekulaci a teorii...anebo vazne na netu zatim neni(coz je jeho chyba,ale ma urcite i jine obory podnik.nez je sazeni a treba vice penez ani nepotrebuje :) ).A ty jeho Maxiky by ne netu ani praktikovat nemohl,asi,fakt nevim,jak sazi,jestli vali vice nez jeden zapas do skupiny nebo jinak...je fakt asi zbytecne to resit,kdyz nemam info...
K této diskuzi bych měl ještě jeden poznatek. Nevzpomenu si jestli to bylo v loňské nebo už předloňské sezóně, ale v tom jejich žebříčku v první desítce figurovali dva lidé téhož jména. Výše zmiňovaný pan J. a další nositel tohoto jména a mám pocit, že byl ze také z Liberce.
To by nasvědčovalo spíše tomu, že pan J. nebude jen figurka. A nebo je tipáč vyčůranej víc než si myslim.
Na druhou stranu si určitě spousta lidí řekne, když to dokáže on, tak proč bych neměl já. :)
To si rict muze ale je to stejna logika jako ze kdyz Carl Lewis skocil skoro 9 metru tak proc bych nemoh ja... ;-)
:lol: to je pravda, ale rozdíl je podle mě v tom, že ty lidi viděj na tom tiketu možnost výhry několik set tisíc a zblbne je to. Říkaj si jak jsou k tomu blízko(i když nejsou). Ale když na to koukáš s nadhledem, tak je to v podstatě stejný jako s tím Lewisem.Citace:
Původně odeslal LadyMaster
Vitam Te na sazkaroj, NEK!
Jestli jsi p. Juriga rekni to hned :hal
Jinak by me zajimalo, jak je tahle soutez delana s ohledem na proherni tikety - ty se nejak taky zapocitavaji nebo ne? Protoze kdyby se daly oddelit vyherni od prohernich, tak je to vse trochu jinak...
Vorbitále, voe, sem se zalogovat je vopravdu problém. To zkouším už cca 3 měsíce a furth nyšt. Až včera.
Nejsem Juriga, jenom mě rozesmály ty spekulace. Vím jen, že Pavel Juriga je zaměstnancem Českého Telekomu - Telefoniky - OU TÚ, či ako sa volajů dráteníci a tipováním si jen přivydělává na živobytí. Opravdu mastí kombíky s plichtama. Není žádná figurka Tipsportu, má ovšem určité výhody, o kterých neřekne ani on, ani SK nikomi nic.